Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/izlozba_Dimitrije_Kolarevic

Izložba akvarela Dimitrija Кolarevića

U petak, 09. februara od 19.00 časova u galeriji Кulturnog centra opštine Temerin biće održano otvaranje izložbe akvarela predsednika Umetničkog saveta Кulturnog centra opštine Temerin, Dimitrija Кolarevića. Tom prilikom posetioci će imati priliku da pogledaju preko 40 akvarela ovog autora. Izložbu će otvoriti slikar Viktor Zubko.

Dimitrije Кolarević - Biografija

Dimitrije Кolarević rođen je u Кralupima (BiH), 14. marta 1951. godine. Srednju školu za likovne tehničare završio je u Novom Sadu 1972. godine. Višu pedagošku – odsek likovne kulture u Novom Sadu 1974, a Akademiju umetnosti – slikarski odsek u Novom Sadu završio 1978. godine. Živi u Bačkom Jarku. Učesnik je mnogih likovnih kolonija i dobitnik mnogih nagrada. Član je udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Trenutno je zaposlen u Ministarstvu prosvete Republike Srbije kao prosvetni savetnik za Južnobački i sremski okrug – Školska uprava Novi Sad.

Slikarstvom se bavi od 1972. godine, kada je imao i svoju prvu samostalnu izložbu. Slika u tehnikama ulje na platnu, pastel i akvarel. Glavna izražajna tehnika u poslednjih 20 godina je akvarel. Motivi koje slika u tehnici akvarel su: pejzaži, portreti, aktovi i životinje. Na sajtu Dimitrija Кolarevića mogu se videti isključivo akvareli koji su nastali u poslednjih 20 godina.

{gallery}fotogalerija/izlozba_Dimitrije_Kolarevic{/gallery}