Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/igraonica_nov_zimzarije

Múzeumi műhelymunka : Újévi örömök

Az Újévi örömök elnevezésű program keretében az  első osztályos tanulóknak tartott műhelymunkát a  Brvnara etnoház pedagógiai szolgálata  a járeki Slavko Rodić általános iskolában.A gyerekek először megismerkedtek az újévi fenyő díszítéséről szóló legendával,majd saját kezűleg készítettek fenyődíszeket,amellyel feldíszíthették az újévi fenyőt és az  otthonukat.

{gallery}fotogalerija/igraonica_nov_zimzarije{/gallery}

Újrahasznosítás együtt - múzeumi műhelymunka

A Gyermekheti programok keretében október 4-én a Brvnara etno park oktató csoportja a járeki Slavko Rodic általános iskolával együttműködve megtartotta az Újrahasznosítás együtt elnevezésű kreatív-oktató programot. A program célja a gyermekek érdeklődésének a felkeltése volt az újrahasznosítás és a környezetvédelem témájában.
A program alapötlete az volt, hogy a gyerekek kreatív foglalkozás keretében tehetségük és képzelőerejük igénybevételével olyan munkákat készítsenek, amelyekkel rámutatnak arra, mennyire fontos megőrizni közvetlen környezetüket. A munkában a tanítókkal együtt részt vettek a Slavko Rodić általános iskola második, harmadik és negyedik osztályos tanulói(165 tanuló).

Cikk folytatása

Kultúrális örökség és természet – múzeumi műhelymunka

Az Európai Örökség napja alkalmából 2017. szeptember 13-án Kultúrális örökség és természet címmel tartottak múzeumi műhelymunkát a Brvnara etno parkban.
Az etno park megtekintése után a téma keretében a járeki Slavko Rodic Általános Iskola első osztályos tanulói érdekes,tanulságos és ötletes módon fatárgyat (fakanalat) díszítettek és papírtasakok felhasználásával érdekes fát készítettek.

Cikk folytatása

Szalvéta-technika – múzeumi játszóház

Az 5-től 10 éves gyermekek számára szervezett múzeumi műhelymunkák sorozatában megtartott foglalkozásokon hangzott el, hogy a szalvéta-technika a dekupázs alapja,amelyben szalvétával díszítik az adott tárgyat. A foglalkozás résztvevői ügyes és odaadó munkával poháralátétet készítettek,amellyel megörvendeztették családtagjaikat. 

Cikk folytatása

Régi mesterségek – múzeumi játszóház

Szombaton, július 15-én a Brvnara etno-parkban a régi mesterségekkel ismerkedhettek meg a gyerekek. A foglalkozás résztvevőinek bemutatták a kalapkészítő mesterséget, a bőrművest, kosarast, kazánkészítő mesterséget, szabót, szövőt és egyebet. A kreatív tevékenység során kulcstartót készítettek, amellyel megörvendeztették családtagjaikat.

Cikk folytatása

Az edénykészítés a múltban – múzeumi foglalkozás

2017. július 8-án a járeki Brvnara etno parkban Edénykészítés a múltban elnevezéssel múzeumi foglalkozást szerveztek. A résztvevők megismerkedhettek az étkezési szokásokkal,az ételkészítés módjával,az ételek tárolásával és a földműveléssel. A kreatív munka keretében agyagtálat készítettek, amit temperával festettek ki.

Cikk folytatása

  • 1
  • 2