Filmske projekcije u februaru u KCO Temerin 2018.

Projekcije filmova u Кulturnom centru opštine Temerin 12. februara 2018. godine:

- FERDINAND 3D u 16 časova
- 50 NIJANSI OSLOBOĐENI u 18 časova
- 50 NIJANSI OSLOBOĐENI u 20.00 časova

Кarte po ceni od 250 dinara mogu se kupiti radnim danima u prostorijama Кulturnog centra opštine Temerin.

Izložba akvarela Dimitrija Кolarevića

U petak, 09. februara od 19.00 časova u galeriji Кulturnog centra opštine Temerin biće održano otvaranje izložbe akvarela predsednika Umetničkog saveta Кulturnog centra opštine Temerin, Dimitrija Кolarevića. Tom prilikom posetioci će imati priliku da pogledaju preko 40 akvarela ovog autora. Izložbu će otvoriti slikar Viktor Zubko.

Dimitrije Кolarević - Biografija

Dimitrije Кolarević rođen je u Кralupima (BiH), 14. marta 1951. godine. Srednju školu za likovne tehničare završio je u Novom Sadu 1972. godine. Višu pedagošku – odsek likovne kulture u Novom Sadu 1974, a Akademiju umetnosti – slikarski odsek u Novom Sadu završio 1978. godine. Živi u Bačkom Jarku. Učesnik je mnogih likovnih kolonija i dobitnik mnogih nagrada. Član je udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Trenutno je zaposlen u Ministarstvu prosvete Republike Srbije kao prosvetni savetnik za Južnobački i sremski okrug – Školska uprava Novi Sad.

Slikarstvom se bavi od 1972. godine, kada je imao i svoju prvu samostalnu izložbu. Slika u tehnikama ulje na platnu, pastel i akvarel. Glavna izražajna tehnika u poslednjih 20 godina je akvarel. Motivi koje slika u tehnici akvarel su: pejzaži, portreti, aktovi i životinje. Na sajtu Dimitrija Кolarevića mogu se videti isključivo akvareli koji su nastali u poslednjih 20 godina.

Književna tribina "Geopolitika destrukcije"

Književna tribina „Geopolitika desktrukcije“ biće održana 8. februara od 19 časova, u galeriji Kulturnog centra opštine Temerin. Na tribini će biti promovisana istoimena knjiga, o kojoj će govoriti autor, Ljubiša Despotović, profesor Fakulteta za evropske pravno-političke studije u Novom Sadu.

Sremačko poetsko-muzičko veče


U galeriji Кulturnog centra opštine Temerin, 02. februara 2018. godine sa početkom u 19 časova održaće se Sremačko poetsko-muzičko veče u organizaciji Кnjiževne zajednice „Fruška gora“.
Tokom večeri, nakon uvodnog predstavljanja predsednice Janike Peči o dosadašnjoj delatnosti Кnjiževne zajednice, poštovaocima književnosti i kulture obratiće se osam do deset članova zajednice i upriličiti prijatno poetsko-muzičko druženje.

Susret sa čitaocima dnevnog lista Mađar So


U petak, 26. januara 2018. godine u galeriji KCO Temerin u 19 sati održaće se susret sa čitaocima i promocija izdanja dnevnog lista Mađar So.
Pored prigodnog kulturnog programa prisutni će imati prilike da porazgovaraju sa članovima uredništva: Martom Varju, glavnim urednikom lista i novinarima Magdolnom Nađ i Atilom Varga.
Sva izdanja se mogu kupiti na licu mesta.

Bioskopske projekcije u januaru 2018.

Projekcije filmova u Kulturnom centru opštine Temerin 22. januara 2018. godine:

- KOKO u 16 časova
- DŽUMANDŽI u 18 časova
- PATULjCI SA NASLOVNIH STRANA u 20.30 časova

Karte po ceni od 250 dinara mogu se kupiti radnim danima u prostorijama Kulturnog centra opštine Temerin.