Изложба акварела Димитрија Коларевића

У петак, 9. фебруара од 19.00 часова у галерији Културног центра општине Темерин биће отворена изложба акварела председника Уметничког савета Културног центра општине Темерин, Димитрија Коларевића. Том приликом посетиоци ће имати прилику да погледају преко 40 акварела овог аутора. Изложбу ће отворити сликар Виктор Зубко.

Димитрије Коларевић - биографија

Димитрије Коларевић рођен је у Кралупима (БиХ), 14. марта 1951. године. Средњу школу за ликовне техничаре завршио је у Новом Саду 1972. године. Вишу педагошку – одсек ликовне културе у Новом Саду 1974, а Академију уметности – сликарски одсек у Новом Саду завршио је 1978. године. Живи у Бачком Јарку. Учесник је многих ликовних колонија и добитник многих награда. Члан је удружења ликовних уметника Војводине. Тренутно је запослен у Министарству просвете Републике Србије као просветни саветник за Јужнобачки и Сремски округ – Школска управа Нови Сад.

Сликарством се бави од 1972. године, када је имао и своју прву самосталну изложбу. Слика у техникама уље на платну, пастел и акварел. Главна изражајна техника у последњих 20 година је акварел. Мотиви које слика у техници акварел су: пејзажи, портрети, актови и животиње. На сајту Димитрија Коларевића могу се видети искључиво акварели који су настали у последњих 20 година.