Filmvetítések a Lukijan Mušicki Kultúrális Központ mozitermében májusban

2018. május 13-án a következő mozifilmek kerülnek bemutatásra a temerini moziteremben:


- 16 órától a Cvrle, nikad ne letiš sam 3D – szerb nyelvre szinkronizált animációs film,
- 20 órától a Bosszúállók: Végtelen háború című 3D Marvel produkció.

Belépőjegyek elővételben 250 dináros áron Temerin Község Kulturális Központjának irodájában vagy a helyszínen a jegypénztárnál válthatók.

Giga Đuragić Dile képkiállítása

2018. május 11-én 19 órai kezdettel a temerini Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyílik Giga Đuragić Dile képkiállítása. A festőművész munkásságát Dragan Jovanović Danilov irodalmár és művészettörténész méltatja .

Giga Đuragić 1946-ban született Koviljon. Az általános iskolát Koviljban, a műszaki középiskolát Újvidéken végezte el. 1963-ban kezdett festészettel foglalkozni. 1968-ban Újvidéken, a Pedagógiai Főiskola képzőművészeti szakán kezdte meg tanulmányait. 1970-ben szerzett oklevelet az újvidéki Pedagógiai Főiskola képzőművészeti szakán. 1972-ben szülőfalujában, Koviljon műtermet és faliszőnyeg szövő műhelyt alapított.
Eddig 100 önálló kiállítása volt és részt vett több mint 700 közös kiállításon hazánkban és külföldön. Alkotómunkájáért 26 díjat és elismerést kapott. Alkotásai megtalálhatók számos nyilvános és magángyűjteményben Japántól Amerikáig világszerte.
Közel 220 képzőművészeti alkotótábor aktív résztvevője itthon és külföldön.
A Kovilj alkotótábor és a Kovilj- Kultúra és turizmusfejlesztési asszociáció megalapítója és vezetője.

Filmvetítések a temerini moziban áprilisban

2018. április elsején,vasárnap a következő filmeket vetítik a temerini moziteremben:


16 órától a ZEC Petar – szerb nyelvre szinkronizált animációs 2D filmet
18 órától a READY PLAYER ONE című 3D filmet
20,30 órától a LED című orosz filmet.


Belépőjegyek elővételben 250 dináros áron a temerini Lukijan Mušicki Kulturális Központ irodájában vagy a helyszínen a jegypénztárnál válthatók.

Tomislav Suhecki kiállítása

2018. március 30-án 18 órai kezdettel Temerin Község Művelődési Központjának galériájában kerül sor Tomislav Suhecki képzőművész kiállításának megnyitójára. A kiállítást Aleksandar Bogdanović nyitja meg.

Tomislav Suhecki 1950-ben született. Újvidéken végezte el a művészeti akadémiát, az egyetem utáni tanulányait Belgrádban folytatta, Zoran Petrović tanár osztályában szerzett oklevelet. A verseci Óvóképző Főiskola tanára.
Eddig 85 önnálló kiállítása volt és több mint 500 közös tárlaton vett rész itthon és külföldön. 17 képzőművészeti elismerés és jutalom tulajdonosa. A képzőművészeti alkotás mellett kiállításbemutatókat és szakmai értékeléseket készít katalógusokba. 15 szakmunkát jelentetett meg.

Audíció kórustagok részére

A kóruséneklés népszerűsítése és a zenés előadások minőségének jobbátétele céljából Temerin Község Kulturális Központja audíciót szervez kórustagok felvételére az újonnan megalakításra kerülő kórusba. Férfi és női énekeseket keresünk.
Az audíción szerb vagy magyar eredeti népdalt, örökzöld melódiát vagy orosz romantikus dalt kell előadni saját választás szerint.
Jelentkezni a temerini Kulturális központ galériájában lehet 9-től 18 óráig. A jelentkezési határidő március 15-e.
Az audícióra március 25-én, vasárnap este 6 órakor kerül sor.
A kiválasztott kórustagok számára havi pénzbelu juttatást biztosít a Kulturális Központ.

Községi Tojásfestő verseny és Húsvéti kiállítás

A húsvéti előkészületek keretében Temerin Község Kulturális Központja idén is megszervezi a Községi Tojásfestési versenyt, amelyre különféle technikával festett és díszített (kötelezően kifújt és kiszárított) húsvéti tojásokat továbbá húsvéti motívumokat és szimbólumokat tartalmazó rajzokat, kompozíciókat várunk.
A gyermekmunkákat 2018. március 19-éig kell eljuttatni a Művelődési Központ címére: Temerin,Újvidéki utca 324.
Az eredményeket 2018. aprilis 9-én Temerin Község Kulturális Központjának weboldalán a www.kctemerin.org.rs tesszük közzé, az ünnepélyes díjkiosztásra 2018. április 11-én déli 12 órakor kerül sor a galériában.
A beérkezett munkákat Húsvéti kiállítás keretében mutatjuk be, amelynek ünnepélyes megnyitóját 2018. március 23-án tartjuk.