Изложба фотографија Развојног центра Руског географског друштва из Београда.

У галерији КЦ "Лукијан Мушицки" Темерин, 19. јануара од 18 часова биће отворена изложба фотографија Развојног центра Руског географског друштва из Београда.


Сверуски фото конкурс Руског географског друштва „Најлепша земља“


Руско географско друштво са поносом представља изложбу радова финалиста и победника III и IV Сверуског фотоконкурса „Најлепша земља“. Фотоконкурс Руског географског друштва „Најлепша земља“ је медијски пројекат широких размера посвећен очувању изворне природе Русије и неговању брижљивог односа према животној средини, преко уметничких фотографија. Конкурс је први пут организован 2015. године, а од 2016. одржава се једном годишње. У правилима такмичења нема ограничења у односу на старосну доб или место становања учесника. Главни услов је да фотографије морају бити снимљене на територији Русије. На конкурсу 2016. године учествовало је 23 хиљаде руских и страних фотографа, који су послали око 110 хиљада снимака. Најстарији учесник је имао 87, а најмлађи свега 5 година. Фотографије су разматране у следећим номинацијама: „Народи Русије“, „Свет у нашим рукама“, „Најлепша земља“, „Пејзаж“, „Животиње“, „Птице“, „Макросвет“, „Подводни свет“, „Црно-бела природа“, „Млади фотограф“, „Наслеђе које нестаје“, „Исконска Русија“, „Индустријски пејзаж“ и „Награда – симпатије публике“. Радове учесника су оцењивали Председник Руског географског друштва Сергеј Шојгу, као и познати фотографи и ствараоци  из области културе, фотограф дивље природе Сергеј Горшков, генерални директор Првог канала Константин Ернст, генерални директор Музеја Московског Кремља Јелена Гагарина, режисер Тимур Бекмамбетов. Како би гласање било непристрасно, избор радова је био анониман- прегледајући фотографије чланови жирија су могли да виде само снимке без имена аутора. Свако ко је желео, могао је да се нађе у улози жирија – најбоља фотографија у номинацији „Награда – симпатије публике“ бирала се путем отвореног гласања на сајту пројекта photo.rgo.ru.Руско географско друштво Вам жели да уживате у разгледању!

Изложба радова Смиље Кубет "Простор у простору"

У галерији КЦ "Лукијан Мушицки" Темерин, 2. децембра од 18 часова биће отворена изложба радова "Простор у простору" ауторке Смиље Кубет из Темерина.

Смиља Кубет, рођена у Темерину 1980. године. Године 1999. завршила средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду, смер ликовни техничар. Исте године уписала Ликовну академију у Новом Саду, у класи професора Јована Ракиџића на одсеку-сликарство и стекла звање академског сликара и професора ликовне културе. До сада је излагала на више колективних изложби и учествовала на ликовним колонијама. Поред сликарства бави се графичким дизајном, дизајном и израдом уникатних предмета од дрвета. Такође је имала прилике да учествује у креирању и уређењу ентеријера дечијих установа у Новом Саду и Темерину. Од 2017. године ради на едукацији деце у оквиру Ликвних радионица у дворцу Еђшег.

Изложба слика Иване Костић "Вера у будућност"

У галерији КЦ "Лукијан Мушицки" Темерин, 18. новембра од 18 часова биће отворена изложба слика "Вера у будућност" ауторке Иване Костић из Београда.


Ивана Костић едукацијом у области дизајна, самоиницијативним образовањем и у другим сверама уметности и дизајна одскора и дигиталног маркетинга у уметности, позиционирала се у смеру стицања завидног професионалног искуства. Њену уметничку праксу обележили су разни уметнички пројекти, едукативне радионице, за млађе, уметничка излагања, који је формирају у зрелу стваралачку појаву која својом интелигенцијом, креативношћу и сензибилношћу особено ликовно филтрира свеопшту егзистенцијалну потребу. У већини случаја обрађујући уметничке теме полази од своје окупације водом као јединим присутним ствараоцем. Добитница је Зелене повеље Старе планине за значајан допринос у области заштите природе.

Изложба слика Радула Бошковића

У галерији КЦ "Лукијан Мушицки" Темерин, 17. маја од 19 часова биће отворена изложба слика аутора Радула Бошковића из Новог Сада.

Биографија

Радуле Бошковић је рођен 1954. године у Новом Саду. Школу за примењену уметност, графички одсек у Новом Саду завршио је 1972. године. Дипломирао је 1978. године на Факултету за примењене уметности у Београду, одсек графика. Од 1979. године члан је Удружења ликовних уметника Војводине и удружења уметника Петроварадина "Ликовни круг" као један од оснивача. Бави се сликарством, графиком, сценографијом и графичким обликовањем. 1981. године формира студио за графичко обликовање у Српском народном позоришту у Новом Саду, а 2001. године је уметнички директор маркетинга. Од 2002. до 2006. године је директор Културног центра Новог Сада, а од 2006. до 2019. године је руководилац Промо центра Српског народног позоришта. Имао је преко 50 самосталних изложби у нашој земљи - Београду, Новом Саду, Сомбору, Крагујевцу, Суботици, али и у градовима у региону - Марибору, Скопљу, Битољу, Будимпешти, Тивту, Загребу и Паризу. Учествовао је у преко 100 колективних изложби из области сликарства, графике и графичког обликовања.

 

Ускршње чаролије 2022.

Ускршње чаролије од 9. до 21. априла за наше најмлађе суграђане у организацији Туристичке организације општине Темерин и Културног центра "Лукијан Мушицки" Темерин.

9. АПРИЛА 2022.ГОДИНЕ ОД 16 ДО 22 ЧАСА
НОЋНИ БАЗАР-ПИЈАЧНИ ТРГ У ТЕМЕРИНУ


12. АПРИЛА 2022. ГОДИНЕ СА ПОЧЕТКОМ У 12 И 13 ЧАСОВА
ХРАБРИ ЗЕКА-УСКРШЊА ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА НА МАЂАРСКОМ ЈЕЗИКУ

 
13. АПРИЛА 2022.ГОДИНЕ ОД 13 ЧАСОВА
ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА У МАЛОЈ ГАЛЕРИЈИ КЦ "ЛУКИЈАН МУШИЦКИ"

 

14. АПРИЛА 2022.ГОДИНЕ ОД 12 ЧАСОВА
ОСЛИКАВАЊЕ УСКРШЊИХ ЈАЈА ВИСИНЕ ОД 1.2 МЕТАРА

 МУЗИЧКИ КОНЦЕРТ БРАНИМИРА РОСИЋА "АВАНТУРА ЛЕТЕЋЕ ГИТАРЕ"
БРАНИМИР РОСИЋ КОНЦЕРТ"А СЗÁЛЛÓ ГИТÁР КАЛАНЂАИ" СЗЕРБ НYЕЛВЕН


14. АПРИЛА 2022. ГОДИНЕ ОД 13:30 ЧАСОВА
КЛОВН-АНИМАТОР (ИГРА СА БАЛОНИМА)

21. АПРИЛА 2022. ГОДИНЕ ОД 12 ЧАСОВА
АНИМАТОРКА СЛАВИЦА, МАСКОТА ЗЕЦА, FACE PAINTING
ПРЕДСТАВА "БУБУЛЕКИНЕ БУБЕ"

Сећање на сликара Димитрија Коларевића

У галерији КЦ "Лукијан Мушицки" Темерин, 14. марта од 19 часова биће отворена изложба акварела "Непролазна тајанствена лепота" у знак сећања на сликара Димитрија Коларевића, председника Уметничког савета Културног центра "Лукијан Мушицки", из Бачког Јарка.

Биографија

Димитрије Коларевић рођен је у Кралупима (Високо, БиХ) 14. марта 1951. године. Средњу школу за ликовне техничаре завршио је у Новом Саду 1974. године, а Академију уметности – сликарски одсек у Новом Саду завршио је 1978. године. Живео је у Бачком Јарку. Био је учесник многих ликовних колонија и добитник многих награда. Некадашњи члан Удружења ликовних уметника Војводине. Био је запослен у Министарству просвете Републике Србије као просветни саветник за Јужнобачки и Сремски округ – одељење у Новом Саду.


Самосталне изложбе:
- 1972. Нови Сад, Дом ЈНА
- 1973. Нови Сад, Раднички дом
- 1979. Темерин, Народни универзитет
- 1989. Нови Сад, Мали ликовни салон
- 2000. Вршац, Галерија Хемофарм
- 2001. Нови Сад, Галерија УЛУВ-а
- 2004. Стара Пазова, Галерија СЗК
- 2005. Зрењанин, Савремена галерија
- 2005. Нови Сад, Галерија „Сремска кућа“
- 2006. Шабац, Галерија КСШ
- 2007. Бечеј, Галерија Градског позоришта
- 2008. Темерин, Галерија Културног центра
- 2011. Темерин, Галерија Културног центра
- 2013. Темерин, Галерија Културног центра
- 2014. Кикинда, Галерија „С“
- 2014. Нови Бечеј, Галерија Дома културе
- 2018. Темерин, Галерија Културног центра
- 2018. Сремска Митровица, Музеј Срема
- 2019. Рума, Завичајни музеј Рума