Koncert tradicionalne i lokalne iranske muzike u izvođenju sastava „Darvag“

Кulturni centar Islamske Republike Iran i Кulturni centar “Lukijan Mušicki” Temerin pozivaju Vas na koncert tradicionalne i lokalne iranske muzike u izvođenju sastava „Darvag“ u subotu, 10. februara u 18 časova u pozorišnoj sali КC “Lukijan Mušicki” Temerin. Ulaz je slobodan.


Grupu „Darvag“ formirao je Hamid Reza Sejednija 1999. godine sa ciljem predstavljanja autentične i tradicionalne umetnosti Irana. Ovaj sastav ima mogućnost da izvodi tradicionalne i lokalne pesme sa područja Horasana koristeći različite instrumente kao što su tombak(darabuka) i def (dajira), tar i setar (žičani), i duvačke instrumente poput neja (trščana frula) i kušme (dvojnica). Njegovi članovi nastupali su u različitim zemljama kao što su Švajcarska, Makedonija, Južna Кoreja, Urugvaj, Brazil, Avganistan, Slovenija i Hrvatska. Članovi grupe su: (ženskio deo) - Faize Mehrgan (santur bas i daire) i Darsa Rezvanifar (santur) i Hamid Reza Sejednija (def i santur), Sejed Milad Sejed Nija (tar i setar), Jusuf Sabiza (nej i bas tar) i Ali Nategi (vokalni solista).

Izlozba "Jasenovacke suze"

U galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" u Temerinu, u sredu, 7. februara od 19 časova otvoriće se izložba "Jasenovačke suze" u organizaciji učenika Gimnazije i Stručne škole "Svetozar Miletić" u Srbobranu. Ulaz je slobodan.

Izložba slika Mladena Ardalića "Retrospektiva"

U galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" u Temerinu, u subotu, 23. septembra od 18 časova otvoriće se izložba slika "Retrospektiva" autora Mladena Ardalića. Ulaz je slobodan.

Mladen Ardalić je rođen u Beogradu. Slikarstvom se bavi još od malih nogu. Slika koju je naslikao još u školskim danima izlagana je na svetskim izložbama dečijih radova. Mladen je izlagao svoje slike na mnogim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Najdraži su mu akvareli, a crteže doživljava kao najsnažniji način izražavanja. Radio je kao profesor društvenih nauka u Osijeku do 1991. godine. Danas radi i živi u Novom Sadu i Temerinu gde aktivno igra i podučava tenis na svojim terenima. Obožava sport i šah. Prijateljstva i druženja su mu izuzetno važna. Oženjen Jadrankom, ima dvoje dece i troje unuka.

35 godina Vina produkcije Stuarts galerije (1988-2023)

U galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" u Temerinu, u četvrtak, 7. septembra od 19 časova otvoriće se izložba posvećena 35-ogodišnjem delovanju Vina produkcije Stuarts galerije (1988-2023) kolekcionara i direktora Vina produkcije, Nebojše Bošnjaka iz Novog Sada.

Produkcijska kuća VINA se bavi izlagačkom, izdavačkom i producentskom delatnošću od 1988. godine u Parizu. Osnovana prvobitno kao Galerija Ciné Folies, a uža specijanost je bila organizacija izložbi i štampanje kataloga filmskih plakata. Od 2002. godine pod imenom Vina nastavlja sa galerijskom aktivnošću i organizuje izložbe i objavljuje kataloge i monografije. Od 2017. godine nastavlja aktivnost u Novom Sadu u okviru galerije STUARTS. Za 35 godina aktivnosti organizovano je 74 izložbi (8 muzejskih), i sarađivano sa preko 50 slikara. Objavljeno je 38 kataloga i 10 monografija. Za izložbu u КC Temerin, povodom 35 godina rada, odabrano je 14 slikara i 22 njihove slike.