Filmvetítések a temerini moziban 2018.

2018.február 12-én,hétfőn a következő filmeket vetítik Temerin Község Kulturális Központjának mozitermében :

16 órától FERDINÁND 3D animációs film gyerekeknek
18 órától A szabadság 50 árnyalata című trailere
20 órától A szabadság 50 árnyalata című trailere

Belépőjegyet elővételben a Művelődési Központ irodájában vagy a vetítések napján a jegypénztárnál vásárolhatnak 250 dináros áron.

Dimitrije Kolarević akvarell képeinek kiállítása

2018. február 9-én 19 órai kezdettel Temerin Község Kulturális Központjának kiállítótermében megnyíllik Dimitrije Kolarević festő akvarell képeinek kiállítása. Munkásságát művésztársa Viktor Zubko méltatja.

Életrajz

Dimitrije Kolarević 1951. március 14-én született a Bosznia – hercegovinai Kralupi faluban. A képzőművészeti középiskolát Újvidéken felyezte be 1972-ben. A pedagógiai főiskola képzőművészeti szakán 1974-ben végzett, az újvidéki képzőművészeti akadémia festői szakán 1978-ban szerzett oklevelet. Járekon él és alkot.
Számos alkotótábor résztvevője, munkásságáért elismeréseket, díjakat kapott.
A Vajdasági Képzőművészek Egyesületének tagja. Jelenleg a Szerbiai Oktatási Minisztérium alkalmazásában áll, mint a Délbácskai-szerémségi körzet – Újvidéki Iskolai Igazgatóságának oktatási tanácsosa.
Festészettel 1972. óta foglalkozik, ekkor volt az első önálló kiállítása. Olajfestményeket fest, pasztell és akvarell képeket készít. Kedvenc kifelyezőeszköze az akvarell, kedvenc témái a tájképek, portrék, aktok és állatok.
Dimitrije Kolarević honlapján az utóbbi két évtized akvarell képei láthatók, ezek közül állít ki a művész a galériában.

A geopolitika romboló hatásai – irodalmi tribün

2018. február 8-án 19 órai kezdettel  A geopolitika romboló hatásai  címmel irodalmi tribünre kerül sor Temerin Község Kulturális Központjának képtárában. Ugyanezzel  a címmel jelent meg  az újvidéki Európai jogi és politikai egyetem  tanára, Ljubiša Despotović  könyve, amelyet maga a szerző ismertet az est keretében.

Szerémségi költői zenés est

2018. február 2-án 19 órai kezdettel Temerin Község Kulturális Központjának képtárában Szerémségi költői zenés estet tart a Fruška gora irodalmi kör. Az egyesület eddigi tevékenységéről Janika Peči, az irodalmi kör elnöke mond ismertetőt, majd az egyesület tagjai, irodalmárok, költők szólalnak meg és teszik kellemessé az estet. 

Legújabb kiadványait mutatja be a Magyar Szó


A Magyar Szó Temerinben kezdi meg idei évre szóló könyvnaptárának bemutató-sorozatát. A hagyományos kiadvány december óta van forgalomban van, mintegy 300 oldalon kínál változatos olvasmányt. Nyerni is lehet vele, a nyereményszelvények a bemutatkozás színhelyén is átadhatók. A Naptár 2018 mellett a szerkesztőség bemutatja a 70 éves Jó Pajtás gyermeklap jubileumára készült kiadványát, a vajdasági magyar novellairodalomból készült válogatást, a Tigrislélek című kötetét, mely saját kategóriájában elnyerte a Vajdasági Szép Magyar Könyv díjat a 2017-es kiadványok között. Ezenkívül napilapunk olvasói találkozhatnak a Magvető mezőgazdasági melléklet szerkesztőgárdájával is. Varjú Márta főszerkesztő mellett Nagy Magdolna és Varga Attila újságíró-szerkesztők szólnak az említett kiadványokról. A műsort alkalmi kulturális program egészíti ki.
A Magyar Szó élőújságot január 26-án, pénteken 19 óraki kezdettel tartják a temerini Művelődési Központ képtárában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A helyszínen megvásárolhatók lesznek a Magyar Szó kiadványai.

Filvetítések a temerini moziban – 2018 - január

2018. január 22-én, hétfőn a következő filmeket vetítik Temerin Község Kulturális Központjának mozitermében:


16 órától COCO animációs film gyerekeknek,
18 órától Jumanji -Vár a dzsungel kalandfilm,
20 óra 30 perctől Törpék a címoldalról című hazai filmet vetítik.


Belépőjegyeket elővételben Temerin Község Kulturális Központjának irodájában válthatnak 250 dináros áron vagy megvásárolhatják a vetítések napján a jegypénztárnál.