Muzejska igraonica “Novogodišnje zimzarije“

U okviru novogodišnje pretpraznične atmosfere, pedagoška služba Etno-parka „Brvnara“, u prostorijama OŠ „Slavko Rodić“ u Bačkom Jarku, za učenike I razreda organizovala je muzejsku igraonicu „Novogodišnje zimzarije“. Uz prethodnu priču-legendu o poreklu i kićenju novogodišnje jelke, u kreativnom delu, učenici su izradili razne novogodišnje ukrase i time obogatili i ukrasili svoju jelku i dom.

Muzejska radionica „Reciklirajmo zajedno"

U okviru Dečije nedelje, dana 04. oktobra, pedagoška služba Etno-parka „Brvnara“ u saradnji sa OŠ „Slavko Rodić“ iz Bačkog Jarka organizovala je kreativno-edukativni program  za učenike na temu „Reciklirajmo zajedno“. Osnovni cilj programa bio je usmeren na aktivno učešće učenika u kreativno-edukativnim programima kroz koje su se bliže upoznali sa značajem recikliranja i ekologije za našu planetu.

Osnovni zadatak programa je motivisanje dece da svojim radom, maštom i talentom naprave produkte od otpada i da kroz njih ukažu na očuvanje sredine u kojoj žive. Na radionicama, zajedno sa svojim učiteljicama, učestvovali su učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda OŠ „Slavko Rodić“ (165 učenika).

Nastavi sa čitanjem

Muzejska radionica “Kulturno nasleđe i priroda”

Povodom obeležavanja Dana Evropske baštine, 13. septembra 2017. godine, u Etno–parku “Brvnara” održana je muzejska radionica na temu “Kulturno nasleđe i priroda”. U okviru predviđene teme, a nakon upoznavanja sa stalnom postavkom Etno–parka, učenici prvog razreda OŠ “Slavko Rodić” iz Bačkog Jarka su na zanimljiv, edukativan i maštovit način ukrašavali drvene predmete (drvene kašike) i napravili zanimljivo drvo od papirnih kesa.

Nastavi sa čitanjem

Muzejska igraonica „Salvet tehnika“

Salvet tehnika, proizašla iz dekupaža, kao posebna tehnika u kojoj se isključivo salveta lepi na predmet koji se dekoriše, objašnjen je na još jednoj u nizu muzejskoj igraonici za decu starosti od 5 do 10 godina. Brižljivom predanošću u lepljenju i dekorisanju raznih cvetnih delova salveta, učesnici igraonice izradili su nove podmetače za čaše i tim poklonom obradovali članove svoje porodice.

Nastavi sa čitanjem

Muzejska igraonica „Stari zanati“

U subotu, 15.07. u Etno – parku “Brvnara” održana je muzejska igraonica posvećena starim zanatima, zanatlijama i načinima izrade i ukrašavanja istih. Učesnicima muzejske igraonice objašnjeni su načini izrade pojedinih zanata kao što su: šeširdžijski zanat, kožuharski, korparski, kazandžijski, krojački, tkački i dr. U kreativnom delu, deca su osmislila i izradila za članove svojih najbližih - držače za ključeve.

Nastavi sa čitanjem

Muzejska igraonica „Posuđe kroz vreme“

Muzejska igraonica “Posuđe kroz vreme” održana je 08.07. u prostoru Etno – parka “Brvnara” u Bačkom Jarku. Putem edukativnog dela deca su se bliže upoznala sa ishranom nekad i sad, načinom pripremanja hrane, njihovom skladištenju i obrađivanjem zemlje. U praktičnom delu, uz pomoć glinamola oblikovali su i temperama ukrasili svoje posude za hranu.

Nastavi sa čitanjem

  • 1
  • 2