Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/izlozba_djuragic

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/izlozba_suhecki

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/foto_uskrs

Németh Mátyás festménykiállítása

2018. augusztus 3-án, pénteken este 7 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyíllik Németh Mátyás temerini festőművész festménykiállítása. A kiállításmegnyitón Góbor Béla a Magyar Szó napilap nyugalmazott újságírója, a művész kollégája és barátja beszél a képzőművészről és munkájáról.

Németh Mátyás fényképész, fotóriporter festőművész 1939-ben született Temerinben. Gyermekkora óta a szülőföld szerelmese, e tájat ábrázolja leggyakrabban fényképein és festményein.
1970-töl 1993-ig a Magyar Szó című újvidéki napilap szerkesztőségének fotóriportereként dolgozott. Fotói, grafikái és festményeinek reprodukciói nemcsak a lapban, hanem könyvekben és egyéb kiadványokban is megjelentek.
Festészettel már több mint fél évszázada foglalkozik: a hatvanas évek kezdetétől napjainkig fáradhatatlanul rajzolja és festi kedvenc motívumait. Legkedvesebb művészeti technikái: a grafika, az akvarell és az olaj.
Egyik alapító tagja az 1976 óta működő TAKT-nak (létrejöttekor: Temerini Amatőr Képzőművészeti Találkozó, később: Temerini Alkotóműhely és Képzőművészeti Tábor). 1970-től tagja az újvidéki Branko Bajić Fotoklubnak. 1985-től jegyzi tagsában az UPIDIV azaz a Vajdasági Képzőművészek és Formatervezők Egyesülete.
Több önálló kiállítása volt Temerinben, Debellácson, Topolyán, Zentán és más vajdasági helységekben, képeit kiállította Magyarországon (Budapesten, Esztergomban, Dorogon), Ausztriában (Bécsben), Németországban (Maintalban) és Ausztráliában (Sidneyben). Ezenkívül számtalan közös kiállításon vett részt képeivel és festményeivel Szerbia-szerte (Belgrádban, Aranđelovacon és más városokban).
Festményei ma már megtalálhatók különböző képzőművészeti magángyűjteményekben Szerbiában, Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Angliában, Litvániában, Ausztráliában, Japánban és Kaliforniában.

Jegrička 2018. alkotótábor

Gazdag hagyománya van a művelődési központ által megszervezett Jegrička képzőművészeti alkotótábornak, amelyre, mint minden évben az idén is a temerini természetvédelmi park területén kerül sor.
A Jegrička 2018. alkotótábor munkájában az idén július 18-a és 21-e között 13 különböző korú és képzettségű művész vesz részt, köztük az idén először orosz alkotók is megjelennek.
Az alkotótábor 2018. július 18-án, szerdán délelőtt 11 órakor a tavalyi táborban készült alkotások kiállításával kezdődik. A kiállításra a Lukijan Mušicki Kultúrális Központ képtárában kerül sor.

Harmos Vilmos akvarell-akril kiállítása

2018. június 25-én, hétfőn este 8 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyíllik Harmos Vilmos akvarell-akril kiállítása. A kiállításmegnyitón Dimitrije Kolarevic, a Kulturális Központ művészeti tanácsának elnöke méltatja a művész munkásságát.

Életrajz

Harmos Vilmos 1954- ben született Újvidéken. Itt felyezte be az elektrotechnikai középiskolát. 1977 óta foglalkozik festészettel. 1984- től 1992- ig majd 2016- tól önálló művészként tevékenykedik. 2013 óta tagja a Labirintus Kultúrális Művészeti Egyesülésnek és a Vajdasági Képzőművészek Egyesületének. Önálló kiállításai voltak és közös tárlatokon is részt vett. Számos képzőművészeti alkotótábor résztvevője.

Giga Đuragić Dile képkiállítása

2018. május 11-én 19 órai kezdettel a temerini Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyílik Giga Đuragić Dile képkiállítása. A festőművész munkásságát Dragan Jovanović Danilov irodalmár és művészettörténész méltatja .

Giga Đuragić 1946-ban született Koviljon. Az általános iskolát Koviljban, a műszaki középiskolát Újvidéken végezte el. 1963-ban kezdett festészettel foglalkozni. 1968-ban Újvidéken, a Pedagógiai Főiskola képzőművészeti szakán kezdte meg tanulmányait. 1970-ben szerzett oklevelet az újvidéki Pedagógiai Főiskola képzőművészeti szakán. 1972-ben szülőfalujában, Koviljon műtermet és faliszőnyeg szövő műhelyt alapított.
Eddig 100 önálló kiállítása volt és részt vett több mint 700 közös kiállításon hazánkban és külföldön. Alkotómunkájáért 26 díjat és elismerést kapott. Alkotásai megtalálhatók számos nyilvános és magángyűjteményben Japántól Amerikáig világszerte.
Közel 220 képzőművészeti alkotótábor aktív résztvevője itthon és külföldön.
A Kovilj alkotótábor és a Kovilj- Kultúra és turizmusfejlesztési asszociáció megalapítója és vezetője.

{gallery}fotogalerija/izlozba_djuragic{/gallery}

Tomislav Suhecki kiállítása

2018. március 30-án 18 órai kezdettel Temerin Község Művelődési Központjának galériájában kerül sor Tomislav Suhecki képzőművész kiállításának megnyitójára. A kiállítást Aleksandar Bogdanović nyitja meg.

Tomislav Suhecki 1950-ben született. Újvidéken végezte el a művészeti akadémiát, az egyetem utáni tanulányait Belgrádban folytatta, Zoran Petrović tanár osztályában szerzett oklevelet. A verseci Óvóképző Főiskola tanára.
Eddig 85 önnálló kiállítása volt és több mint 500 közös tárlaton vett rész itthon és külföldön. 17 képzőművészeti elismerés és jutalom tulajdonosa. A képzőművészeti alkotás mellett kiállításbemutatókat és szakmai értékeléseket készít katalógusokba. 15 szakmunkát jelentetett meg.

{gallery}fotogalerija/izlozba_suhecki{/gallery}

Községi Tojásfestő verseny és Húsvéti kiállítás

A húsvéti előkészületek keretében Temerin Község Kulturális Központja idén is megszervezi a Községi Tojásfestési versenyt, amelyre különféle technikával festett és díszített (kötelezően kifújt és kiszárított) húsvéti tojásokat továbbá húsvéti motívumokat és szimbólumokat tartalmazó rajzokat, kompozíciókat várunk.
A gyermekmunkákat 2018. március 19-éig kell eljuttatni a Művelődési Központ címére: Temerin,Újvidéki utca 324.
Az eredményeket 2018. aprilis 9-én Temerin Község Kulturális Központjának weboldalán a www.kctemerin.org.rs tesszük közzé, az ünnepélyes díjkiosztásra 2018. április 11-én déli 12 órakor kerül sor a galériában.
A beérkezett munkákat Húsvéti kiállítás keretében mutatjuk be, amelynek ünnepélyes megnyitóját 2018. március 23-án tartjuk.

{gallery}fotogalerija/foto_uskrs{/gallery}