Мај у моме крају "Етно-парк Брвнара"

У простору Етно - парка "Брвнара" 11. маја у 19 часова биће одржано вече посвећено неговању традиционалних народних песама. У забавномузичком програму учествоваће: инструменталиста и певач Милан Вашалић, "Звуци с камена", "Јарачки јарани", Певачка група "Дар завичаја" из Младенова, Женска певачка група "Челаревчанке" и Мушка певачка група КУД "др Младен Стојановић" из Бачког Јарка. Домаћин вечери је Миливоје Бештић.

Манифестација „Мај у моме крају“

13.05. у Етно - парку "Брвнара" одржано је вече посвећено неговању традиционалних народних песама. У забавномузичком програму учествовали су: "Звуци с камена", "Јарачки јарани", Певачка група "Дар завичаја" из Младенова, Женска певачка група "Челаревчанке" и Мушка певачка група КУД "др Младен Стојановић" из Бачког Јарка.

Настави са читањем

Манифестација „Петру за Петровдан“

Деценију уназад, манифестација "Петру за Петровдан" традиционално се одржава у Бачком Јарку у Етно парку "Брвнара". У среду, 12. јула, уз подршку Друштва српско-руског пријатељства  одржано је поетско вече на тему Петровдана и Петра Кочића, наступила је и певачка група "Јарачки јарани", а ове године свечано је откривена спомен-плоча Мили Марчети, заслужном за оснивање Етно-парка "Брвнара". Присутнима се обратио директор Музеја Војводине, др Драго Његован, директор Градске библиотеке у Новом Саду Драган Којић, док је стихове о Петру Кочићу казивала песникиња Марина Жинић Илић.

Настави са читањем

Музејска играоница "Новогодишње зимзарије"

У оквиру новогодишње претпразничне атмосфере, педагошка служба Етно-парка „Брвнара“, у просторијама ОШ „Славко Родић“ у Бачком Јарку, за ученике I разреда организовала је музејску играоницу „Новогодишње зимзарије“. Уз претходну причу-легенду о пореклу и кићењу новогодишње јелке, у креативном делу, ученици су израдили разне новогодишње украсе и тиме обогатили и украсили своју јелку и дом.

Музејска радионица „Рециклирајмо заједно“

У оквиру Дечије недеље, дана 04. октобра, педагошка служба Етно-парка „Брвнара“ у сарадњи са ОШ „Славко Родић“ из Бачког Јарка организовала је креативно-едукативни програм  за ученике на тему „Рециклирајмо заједно“. Основни циљ програма био је усмерен на активно учешће ученика у креативно-едукативним програмима кроз које су се ближе упознали са значајем рециклирања и екологије за нашу планету.

Основни задатак програма је мотивисање деце да својим радом, маштом и талентом направе продукте од отпада и да кроз њих укажу на очување средине у којој живе. На радионицама, заједно са својим учитељицама, учествовали су ученици другог, трећег и четвртог разреда ОШ „Славко Родић“ (165 ученика).

Настави са читањем

Музејска радионица “Културно наслеђе и природа”

Поводом обележавања Дана Европске баштине, 13. септембра 2017. године, у Етно–парку “Брвнара” одржана је музејска радионица на тему “Културно наслеђе и природа”. У оквиру предвиђене теме, а након упознавања са сталном поставком Етно–парка, ученици првог разреда ОШ “Славко Родић” из Бачког Јарка су на занимљив, едукативан и маштовит начин украшавали дрвене предмете (дрвене кашике) и направили занимљиво дрво од папирних кеса.

Настави са читањем