Vladimir Stepanov képkiállítása

2020. szeptember 25-én, pénteken 18 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyíllik Vladimir Stepanov festőművész kiállítása.
Életrajz
Újvidéken született, gyermekkorát és iskolás éveit Ravno Selo-n töltötte, az elektrotechnikai középiskolát Újvidéken végezte el. Már középiskolásként önálló kiállítása volt Ravno Selo-n és részt vett Eszéken egy kollektív tárlaton. Tanulmányainak befelyezése után teljes egészében a képzőművészetnek szentelte életét. Számos kiállításon és szemlén vett részt kimagasló eredményekkel: Kúlán, Verbászon, Belcsényben, Kikindán, Újvidéken továbbá Szabadkán, Zentán, Kraljevón és Belgrádban, csakúgy mint külföldön: Horvátországban, Hollandiában. Több mint 30 alkotótábor résztvevője és 20 őszi és tavaszi vásár kiállítója.

Régi korok képei

2020. július 3-án 18 órai kezdettel a "Lukijan Mušicki" Kulturális Központ képtárában megnyílt a Régi korok képei elnevezésű kiállítás, amely a kubikosok, vályogvetők és falverők életét és munkáját mutatja be. A kiállítást a Magyar Nemyeti Tanács, Kanizsa község önkormányzata és a kanizsai Cnesa Kulturális Központ támogatásával jött létre.

Az aranyszőrű bárányc. interaktív bábjáték

2020. június 30-án délelőtt 10 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ udvarában vendégszerepelt a temerini Vándor bábszínház. Bemutatták Az aranyszőrű bárány című interaktív bábjátékot. A temerini óvodások és kisiskolások élvezettel követték az előadást.

Jótékonysági koncert Biljana Knežević javára


2019. december 23-án délelőtt 11 órai kezdettel jótékonysági koncertet adnak a Music Harmony zeneiskola növendékei a Lukijan Mušicki Kulturális Központ nagytermében. A belépőjegy önkéntes adomány.

Az óbecsei Szivárvány festőcsoport képkiállítása

2019. november 7-én,csütörtökön 18 órai kezdettel az óbecsei Szivárvány festőcsoport 26 amatőr képzőművésze mutatkozik be a temerini Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában.

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör keretein belül működő Szivárvány festőcsoport 2002-ben alakult. Pillanatnyilag harminc tagja van túlnyomórész Becséről, de hatan társultak hozzánk Temerinből és egy tagunk Kamanc-i. Mindannyian autodidakta módon tanultunk festeni. Heti rendszerességgel találkozunk. Évente két kiállítást tartunk Becsén, és közös vagy önálló tárlatokon is részt veszünk vidéken és a szomszédos Magyarországon. Tagjaink többször bemutatkoztak már önállóan is Óbecsén és Vajdaság más városaiban. A festészet közösségformáló ereje erős, nyitott, egymást tisztelő és becsülő nagy családdá alakította a társaságot, amelyben mindig és mindenki számára van egy feléje nyújtott kéz, egy mosoly. Ezt a családias kötődést szeretnénk a közeli és távolabbi jövőben megőrizni, tudásunkat gyarapítani és festeni saját magunk és mások örömére.

 

 

Temerinben vendégszerepel a budapesti Bon Bon Matiné

2019. május 8-án 12 órai kezdettel a temerini színházteremben vendégszerepel a budapesti Bon Bon Matiné. Bemutatják a Szerencsés János című zenés mesejátékot.

Hogy létezett-e ezidáig a blues zenejáték műfaja, abban magunk is bizonytalanok vagyunk. Abban azonban egészen biztosak, hogy innentől kezdve egyre népszerűbb lesz,ugyanis Szerda Árpád, vajdasági zeneszerző olyan csodálatos muzsikát szerzett, ami egészen bizonyosan sokakat meg fog nyerni ennek a csodálatos műfajnak. A Grimm testvérek által lejegyzett Szerencsés János az előadás műfajához hasonlóan kevéssé ismert mese, noha humora és bölcsessége okán a legnagyobbak között lenne a helye. Így bátran és büszkén mondhatjuk, hogy a BonBon Matiné zeneszerző pályázatára íródott és megosztott I. helyezést elért darab igazi kuriózum és valami egészen újnak a hírnöke. Hiszen a blues története, stílusjegyei és hangszerei mellett az improvizáció, ez a kedves mese és az emberi butaság ugyanúgy bemutatásra kerülnek ebben a szórakoztató  előadásban.

 

Zeneszerző: Szerda Árpád
Illusztráció: Szalay György
A Grimm testvérek meséje alapján.

Előadják:
Lukácsházi Győző - tuba, mesélő, Erkel-díjas művész.
Dobozy Ágoston - billentyű
Szerda Árpád - szájharmonika, gitár, billentyűk