Maj u mome kraju, Etno-park "Brvnara"

U prostoru Etno - parka "Brvnara" 11. maja u 19 časova biće održano veče posvećeno negovanju tradicionalnih narodnih pesama. U zabavnomuzičkom programu učestvovaće: instrumentalista i pevač Milan Vašalić, "Zvuci s kamena", "Jarački jarani", Pevačka grupa "Dar zavičaja" iz Mladenova, Ženska pevačka grupa "Čelarevčanke" i Muška pevačka grupa KUD "dr Mladen Stojanović" iz Bačkog Jarka. Domaćin večeri je Milivoje Beštić.

Manifestacija „Maj u mome kraju“

13.05. u Etno - parku "Brvnara" održano je veče posvećeno negovanju tradicionalnih narodnih pesama. U zabavnomuzičkom programu učestvovali su: "Zvuci s kamena", "Jarački jarani", Pevačka grupa "Dar zavičaja" iz Mladenova, Ženska pevačka grupa "Čelarevčanke" i Muška pevačka grupa KUD "dr Mladen Stojanović" iz Bačkog Jarka.

Nastavi sa čitanjem

Manifestacija „Petru za Petrovdan“

Deceniju unazad, manifestacija "Petru za Petrovdan" tradicionalno se održava u Bačkom Jarku u Etno parku "Brvnara". U sredu, 12. jula, uz podršku Društva srpsko-ruskog prijateljstva  održano je poetsko veče na temu Petrovdana i Petra Kočića, nastupila je i pevačka grupa "Jarački jarani", a ove godine svečano je otkrivena spomen-ploča Mili Marčeti, zaslužnom za osnivanje Etno-parka "Brvnara". Prisutnima se obratio direktor Muzeja Vojvodine, dr Drago Njegovan, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu Dragan Kojić, dok je stihove o Petru Kočiću kazivala pesnikinja Marina Žinić Ilić.

Nastavi sa čitanjem

Muzejska igraonica “Novogodišnje zimzarije“

U okviru novogodišnje pretpraznične atmosfere, pedagoška služba Etno-parka „Brvnara“, u prostorijama OŠ „Slavko Rodić“ u Bačkom Jarku, za učenike I razreda organizovala je muzejsku igraonicu „Novogodišnje zimzarije“. Uz prethodnu priču-legendu o poreklu i kićenju novogodišnje jelke, u kreativnom delu, učenici su izradili razne novogodišnje ukrase i time obogatili i ukrasili svoju jelku i dom.

Muzejska radionica „Reciklirajmo zajedno"

U okviru Dečije nedelje, dana 04. oktobra, pedagoška služba Etno-parka „Brvnara“ u saradnji sa OŠ „Slavko Rodić“ iz Bačkog Jarka organizovala je kreativno-edukativni program  za učenike na temu „Reciklirajmo zajedno“. Osnovni cilj programa bio je usmeren na aktivno učešće učenika u kreativno-edukativnim programima kroz koje su se bliže upoznali sa značajem recikliranja i ekologije za našu planetu.

Osnovni zadatak programa je motivisanje dece da svojim radom, maštom i talentom naprave produkte od otpada i da kroz njih ukažu na očuvanje sredine u kojoj žive. Na radionicama, zajedno sa svojim učiteljicama, učestvovali su učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda OŠ „Slavko Rodić“ (165 učenika).

Nastavi sa čitanjem

Muzejska radionica “Kulturno nasleđe i priroda”

Povodom obeležavanja Dana Evropske baštine, 13. septembra 2017. godine, u Etno–parku “Brvnara” održana je muzejska radionica na temu “Kulturno nasleđe i priroda”. U okviru predviđene teme, a nakon upoznavanja sa stalnom postavkom Etno–parka, učenici prvog razreda OŠ “Slavko Rodić” iz Bačkog Jarka su na zanimljiv, edukativan i maštovit način ukrašavali drvene predmete (drvene kašike) i napravili zanimljivo drvo od papirnih kesa.

Nastavi sa čitanjem