Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/igraonica_nov_zimzarije

Muzejska igraonica “Novogodišnje zimzarije“

U okviru novogodišnje pretpraznične atmosfere, pedagoška služba Etno-parka „Brvnara“, u prostorijama OŠ „Slavko Rodić“ u Bačkom Jarku, za učenike I razreda organizovala je muzejsku igraonicu „Novogodišnje zimzarije“. Uz prethodnu priču-legendu o poreklu i kićenju novogodišnje jelke, u kreativnom delu, učenici su izradili razne novogodišnje ukrase i time obogatili i ukrasili svoju jelku i dom.

{gallery}fotogalerija/igraonica_nov_zimzarije{/gallery}

Muzejska radionica „Reciklirajmo zajedno"

U okviru Dečije nedelje, dana 04. oktobra, pedagoška služba Etno-parka „Brvnara“ u saradnji sa OŠ „Slavko Rodić“ iz Bačkog Jarka organizovala je kreativno-edukativni program  za učenike na temu „Reciklirajmo zajedno“. Osnovni cilj programa bio je usmeren na aktivno učešće učenika u kreativno-edukativnim programima kroz koje su se bliže upoznali sa značajem recikliranja i ekologije za našu planetu.

Osnovni zadatak programa je motivisanje dece da svojim radom, maštom i talentom naprave produkte od otpada i da kroz njih ukažu na očuvanje sredine u kojoj žive. Na radionicama, zajedno sa svojim učiteljicama, učestvovali su učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda OŠ „Slavko Rodić“ (165 učenika).

Nastavi sa čitanjem

Muzejska radionica “Kulturno nasleđe i priroda”

Povodom obeležavanja Dana Evropske baštine, 13. septembra 2017. godine, u Etno–parku “Brvnara” održana je muzejska radionica na temu “Kulturno nasleđe i priroda”. U okviru predviđene teme, a nakon upoznavanja sa stalnom postavkom Etno–parka, učenici prvog razreda OŠ “Slavko Rodić” iz Bačkog Jarka su na zanimljiv, edukativan i maštovit način ukrašavali drvene predmete (drvene kašike) i napravili zanimljivo drvo od papirnih kesa.

Nastavi sa čitanjem

Muzejska igraonica „Salvet tehnika“

Salvet tehnika, proizašla iz dekupaža, kao posebna tehnika u kojoj se isključivo salveta lepi na predmet koji se dekoriše, objašnjen je na još jednoj u nizu muzejskoj igraonici za decu starosti od 5 do 10 godina. Brižljivom predanošću u lepljenju i dekorisanju raznih cvetnih delova salveta, učesnici igraonice izradili su nove podmetače za čaše i tim poklonom obradovali članove svoje porodice.

Nastavi sa čitanjem

Muzejska igraonica „Stari zanati“

U subotu, 15.07. u Etno – parku “Brvnara” održana je muzejska igraonica posvećena starim zanatima, zanatlijama i načinima izrade i ukrašavanja istih. Učesnicima muzejske igraonice objašnjeni su načini izrade pojedinih zanata kao što su: šeširdžijski zanat, kožuharski, korparski, kazandžijski, krojački, tkački i dr. U kreativnom delu, deca su osmislila i izradila za članove svojih najbližih - držače za ključeve.

Nastavi sa čitanjem

Muzejska igraonica „Posuđe kroz vreme“

Muzejska igraonica “Posuđe kroz vreme” održana je 08.07. u prostoru Etno – parka “Brvnara” u Bačkom Jarku. Putem edukativnog dela deca su se bliže upoznala sa ishranom nekad i sad, načinom pripremanja hrane, njihovom skladištenju i obrađivanjem zemlje. U praktičnom delu, uz pomoć glinamola oblikovali su i temperama ukrasili svoje posude za hranu.

Nastavi sa čitanjem

  • 1
  • 2