Múzeumi műhelymunka : Újévi örömök

Az Újévi örömök elnevezésű program keretében az  első osztályos tanulóknak tartott műhelymunkát a  Brvnara etnoház pedagógiai szolgálata  a járeki Slavko Rodić általános iskolában.A gyerekek először megismerkedtek az újévi fenyő díszítéséről szóló legendával,majd saját kezűleg készítettek fenyődíszeket,amellyel feldíszíthették az újévi fenyőt és az  otthonukat.

Újrahasznosítás együtt - múzeumi műhelymunka

A Gyermekheti programok keretében október 4-én a Brvnara etno park oktató csoportja a járeki Slavko Rodic általános iskolával együttműködve megtartotta az Újrahasznosítás együtt elnevezésű kreatív-oktató programot. A program célja a gyermekek érdeklődésének a felkeltése volt az újrahasznosítás és a környezetvédelem témájában.
A program alapötlete az volt, hogy a gyerekek kreatív foglalkozás keretében tehetségük és képzelőerejük igénybevételével olyan munkákat készítsenek, amelyekkel rámutatnak arra, mennyire fontos megőrizni közvetlen környezetüket. A munkában a tanítókkal együtt részt vettek a Slavko Rodić általános iskola második, harmadik és negyedik osztályos tanulói(165 tanuló).

Cikk folytatása

Kultúrális örökség és természet – múzeumi műhelymunka

Az Európai Örökség napja alkalmából 2017. szeptember 13-án Kultúrális örökség és természet címmel tartottak múzeumi műhelymunkát a Brvnara etno parkban.
Az etno park megtekintése után a téma keretében a járeki Slavko Rodic Általános Iskola első osztályos tanulói érdekes,tanulságos és ötletes módon fatárgyat (fakanalat) díszítettek és papírtasakok felhasználásával érdekes fát készítettek.

Cikk folytatása

Szalvéta-technika – múzeumi játszóház

Az 5-től 10 éves gyermekek számára szervezett múzeumi műhelymunkák sorozatában megtartott foglalkozásokon hangzott el, hogy a szalvéta-technika a dekupázs alapja,amelyben szalvétával díszítik az adott tárgyat. A foglalkozás résztvevői ügyes és odaadó munkával poháralátétet készítettek,amellyel megörvendeztették családtagjaikat. 

Cikk folytatása

Régi mesterségek – múzeumi játszóház

Szombaton, július 15-én a Brvnara etno-parkban a régi mesterségekkel ismerkedhettek meg a gyerekek. A foglalkozás résztvevőinek bemutatták a kalapkészítő mesterséget, a bőrművest, kosarast, kazánkészítő mesterséget, szabót, szövőt és egyebet. A kreatív tevékenység során kulcstartót készítettek, amellyel megörvendeztették családtagjaikat.

Cikk folytatása

Az edénykészítés a múltban – múzeumi foglalkozás

2017. július 8-án a járeki Brvnara etno parkban Edénykészítés a múltban elnevezéssel múzeumi foglalkozást szerveztek. A résztvevők megismerkedhettek az étkezési szokásokkal,az ételkészítés módjával,az ételek tárolásával és a földműveléssel. A kreatív munka keretében agyagtálat készítettek, amit temperával festettek ki.

Cikk folytatása

  • 1
  • 2