Ликовна колонија "Јегричка 2022"

Kултурни центар дуги низ година успешно организује Ликовну колонију на простору парка природе у општини Темерин. Ове године у раду ликовне колоније учествује 16 уметника, припадници различитих генерација и уметничког образовања. Ликовна колонија организоваће се у хотелу “Моја Чарда” на обали парка природе Јегричка у Темерину у периоду од 21. до 24. јула. Kао и сваке године и ове, ликовну колонију отварамо изложбом слика са прошлогодишње ликовне колоније, 22. јула од 18.00 часова у галерији Kултурног центра "Лукијан Мушицки" Темерин. Међу насталим радовима, преовлађује мотив пејзажа, поред жанр-сцена, мртве природе и портрета у форми стрипа, што потврђује чињеницу да се овај амбијент интензивно одразио у уметничкој транспозицији и показује непосредну инспирацију и широку изражајну могућност, како аутора, тако и амбијента у коме су дела настала. Утисак је да изражавање пиктуралним елементима иде од благих реалистичких визура, преко поетско-интимистичке интонације до експресионизма који се испољава различитим интензитетом без обзира да ли је дело у техници акрила, уљаних боја или акварела.

Ликовна колонија "Јегричка 2018"

Kултурни центар дуги низ година успешно организује ликовну колонију “Јегричка” на простору парка природе у општини Темерин. Ове године у раду ликовне колоније учествује 13 уметника, припадници различитих генерација и уметничког образовања. По први пут на овогодишњој ликовној колонији учествује и двоје уметника из Египта. Ликовна колонија организоваће се у хотелу “Моја Чарда” на обали парка природе Јегричка у Темерину у периоду од 17. до 21. јула. Kао и сваке године и ове, ликовну колонију отварамо изложбом слика са прошлогодишње ликовне колоније, 19. јула од 19.00 часова у галерији Kултурног центра "Лукијан Мушицки" Темерин. Међу насталим радовима, преовлађује мотив пејзажа, поред жанр-сцена, мртве природе и портрета у форми стрипа, што потврђује чињеницу да се овај амбијент интензивно одразио у уметничкој транспозицији и показује непосредну инспирацију и широку изражајну могућност, како аутора, тако и амбијента у коме су дела настала. Утисак је да изражавање пиктуралним елементима иде од благих реалистичких визура, преко поетско-интимистичке интонације до експресионизма који се испољава различитим интензитетом без обзира да ли је дело у техници акрила, уљаних боја или акварела.

 

 

Ликовна колонија "Јегричка 2017."

Ликовна колонија "Јегричка 2017" у Темерину одржана је од 27. до 30. јула на Чарди, а на њој је учествовало 14 уметника из целе Србије. Колонија је почела свечаним отварањем изложбе слика са ликовне колоније "Јегричка 2016" у четвртак 27. јула у 10.30 часова у галерији Културног центра. Изложбу је отворио председник уметничког савета Културног центра Димитрије Коларевић. На предлог Уметничког савета КЦО Темерин састављен је списак учесника овогодишње ликовне колоније. Међу уметницима који су учествовали на колонији су Драгослав Хусар, Олгица Марковић, Вилмош Хармош, Димитрије Коларевић, Нела Новаковић, Валерија Каса, Соња Брегун, Небојша Митровић, Константин Гушић, Јован Арамбашић, Александар Богдановић, Снежана Трајковић, Станко Родић и Снежана Мандић. Почасан гост ликовне колоније био је истакнути уметник Јосип Клер. Уметничка дела настала на овогодишњој Ликовној колонији биће изложена у јулу месецу следеће 2018. године у просторијама галерије Културног центра општине Темерин.

Настави са читањем