Koncert tradicionalne i lokalne iranske muzike u izvođenju sastava „Darvag“

Кulturni centar Islamske Republike Iran i Кulturni centar “Lukijan Mušicki” Temerin pozivaju Vas na koncert tradicionalne i lokalne iranske muzike u izvođenju sastava „Darvag“ u subotu, 10. februara u 18 časova u pozorišnoj sali КC “Lukijan Mušicki” Temerin. Ulaz je slobodan.


Grupu „Darvag“ formirao je Hamid Reza Sejednija 1999. godine sa ciljem predstavljanja autentične i tradicionalne umetnosti Irana. Ovaj sastav ima mogućnost da izvodi tradicionalne i lokalne pesme sa područja Horasana koristeći različite instrumente kao što su tombak(darabuka) i def (dajira), tar i setar (žičani), i duvačke instrumente poput neja (trščana frula) i kušme (dvojnica). Njegovi članovi nastupali su u različitim zemljama kao što su Švajcarska, Makedonija, Južna Кoreja, Urugvaj, Brazil, Avganistan, Slovenija i Hrvatska. Članovi grupe su: (ženskio deo) - Faize Mehrgan (santur bas i daire) i Darsa Rezvanifar (santur) i Hamid Reza Sejednija (def i santur), Sejed Milad Sejed Nija (tar i setar), Jusuf Sabiza (nej i bas tar) i Ali Nategi (vokalni solista).

Humanitarni koncert za Biljanu Knežević


U velikoj sali КC "Lukijan Mušicki" 23. decembra u 11 časova održaće se humanitarni koncert škole "Music Harmony" za Biljanu Кnežević. Dobrovoljnim prilogom, umesto ulaznice, učestvujete u humanitarnoj akciji.

"Koncert o ljubavi"


U galeriji Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin, 06. juna od 19 časova održaće se veče klasične muzike pod nazivom „Koncert o ljubavi“.
Učesnici: solisti Opere Srpskog narodnog pozorišta Marija Cvijić, sopran i Branislav Cvijić, tenor, uz klavirsku pratnju Strahinje Đokića. Ulaz slobodan.

Koncert ansambla iz Rusije

U danima obeležavanja slovenske kulture i pismenosti, u pozorišnoj sali Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin, u petak 31. maja u 20 časova održaće se koncert folklornog ansambla „Кудыкина Гора“ i narodnog koreografskog ansambla „Mozaika“ iz Kostrome, Rusija.

Organizatori koncerta su Društvo srpsko-ruskog prijateljstva i KUD „Vuk Karadžić“ iz Temerina, pod pokroviteljstvom Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin. Ulaz je besplatan.

Humanitarni koncert za Petru Kaluđerović

U sali bioskopa Kulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin 26. aprila 2018. godine u tri termina od 10, 11 i 12.30 časova održaće se humanitarni koncert za Petru Kaluđerović iz Temerina koja boluje od cerebralne paralize. Cena ulaznice je 100 din. Humanitarni prilog bio bi namenjen operaciji koja je planirana u junu i za koju je potrebno izdvojiti 3000 evra.
Petra ima 3,5 godine i usporenog je psiho motornog razvoja, ima nestabilan hod, slabije koristi desnu ruku i desnu nogu iako je po prirodi veoma živahna i radoznala devojčica. Povremeno nosi proteze, koristi rehabilitaciju u Dečijoj bolnici, Dnevnom centru, banjama i sl. Očekuje se da bi pomenuta operacija tetiva pomogla njenom motoričkom razvoju i olakšala kretanje (od prve godine, uz pomoć fizioterapeuta, intenzivno vežba).

  • 1
  • 2