GYERMEKHÉT 2018

A temerini Lukijan Mušicki Kulturális Központ 2018. október 1-e és 4-e között szervezi meg a gyermekheti rendezvényeket:
Hétfőn, október 1- jén Gyermekek a gyermekeknek címmel koncert a Music Harmony zeneiskola közreműködésével,
Kedden, október 2-án Bébi úr animációs gyermekfilm
Szerdán, október 3 -án Gyermekkor erőszak nélkül címmel tribün
Csütörtökön, október 4-én, Plavi zec slavi rođendan címmel gyermekelőadás

Zeneiskolák növendékeinek koncertje

2018. június 21-én este 6 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ galériájában kerül sor a temerini zeneiskolák növendékeinek koncertjére. A belépés díjtalan.

Audíció kórustagok részére

A kóruséneklés népszerűsítése és a zenés előadások minőségének jobbátétele céljából Temerin Község Kulturális Központja audíciót szervez kórustagok felvételére az újonnan megalakításra kerülő kórusba. Férfi és női énekeseket keresünk.
Az audíción szerb vagy magyar eredeti népdalt, örökzöld melódiát vagy orosz romantikus dalt kell előadni saját választás szerint.
Jelentkezni a temerini Kulturális központ galériájában lehet 9-től 18 óráig. A jelentkezési határidő március 15-e.
Az audícióra március 25-én, vasárnap este 6 órakor kerül sor.
A kiválasztott kórustagok számára havi pénzbelu juttatást biztosít a Kulturális Központ.

Izokrenuta Bajka - újévi gyermekelőadás a színházteremben

A Buđenje dečije kulture elnevezésű projektum keretében 2017. december 14-én és 15-én a temerini színházteremben gyermekszínjátszócsoport tagjai  bemutatják az Izokrenuta bajka - Kifordított mese elnevezésű gyermekelőadást Divna Maksić rendezésében. A belépőjegy 100 dinár. Az előadásra csoportos látogatást szerveznek  az általános iskolás tanulók részére.

Jótékonysági előadás Pavle Đurđević gyógykezelésére

2017. december 5-én jótékonysági akció keretében gyermekelőadás lesz Temerin Község Kulturális Központjának színháztermében. A belgrádi Eaclair stúdió színre viszi a Beperelem a Télapót című előadást.A belépőjegy 100 dinárba kerül és a bevételből eredő jövedelmet a 13 éves Pavle Đurđević gyógykezelésére ajánljuk fel, aki születése óta cerebrális paralízisben szenved.
Pavle egész életét végig kíséri betegsége, állandó orvosi és szakorvosi felügyelet alatt van, több ízben műtéti úton enyhítettek állapotán, állandó gyógyszeres és rehabilitáció kezeléseken vesz részt Szerbiában és külföldön. Bekapcsolták az osztrák Renona Suite rehabilitációs központ programjába, ahol több terápiás ciklusban kezelik. A hagyományos orvoslás mellett az alternatív gyógymódokat is alkalmazzák: jó eredményeket mutat a hipoterápiás ( lovagással egybekötött) gyógymód, ezenkívül rendszeres úszással erősítik izmait.
A folyamatos gyógykezelések, az állandó orvosi ellátás és a különféle gyógyszerek beszerzése óriási anyagi terhet ró a családra, egydülálló édesanyjára és gondviselő nagymamájára.
A december 5-én sorrakerülő gyermekelőadásra szervezett látogatást biztosítunk.

  • 1
  • 2