Boldog új évet kívánunk!

Kellemes karásconyi ünnepeket és boldog új évet kíván ka Kulturáris Központ "Lukijan Mušicki" Temerin!

Emlékezz Szerbia – ünnepi akadémia

2019. március 22-én, pénteken 19 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ nagytermében megemlékezést tartanak a Jugoszláviát sujtó NATO-agresszió 20. évfordulója és a koszovói szerbek márciusi üldözésének 15. évfordulója alkalmából.
Az est vendége Ljubinko Đurković ezredes, a Košara védelmi művelet parancsnoka.

A geopolitika romboló hatásai – irodalmi tribün

2018. február 8-án 19 órai kezdettel  A geopolitika romboló hatásai  címmel irodalmi tribünre kerül sor Temerin Község Kulturális Központjának képtárában. Ugyanezzel  a címmel jelent meg  az újvidéki Európai jogi és politikai egyetem  tanára, Ljubiša Despotović  könyve, amelyet maga a szerző ismertet az est keretében.

Szerémségi költői zenés est

2018. február 2-án 19 órai kezdettel Temerin Község Kulturális Központjának képtárában Szerémségi költői zenés estet tart a Fruška gora irodalmi kör. Az egyesület eddigi tevékenységéről Janika Peči, az irodalmi kör elnöke mond ismertetőt, majd az egyesület tagjai, irodalmárok, költők szólalnak meg és teszik kellemessé az estet. 

Legújabb kiadványait mutatja be a Magyar Szó


A Magyar Szó Temerinben kezdi meg idei évre szóló könyvnaptárának bemutató-sorozatát. A hagyományos kiadvány december óta van forgalomban van, mintegy 300 oldalon kínál változatos olvasmányt. Nyerni is lehet vele, a nyereményszelvények a bemutatkozás színhelyén is átadhatók. A Naptár 2018 mellett a szerkesztőség bemutatja a 70 éves Jó Pajtás gyermeklap jubileumára készült kiadványát, a vajdasági magyar novellairodalomból készült válogatást, a Tigrislélek című kötetét, mely saját kategóriájában elnyerte a Vajdasági Szép Magyar Könyv díjat a 2017-es kiadványok között. Ezenkívül napilapunk olvasói találkozhatnak a Magvető mezőgazdasági melléklet szerkesztőgárdájával is. Varjú Márta főszerkesztő mellett Nagy Magdolna és Varga Attila újságíró-szerkesztők szólnak az említett kiadványokról. A műsort alkalmi kulturális program egészíti ki.
A Magyar Szó élőújságot január 26-án, pénteken 19 óraki kezdettel tartják a temerini Művelődési Központ képtárában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A helyszínen megvásárolhatók lesznek a Magyar Szó kiadványai.

Emlékezés Branko Čopićra

2017. december 16-án, szombaton Temerin Község Kulturális Központjának képtárában megemlékezést tartanak Branko Čopićról, a XX. század egyik legjelentősebb szerb írójáról. Alkalmi irodalmi műsor keretében felolvasnak az író műveiből, a zenei részben pedig fellép a „Jarački jarani” férfikórus.


Az irodalmi műsor 18 óra 30 perckor kezdődik.

  • 1
  • 2