Giga Đuragić Dile képkiállítása

2018. május 11-én 19 órai kezdettel a temerini Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyílik Giga Đuragić Dile képkiállítása. A festőművész munkásságát Dragan Jovanović Danilov irodalmár és művészettörténész méltatja .

Giga Đuragić 1946-ban született Koviljon. Az általános iskolát Koviljban, a műszaki középiskolát Újvidéken végezte el. 1963-ban kezdett festészettel foglalkozni. 1968-ban Újvidéken, a Pedagógiai Főiskola képzőművészeti szakán kezdte meg tanulmányait. 1970-ben szerzett oklevelet az újvidéki Pedagógiai Főiskola képzőművészeti szakán. 1972-ben szülőfalujában, Koviljon műtermet és faliszőnyeg szövő műhelyt alapított.
Eddig 100 önálló kiállítása volt és részt vett több mint 700 közös kiállításon hazánkban és külföldön. Alkotómunkájáért 26 díjat és elismerést kapott. Alkotásai megtalálhatók számos nyilvános és magángyűjteményben Japántól Amerikáig világszerte.
Közel 220 képzőművészeti alkotótábor aktív résztvevője itthon és külföldön.
A Kovilj alkotótábor és a Kovilj- Kultúra és turizmusfejlesztési asszociáció megalapítója és vezetője.

Tomislav Suhecki kiállítása

2018. március 30-án 18 órai kezdettel Temerin Község Művelődési Központjának galériájában kerül sor Tomislav Suhecki képzőművész kiállításának megnyitójára. A kiállítást Aleksandar Bogdanović nyitja meg.

Tomislav Suhecki 1950-ben született. Újvidéken végezte el a művészeti akadémiát, az egyetem utáni tanulányait Belgrádban folytatta, Zoran Petrović tanár osztályában szerzett oklevelet. A verseci Óvóképző Főiskola tanára.
Eddig 85 önnálló kiállítása volt és több mint 500 közös tárlaton vett rész itthon és külföldön. 17 képzőművészeti elismerés és jutalom tulajdonosa. A képzőművészeti alkotás mellett kiállításbemutatókat és szakmai értékeléseket készít katalógusokba. 15 szakmunkát jelentetett meg.

Községi Tojásfestő verseny és Húsvéti kiállítás

A húsvéti előkészületek keretében Temerin Község Kulturális Központja idén is megszervezi a Községi Tojásfestési versenyt, amelyre különféle technikával festett és díszített (kötelezően kifújt és kiszárított) húsvéti tojásokat továbbá húsvéti motívumokat és szimbólumokat tartalmazó rajzokat, kompozíciókat várunk.
A gyermekmunkákat 2018. március 19-éig kell eljuttatni a Művelődési Központ címére: Temerin,Újvidéki utca 324.
Az eredményeket 2018. aprilis 9-én Temerin Község Kulturális Központjának weboldalán a www.kctemerin.org.rs tesszük közzé, az ünnepélyes díjkiosztásra 2018. április 11-én déli 12 órakor kerül sor a galériában.
A beérkezett munkákat Húsvéti kiállítás keretében mutatjuk be, amelynek ünnepélyes megnyitóját 2018. március 23-án tartjuk.

Snežana Trajković képkiállítása

2018. március 9-én 19 órai kezdettel Snežana Trajković képkiállításának megnyitójára kerül sor Temerin Község Kulturális Központjának képtárában. A képzőművészetkedvelők közel 30 különféle technikával készült (olajfestmény, szénrajz, pasztell képek) alkotást nézhetnek meg. A kiállítást Dimitrije Kolarević nyitja meg.

Életrajz
Snežana Trajković 1960-ban született. A belgrádi egyetem zemuni mezőgazdasági szakán szerzett oklevelet. 1986 óta a Sirmium képzőművészek egyesületének tagja. 1990 óta különféle képtárakban és múzeumokban megtartott közös és egyéni kiállításokon vett részt. Több nemzetközi alkotótábor tagja. 1995-a kiérdemelte a II. Jugoszláv Akvarell Biennálé különdíját. 2006-ban, 2007-ben, 2008-ban és 2009- ben a Sremska Mitrovicai alkotótábor szervezője, 2010-ben Zomborban, 2011-ben Sremska Mitrovicán szervezett képzőművészeti tábort. Pedagógiai tevékenységgel is foglalkozott, továbbra is sikeresen együttműködik a tanügyi és művelődési intézményekkel. Jótékonysági tevékenységet is szívesen vállal, több alkotást ajándékozott gyermekotthonoknak, fejlelten vidékek iskolai könyvtárainak könyveket juttatott el. Résztvevője több jótékonysági célzattal megszervezett képaukciónak.Könyvillusztációval is foglalkozik.

Dimitrije Kolarević akvarell képeinek kiállítása

2018. február 9-én 19 órai kezdettel Temerin Község Kulturális Központjának kiállítótermében megnyíllik Dimitrije Kolarević festő akvarell képeinek kiállítása. Munkásságát művésztársa Viktor Zubko méltatja.

Életrajz

Dimitrije Kolarević 1951. március 14-én született a Bosznia – hercegovinai Kralupi faluban. A képzőművészeti középiskolát Újvidéken felyezte be 1972-ben. A pedagógiai főiskola képzőművészeti szakán 1974-ben végzett, az újvidéki képzőművészeti akadémia festői szakán 1978-ban szerzett oklevelet. Járekon él és alkot.
Számos alkotótábor résztvevője, munkásságáért elismeréseket, díjakat kapott.
A Vajdasági Képzőművészek Egyesületének tagja. Jelenleg a Szerbiai Oktatási Minisztérium alkalmazásában áll, mint a Délbácskai-szerémségi körzet – Újvidéki Iskolai Igazgatóságának oktatási tanácsosa.
Festészettel 1972. óta foglalkozik, ekkor volt az első önálló kiállítása. Olajfestményeket fest, pasztell és akvarell képeket készít. Kedvenc kifelyezőeszköze az akvarell, kedvenc témái a tájképek, portrék, aktok és állatok.
Dimitrije Kolarević honlapján az utóbbi két évtized akvarell képei láthatók, ezek közül állít ki a művész a galériában.

Viktor Zubko képkiállítása a temerini galériában

2017. december 22-én este 7 órai kezdettel Viktor Zubko képkiállításának megnyitójára kerül sor a temerini galériában. Ez alkalommal az alkotó közel 40 alkotását (olajfestményt, akvarellt, pasztellt) tekinthetik meg a képzőművészetbarátok. A kiállítást Dimitrije Kolarević, a Művelődési Központ művészeti tanácsának elnöke nyitja meg.


Viktor Zubko 1949. november 10-én született a szibériai Čita városában (Oroszországban). Ukrajinában felyezte be a Lavovi Művészeti Akadémiát Danilo Dobusinski professzor osztályában. Karrierje kezdetén képzőművészet tanárként dolgozott a Könnyűipari Intézet ruhatervezői szakán Lavovban.
14 önálló kiállítása volt Ukrajnában és Szerbiában (Lavov, Belgrád, Újvidék, stb...) és több mint 100 közös kiállításon vett részt Szerbiában, Oroszországban, Ukrajnában, Japánban, Kanadában, Spanyolországban, Dániában, Ausztriában, Lengyelországban és Magyarországon.
Részt vett számos jótékonysági akcióban és aktív részese a Szerbiában és Ukrajnában lévő alkotótáboroknak. Jelenleg Čelarevón él és alkot.

 

 

  • 1
  • 2