Rólunk

Temerin Község Kulturális Központja 2015-ben alakult meg, miután  a Lukijan Musicki Művelődési és Tájékoztatási Közpotban történt változások során különválasztották a művelődési tevékenységet.

A művelődési tevékenység lebonyolításához a Kulturális Központnak 600 m2 alapterületű helyiségei vannak : 320 férőhelyes mozi- és színházterem, tágas képtár és irodahelyiségek.

A hagyományos rendezvények mellett a Kulturális Központ több nemzetközileg elismert színházzal,színtársulattal és művésszel együttműködik.

Az irodalmi összejövetelek és az immár hagyományos Jegricska alkotótábor mellett  Kulturális Központ teret biztosít a szerbiai és vajdasági alkotóművészek  önálló és közös kiállításainak.

Intézményünkben fontosnak tartjuk a gyermekek kultúrára való nevelését. Kétnyelvű, szerb és magyar gyermekelőadásokat, alkotóműhelyeket szervezünk a részükre, bekapcsolódunk a Gyermekheti rendezvények programjaiba. A legjelentősebb nekik szánt rendezvényről a Kolibri Star gyermek dalfesztiválról sem feledkezhetünk meg,amelynek keretében a legfiatalabbak mutathatják meg tehetségüket és színpadi rátermettségüket a nagyszámú közönség előtt. A másik jelentős gyermekeknek szánt manifesztáció a gyermekszínjátszók  Májusi találkozások elnevezésű vajdasági szemléje, amelynek zárórendezvényére Temerin Község Kulturális Központjában kerül sor.

A  Vajdasági Múzeummal 2016. novemberében létrejött együttműködés  keretében a járeki Brvnara etno házban is különböző kulturális rendezvényeket szervezünk .

2018.áprilisában új elnevezést kapott az intézmény: Lukijan Mušicki Kulturális Központ Temerin.