Kонцерт традиционалне и локалне иранске музике у извођењу састава „Дарваг“

Културни центар Исламске Републике Иран и Културни центар “Лукијан Мушицки” Темерин позивају Вас на концерт традиционалне и локалне иранске музике у извођењу састава „Дарваг“ у суботу, 10. фебруара у 18 часова у позоришној сали КЦ “Лукијан Мушицки” Темерин. Улаз је слободан.


Групу „Дарваг“ формирао је Хамид Реза Сеједнија 1999. године са циљем представљања аутентичне и традиционалне уметности Ирана. Оваj састав има могућност да изводи традиционалне и локалне песме са подручја Хорасана користећи различите инструменте као што су томбак(дарабука) и деф (дајира), тар и сетар (жичани), и дувачке инструменте попут неја (тршчана фрула) и кушме (двојница).  Његови чланови наступали су у различитим земљама као што су Швајцарска, Македонија, Јужна Кореја, Уругвај, Бразил, Авганистан, Словенија и Хрватска. Чланови групе су: (женскио део) - Фаизе Мехрган (сантур бас и даире) и Дарса Резванифар (сантур) и Хамид Реза Сеједнија (деф и сантур), Сејед Милад Сејед Нија (тар и сетар), Јусуф Сабиза (неј и бас тар) и Али Натеги (вокални солиста).

Хуманитарни концерт за Биљану Кнежевић

У великој сали КЦ "Лукијан Мушицки" 23. децембра у 11 часова одржаће се хуманитарни концерт школе "Music Harmony" за Биљану Кнежевић. Добровољним прилогом, уместо улазнице, учествујете у хуманитарној акцији.

Концерт српско-руских песама у галерији КЦ "Лукијан Мушицки" Темерин

У петак, 26. октобра у 19 часова у галерији Културног центра „Лукијан Мушицки“ Темерин одржаће се концерт српско-руских песама, у извођењу сопрана Марије Цвијић, тенора Бранислава Цвијића уз клавирску пратњу Страхиње Ђокића. Улаз је слободан.

"Концерт о љубави"


У галерији Културног центра „Лукијан Мушицки“ Темерин, 06. јуна од 19 часова одржаће се вече класичне музике под називом „Концерт о љубави“.
Учесници: солисти Опере Српског народног позоришта Марија Цвијић, сопран и Бранислав Цвијић, тенор, уз клавирску пратњу Страхиње Ђокића. Улаз слободан.

Концерт ансамбла из Русије

У данима обележавања словенске културе и писмености, у позоришној сали Културног центра „Лукијан Мушицки“ Темерин, у петак 31. маја у 20 часова одржаће се концерт фолклорног ансамбла „Кудыкина Гора“ и народног кореографског ансамбла „Мозаика“ из Костроме, Русија.

Организатори концерта су Друштво српско-руског пријатељства и КУД „Вук Караџић“ из Темерина, под покровитељством Културног центра „Лукијан Мушицки“ Темерин. Улаз је бесплатан.

Хуманитарни концерт за Петру Калуђеровић

У сали биоскопа Културног центра "Лукијан Мушицки" Темерин 26. априла 2018. године у три термина од 10, 11 и 12.30 часова одржаће се хуманитарни концерт за Петру Калуђеровић из Темерина која болује од церебралне парализе. Цена улазнице је 100 дин. Хуманитарни прилог био би намењен операцији која је планирана у јуну и за коју је потребно издвојити 3000 евра.
Петра има 3,5 године и успореног је психо моторног развоја, има нестабилан ход, слабије користи десну руку и десну ногу иако је по природи веома живахна и радознала девојчица. Повремено носи протезе, користи рехабилитацију у Дечијој болници, Дневном центру, бањама и сл. Очекује се да би поменута операција тетива помогла њеном моторичком развоју и олакшала кретање (од прве године, уз помоћ физиотерапеута, интензивно вежба).

  • 1
  • 2