Predstava "Luda lova"

U pozorišnoj sali Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin, 22. novembra u 20 časova odigraće se predstava "Luda lova" u izvedbi Novosadskog amaterskog pozorišta "Šmiranti" iz Novog Sada. Ulaz je besplatan.

Dečija nedelja 2019.

Кulturni centar „Lukijan Mušicki“ Temerin i ove godine organizuje dečiju nedelju od 7. do 11. oktobra u svojim prostorijama. Programom su predviđene aktivnosti za decu različitog uzrasta.

1.    Dan, 7. oktobar:

•    Tribina „Кako se boriti protiv vršnjačkog nasilja na internetu“, predavač Željko Injac. Tribina će biti održana u 11 časova i predviđena je za uzrast dece od šestog do osmog razreda osnovne škole.

•    Crtani na mađarskom jeziku u 17 časova.

•    Izložba fotografija Jelene Eror u 19 časova.

2.    Dan, 8. oktobar:  Predstava „Princeza Ljubica i princ Dragoljub“ predviđena je za urast dece od prvog do petog razreda osnovne škole.

3.    Dan, 9. oktobar:  Predstava „Princeza Ljubica i princ Dragoljub  predviđena je za urast dece od prvog do petog razreda osnovne škole.

4.    Dan, 10. oktobar: Obeležavanje Dana bezbednosti u saobraćaju u 13 časova ispred КC „Lukijan Mušicki“ Temerin.

5.    Dan, 11. oktobar: Projekcija filma „Priča o igračkama“ biće organizovana u dva termina, od 10 i od 12 časova. Crtani film je predviđen za decu uzrasta od prvog do četvrtog razreda.

Petru za Petrovdan 2019.

Svečana akademija "Petru za Petrovdan" održaće se u prostoru Etno-parka "Brvnara" u Bačkom Jarku u petak 12. jula sa početkom u 20 časova. Akademija je posvećena obeležavanju 35. godišnjice postojanja i rada pevačke grupe "Jarački jarani". Gost večeri je Nenad Grujičić, pesnik.

Humanitarna predstava za Ognjena Uzurova

U saradnji sa dramskom radionicom "Cvrčak", 9. i 10. maja u pozorišnoj sali KC "Lukijan Mušicki" Temerin održaće se pozorišna predstava u humanitarne svrhe za Ognjena Uzurova (1994) iz Temerina. Ognjen je doživeo saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio težu povredu kičmenog stuba. Prvobitno je dijagnostifikovana paraplegija, koju je dodatno otežala pojava dekubitisa. Lečenje se ogleda u primeni matičnih ćelija, uz prethodnu sanaciju dekubitalnih rana. Ukupni troškovi lečenja iznose 10.000 evra. Ovim putem vas pozivamo da podržite ovu akciju svojim prisustvom.

Gostovanje Novosadskog pozorišta sa predstavom "Avanture Toma Sojera"

U pozorišnoj sali Kulturnog centra "Lukijan Mušicki " Temerin, 7. decembra 2018. godine u 19 sati, gostuje Novosadsko pozorište sa predstavom "Avanture Toma Sojera". Titlovano na srpski jezik.
Ulaznicu po ceni od 350 dinara možete kupiti u prostorijama Kulturnog centra radnim danom od 8 do 15 časova ili pred sam početak predstave.

Opera za decu – “Crvenkapa“

U pozorišnoj sali Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin, 20. novembra odigraće se opera za decu „Crvenkapa“ u izvođenju udruženja umetnika „Visoko C“ iz Novog Sada.Organizovana je poseta PU i učenika nižih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Temerin.

Dečja opera “Crvenkapa“, nastala 1988 godine, napisana je u dve slike za soliste, hor i klavir. Muziku i tekst napisao je Petar Jovanović, i kako sam kaže, namenjena je deci predškolskih ustanova, učenicima osnovnih i muzičkih škola. U njoj se udružuju muzika, poezija, igra, likovna umetnost (kostimi, dekor) i pozorišna umetnost. Poznata priča o maloj Crvenkapi koja, idući ka bakinoj kući nailazi na vuka i time upada u nevolje iz koje je spasavaju lovci, inspirisala je kompozitora da napiše melodičnu, razigranu i raspevanu operu za decu. Uz malu adaptaciju ovog dela, udruženje umetnika “Visoko C“ je naučilo, postavilo i izvelo ovo delo premijerno na sceni “Otvorenog univerziteta“ u Novom Sadu 20. decembra 2015. godine. Divan prijem publike je još jedan vid motivacije i podstreka da najmlađima treba pružiti što više ovakvih harmoničnih i edukativnih dela i uticati na njihov muzički ukus i sazrevanje.