Svečana akademija "Srbijo pamti"

U pozorišnoj sali KC "Lukijan Mušicki" Temerin u petak, 22. marta u 19 časova održaće se  svečana akademija povodom 20 godina od NATO agresije na SRJ i 15 godina od martovskog  pogroma nad Srbima sa Kosova i Metohije. Gost svečane akademije je pukovnik Ljubinko Đurković, komandant herojske odbrane Košara.

Tribina „Nasilje na internetu“

U galeriji KC „Lukijan Mušicki“ Temerin, u sredu 13. marta od 18 časova održaće se tribina „Nasilje na internetu“. O aktuelnoj temi govoriće Željko Injac, internet novinar i Predrag Filipović, medijski inženjer.

Obeležavanje Međunarodnog dana žena

U saradnji sa KC "Lukijan Mušicki" Temerin, Kancelarije za mlade opštine Temerin i Udruženja građana "Centar kreativnog okupljanja Temerin" u prostoru galerije KC "Lukijan Mušicki" Temerin, 08. marta od 18 časova, obeležiće se Međunarodni dan žena izložbom "Ženske perspektive danas". Autorke izložbe su: Dorotea Dimitrijević iz Temerina i Korana Braun iz Novog Sada, a Koncert o ljubavi izvešće Marija Cvijić, sopran i Branislav Cvijić, tenor - solisti opere SNP-a uz podršku Marine Mikić (klavirske saradnice).
Program je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu kao i institucije Pokrajinskog ombudsmana.

Izložba i predavanje "Jevto Dedijer i Hercegovina"

Otvaranje izložbe i promocija knjige „Jevto Dedijer i Hercegovina“ održaće se u četvrtak 7. marta 2019. godine u galeriji Кulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin. Početak promocije knjige i predavanja zakazan je za 17 časova, a o životu i delu geografa Jevte Dedijera govoriće akademik, redovni profesor Geografskog fakulteta u Beogradu, Milovan Pecelj. 

Promocija knjige "Crnjanski - biografija jednog osećanja"

Promocija knjige prof. dr Mile Lompara, „Crnjanski – biografija jednog osećanja”, biće održana u subotu, 23. februara, u galeriji Кulturnog centra „Lukijan Mušicki” u Temerinu. Početak promocije zakazan je za 19 časova, a o knjizi će govoriti domaćini iz Кulturnog centra, kao i sam autor.

Izložba skulptura Milice Milinović Zelenović

Кulturni centar „Lukijan Mušicki“ Temerin Vas poziva da prisustvujete otvaranju izložbe skulptura „Zgužvana forma – Zbijeni prikaz prostornog oblika“ autorke Milice Milinović Zelenović u petak 8. februara 2019. godine sa početkom u 18.00 časova.

Biografija

Rođena 10.04.1991 godine u Novom Sadu. Diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek vajarstvo u klasi profesora Mladena Marinkova. U toku osnovnih studija učestvovala na više grupnih izložbi i projekata. Diplomirala 2014 godine. Iste godine upisala master studije koje pohađa na Univerzitetu u Ljubljani, Akademija umetnosti i oblikovanja, odsek kiparstvo, primljena kao stipendista Tempus fondacije, u okviru programa studenata pod pokroviteljstvom Evropske Unije- Erasmus Mundus/ Basileus. Pod mentorstvom profesora Matjaža Počivavšeka. U toku studija u Ljubljani učestvovala na više umetničkih radionica. Master rad pod nazivom Zgužvana forma/ Zbijeni prikaz prostornog oblika odbranila 2018 godine, pod mentorstvom prof. Mirjane Blagojev. Trenutno student na Specijalističkim akademskim studijama/Skulptura u terakoti, na Akademiji umetnosti Novi Sad. Živi i radi u Temerinu. Takođe, dobitnik stipendije Opštine Temerin u toku osnovnih i master studija, kao i stipendije Ministarsva prosvete.