Májusi találkozások 2018

2018. május 9-én, 10-én és 11-én Temerinben a Lukijan Mušicki Kulturális Központban kerül sor a gyermekszínjátszók Májusi találkozások elnevezésű tartományi szemléjére. A rendezvényt 61. alkalommal szervezik meg. Műsoron 13 gyermekelőadás szerepel. A társulatok a következő helységekből érkeznek: Bácstopolya, Cservenka, Kruščić, Kúla, Inđija,Telecska, Ópazova, Pećinci, Ruma és Mačvanska Mitrovica.

Kolibri sztár 2018.

A temerini Lukijan Mušicki Kulturális Központ 2018. június 2-án a színházteremben szervezi meg a Kolibri Star 2018 gyermek dalfesztivál gálaműsorát, amelyre meghirdette pályázatát. A fesztivál alapszabályzata értelmében a pályázatra óvodás és általános iskolás gyermekek jelentkezését várjuk Temerin község területéről.

A fesztivál célja:

zenei fejlesztő aktivitás keretében lehetőséget nyújtani a gyermekeknek, hogy bemutassák tehetségüket és kreativitásukat,

a kétnyelvűség ápolása és az együttes alkotás örömének serkentése,

a résztvevők és a közönség zenei kultúrájának fejlesztése,

az iskolai zenei oktatás fontosságának kiemelése.

A Kolibri Star gyermek dalfesztivál három kategóriában szervezzük meg:

I. kategória – óvodáskorú (5 és 6 éves) gyerekek és elsős és másodikos tanulók

II. kategória – harmadik,negyedik és ötödik osztályos tanulók

III. kategória – hatodik,hetedik és nyolcadik osztályos tanulók

 

A kitöltött jelentkezési lapot a Lukijan Mušicki Kulturális Központ irodájában lehet átadni 2018. április 27-éig. Az audícióra 2018.május 3-án és 4-én kerül sor a színházteremben.A jelentkezőket személyesen értesítjük a meghallgatás időpontjáról,ahová magukkal kell hozni a kiválasztott dal zenei alapját (matricát) USB hanghordozón. Az ajánlott gyermekdalok és matricák továbbá a jelentkezési lap megtalálható a Kulturális Központ honlapján a www.kctemerin.org.rs. címen.

 

A résztvevők szerb vagy magyar nyelvű dalt adhatnak elő. A kísérőkoreográfiában legfeljebb 4 gyermek léphet fel.

A bíráló bizottság az audíció után meghallgatja a felvételeket és eldönti ki léphet fel a gálaműsoron, ahol a részvevők korosztályuknak és hangszínüknek megfelelő dalt adnak elő.

A legjobb énekeseket első,második és harmadik díjjal jutalmazza a bíráló bizottság és megválasztjuk a közönségdíjas előadót is. Minden részvevő köszönőlevélben részesül.

Minden további információ megtalálható a fesztivál szabályzatában,azzal a megjegyzéssel,hogy a fesztivál szervezésének folyamatába eső ünnepek miatt a rendezvény időpontját június 2-ára helyeztük.

 

Délbácskai tökfesztivált

А temerini Kertbarátkör az idén 19. alkalommal szervezi meg a Délbácskai tökfesztivált, amelynek keretében szeptember 19-én gyermekrajzkiállítás nyílt Temerin Község Kulturális Központjának kisgalériájában. A gyermekrajzpályázatra minden eddiginél nagyobb számban érkezett be munka községünk általános iskoláiból, úgyhogy nem volt könnyű dolga a háromtagú bíráló bizottságnak. A rajzpályázat eredményeit a Tökfesztivál hivatalos eredményhirdetésén teszik közzé csütörtökön, szeptember 21-én.

Cikk folytatása