Dušan Rakić intarziós képeinek kiállítása

2020. október 30-án,pénteken 18 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyíllik Dušan Rakić intarziós képeinek kiállítása.
Dušan Rakić Temerinben született 1965-ben és itt is nőtt fel. A famegmunkálás iránti vonzalma már gyermekkorában megmutatkozott. A család házibarátjának ,a famegmunkálással foglalkozó Erős Ernőnek köszönhetően már 12 éves korában elkezde tanulni a szakma alapjait. Az bútorkészítésnél és egyébb faipari termékek gyártásánál alkalmazott díszítési technikával, intarzió- fakollázs készítésével foglalkozik. 2011-ben elnyerte a Newportban székelő Amerikai bútorgyártási és forgalmazási társulat pályázatának tiszteletbeli elismerését. Ezen a pályázaton az idén a speciális termékek kategóriájában nyert díjat. Miután különböző vállalatoknál dolgozott, 2012-ben úgy döntött,hogy szenvedélyét szakmai keretekbe foglalja és megalakította a MARQUETRY DESIGNE elnevezésű műhelyét,amely mint manufaktúraként működő famegmunkáló műhely egyedülálló az országban és a régióban is. Munkái ismertek az országhatáron túl is. 2014-ben Ománban részt vett a Muskat fesztiválon, ezt követően meghívást kapott a beshkeki Szépművészeti múzeumtól Kirgisztánban egy mesteri műhelymunka lebonyolítására, 2019-ben Üzbegisztánban Kokanduban részt vett a Foglalkozások fesztiválján. Többszáz alkotása van, az egyik legrészletesebb és szakmailag legigényesebb munkája, amelyen Csernojevics : A szerbek nagy kivándorlása című művét öntötte fába, a községháza előterét díszíti.

Vladimir Stepanov képkiállítása

2020. szeptember 25-én, pénteken 18 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában megnyíllik Vladimir Stepanov festőművész kiállítása.
Életrajz
Újvidéken született, gyermekkorát és iskolás éveit Ravno Selo-n töltötte, az elektrotechnikai középiskolát Újvidéken végezte el. Már középiskolásként önálló kiállítása volt Ravno Selo-n és részt vett Eszéken egy kollektív tárlaton. Tanulmányainak befelyezése után teljes egészében a képzőművészetnek szentelte életét. Számos kiállításon és szemlén vett részt kimagasló eredményekkel: Kúlán, Verbászon, Belcsényben, Kikindán, Újvidéken továbbá Szabadkán, Zentán, Kraljevón és Belgrádban, csakúgy mint külföldön: Horvátországban, Hollandiában. Több mint 30 alkotótábor résztvevője és 20 őszi és tavaszi vásár kiállítója.

Régi korok képei

2020. július 3-án 18 órai kezdettel a "Lukijan Mušicki" Kulturális Központ képtárában megnyílt a Régi korok képei elnevezésű kiállítás, amely a kubikosok, vályogvetők és falverők életét és munkáját mutatja be. A kiállítást a Magyar Nemyeti Tanács, Kanizsa község önkormányzata és a kanizsai Cnesa Kulturális Központ támogatásával jött létre.

Az aranyszőrű bárányc. interaktív bábjáték

2020. június 30-án délelőtt 10 órai kezdettel a Lukijan Mušicki Kulturális Központ udvarában vendégszerepelt a temerini Vándor bábszínház. Bemutatták Az aranyszőrű bárány című interaktív bábjátékot. A temerini óvodások és kisiskolások élvezettel követték az előadást.

Jótékonysági koncert Biljana Knežević javára


2019. december 23-án délelőtt 11 órai kezdettel jótékonysági koncertet adnak a Music Harmony zeneiskola növendékei a Lukijan Mušicki Kulturális Központ nagytermében. A belépőjegy önkéntes adomány.

Az óbecsei Szivárvány festőcsoport képkiállítása

2019. november 7-én,csütörtökön 18 órai kezdettel az óbecsei Szivárvány festőcsoport 26 amatőr képzőművésze mutatkozik be a temerini Lukijan Mušicki Kulturális Központ képtárában.

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör keretein belül működő Szivárvány festőcsoport 2002-ben alakult. Pillanatnyilag harminc tagja van túlnyomórész Becséről, de hatan társultak hozzánk Temerinből és egy tagunk Kamanc-i. Mindannyian autodidakta módon tanultunk festeni. Heti rendszerességgel találkozunk. Évente két kiállítást tartunk Becsén, és közös vagy önálló tárlatokon is részt veszünk vidéken és a szomszédos Magyarországon. Tagjaink többször bemutatkoztak már önállóan is Óbecsén és Vajdaság más városaiban. A festészet közösségformáló ereje erős, nyitott, egymást tisztelő és becsülő nagy családdá alakította a társaságot, amelyben mindig és mindenki számára van egy feléje nyújtott kéz, egy mosoly. Ezt a családias kötődést szeretnénk a közeli és távolabbi jövőben megőrizni, tudásunkat gyarapítani és festeni saját magunk és mások örömére.