Boldog új évet kívánunk!

Kellemes karásconyi ünnepeket és boldog új évet kíván ka Kulturáris Központ "Lukijan Mušicki" Temerin!

Magyar és szerb népviseletek kiállítása

2021. december 20-án nyíllik és 2022, január 15-ig tekinthető meg  a Magyar és szerb népviseletek kiállítása a Lukijan Mušicki Kulturális Központ galériájában. 

Smiljana Čurić Csodák képkiállítása

2021. október 21-én 18 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyíllik Smiljane Čurić képkiállítása.

Čurić Smiljana 1991-ben született Újvidéken. Az újvidéki Bogdan Šuput képzőművészeti szakközépiskola befelyezése után a Képzőművészeti Akadémián szerzett oklevelet 2014-ben. Mesterképzését a belgrádi Képzőművészeti Akakdémián végezte Bisenić Dobrica osztályában,ahol jelenlegi doktori tanulmányait folytatja. Megkapta a Képzőművészeti Akadémia Stevan Knežević díját, kismérető képével a Ljubica-Cuca Sokić díjat érdemelt ki. 2018 óta tagja a Szerbiai Képzőművészek Egyesületének. Dunagárdonyban (Gardinovci) él és alkot. Számos kiállításon vett részt Szerbiában és külföldön.

Gyermekhét 2021.

2021. október 1-én,pénteken 18 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyíllik a képzőművészeti középiskolák tanulóinak kiállítása a gyermekhét alkalmából.A látogatók Biacsi Viktória,Horák Éva,Kovács Korina és Turai Boglárka munkáit tekinthetik meg október 15-ig hétfő kivételével minden munkanapon 9-től 15 óráig.

Pejić Aleksandra Álmok elnevezésű kiállítása

2021. augusztus 27-én 19 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyíllik Pejić Aleksandra Álmok elnevezésű kiállítása.

Életrajz

Pejić Aleksandra 1977-ben született Újvidéken. Gyermekként részese lehetett egy művészvilágnak, ahol kibontakoztathatta tehetségét, vászonra vihette álmait színekbe és formákba öntve. A való világ azonban kegyetlen fordulatot hozott számára, életkörülményei a jogtudományok irányába terelték. Két év után azonban megszakította egyetemi tanulmányait, sőt a művészlétet is elhanyagolta. A társadalmi kirekesztettségtől való félelme akadályozta művészi kibontakozását. Hosszú évek ábrándozása után létfenntartási gondokkal küszködve ráébredt,hogy a művészet varázslatos és gyógyító hatású. Visszatér az alkotáshoz, új anyagokkal –gyantával, fával, fémmel–kísérletezik, párhuzamot vonva a különböző anyagok fizikai tuladonságai és az emberi akaraterő és élni akarás iránti vágy között. Ma itt áll Önök előtt, készen arra,hogy a visszatérésről meséljen és megossza művészetének egy töredékét a közönséggel.