Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/majski_susreti_2018

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/Kolibri_Star_2018.

Májusi találkozások 2018

2018. május 9-én, 10-én és 11-én Temerinben a Lukijan Mušicki Kulturális Központban kerül sor a gyermekszínjátszók Májusi találkozások elnevezésű tartományi szemléjére. A rendezvényt 61. alkalommal szervezik meg. Műsoron 13 gyermekelőadás szerepel. A társulatok a következő helységekből érkeznek: Bácstopolya, Cservenka, Kruščić, Kúla, Inđija,Telecska, Ópazova, Pećinci, Ruma és Mačvanska Mitrovica.

{gallery}fotogalerija/majski_susreti_2018{/gallery}

Kolibri sztár 2018.

A temerini Lukijan Mušicki Kulturális Központ 2018. június 2-án a színházteremben szervezi meg a Kolibri Star 2018 gyermek dalfesztivál gálaműsorát, amelyre meghirdette pályázatát. A fesztivál alapszabályzata értelmében a pályázatra óvodás és általános iskolás gyermekek jelentkezését várjuk Temerin község területéről.

A fesztivál célja:

zenei fejlesztő aktivitás keretében lehetőséget nyújtani a gyermekeknek, hogy bemutassák tehetségüket és kreativitásukat,

a kétnyelvűség ápolása és az együttes alkotás örömének serkentése,

a résztvevők és a közönség zenei kultúrájának fejlesztése,

az iskolai zenei oktatás fontosságának kiemelése.

A Kolibri Star gyermek dalfesztivál három kategóriában szervezzük meg:

I. kategória – óvodáskorú (5 és 6 éves) gyerekek és elsős és másodikos tanulók

II. kategória – harmadik,negyedik és ötödik osztályos tanulók

III. kategória – hatodik,hetedik és nyolcadik osztályos tanulók

 

A kitöltött jelentkezési lapot a Lukijan Mušicki Kulturális Központ irodájában lehet átadni 2018. április 27-éig. Az audícióra 2018.május 3-án és 4-én kerül sor a színházteremben.A jelentkezőket személyesen értesítjük a meghallgatás időpontjáról,ahová magukkal kell hozni a kiválasztott dal zenei alapját (matricát) USB hanghordozón. Az ajánlott gyermekdalok és matricák továbbá a jelentkezési lap megtalálható a Kulturális Központ honlapján a www.kctemerin.org.rs. címen.

 

A résztvevők szerb vagy magyar nyelvű dalt adhatnak elő. A kísérőkoreográfiában legfeljebb 4 gyermek léphet fel.

A bíráló bizottság az audíció után meghallgatja a felvételeket és eldönti ki léphet fel a gálaműsoron, ahol a részvevők korosztályuknak és hangszínüknek megfelelő dalt adnak elő.

A legjobb énekeseket első,második és harmadik díjjal jutalmazza a bíráló bizottság és megválasztjuk a közönségdíjas előadót is. Minden részvevő köszönőlevélben részesül.

Minden további információ megtalálható a fesztivál szabályzatában,azzal a megjegyzéssel,hogy a fesztivál szervezésének folyamatába eső ünnepek miatt a rendezvény időpontját június 2-ára helyeztük.

{gallery}fotogalerija/Kolibri_Star_2018.{/gallery}

 

Délbácskai tökfesztivált

А temerini Kertbarátkör az idén 19. alkalommal szervezi meg a Délbácskai tökfesztivált, amelynek keretében szeptember 19-én gyermekrajzkiállítás nyílt Temerin Község Kulturális Központjának kisgalériájában. A gyermekrajzpályázatra minden eddiginél nagyobb számban érkezett be munka községünk általános iskoláiból, úgyhogy nem volt könnyű dolga a háromtagú bíráló bizottságnak. A rajzpályázat eredményeit a Tökfesztivál hivatalos eredményhirdetésén teszik közzé csütörtökön, szeptember 21-én.

Cikk folytatása