Koncert učenika muzičkih škola

U galeriji Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin, 21. juna u 18 časova održaće se Koncert učenika muzičkih škola sa teritorije opštine Temerin. Ulaz je besplatan.

"Jezik je naša nevidljiva crkva"

Povodom dana slovenske pismenosti, u okviru projekta „Rađanje dečije kulture“, Dramska sekcija Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“, 24. maja u 18 časova organizuje predstavu pod nazivom „Jezik je naša nevidljiva crkva“.

Napomena: organizovana je poseta učenika viših razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Temerin.

Predstava "Crveni šešir"

U pozorišnoj sali KC „Lukijan Mušicki“ Temerin, u petak, 18. maja sa početkom u 20 časova odigraće se predstava "Crveni šešir", u režiji Dimitrija Šašića. Tekst za ovu predstavio napisao je Rastko Papić, muziku Aleksandar Miletić, a igraju Nada Blam i Mina Lazarević. Ulaznice za predstavu po ceni od 450 dinara mogu se kupiti u prostorijama Kulturnog centra od 8 do 15 časova, kao i na blagajni pred sam početak predstave.

Opera za decu "Pepeljuga"

U pozorišnoj sali Kulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin, 17. aprila 2018. godine, u terminima od 10, 12 i 14 časova biće izvedena opera za decu „Pepeljuga“. Operska predstava se organizuje u saradnji sa Udruženjem umetnika „Visoko C“ iz Novog Sada. Cena ulaznice je 150 dinara.

 

Audicija za hor KCO Temerin

U cilju promovisanja horske muzike i podizanja kvaliteta lokalne muzičke scene, Kulturni centar opštine Temerin organizuje AUDICIJU ZA HOR.

Za audiciju su potrebni muški i ženski glasovi sa prethodno pripremljenom solo pesmom po izboru. Primer:

- izvorna narodna pesma (na srpskom ili mađarskom),
- starogradska pesma,
- ruska romansa

Prijave se primaju u galeriji KCO Temerin od 9 do 18 časova, najkasnije do 15. marta. Audicija će se održati u nedelju 25. marta u 18 časova.
Za odabrane članove hora obezbeđena je mesečna nadoknada.

Novogodišnja predstava „Izokrenuta bajka“

Dramska sekcija Kulturnog centra opštine Temerin u okviru programa „Buđenje dečije kulture“ izvešće novogodišnju pozorišnu predstavu „Izokrenuta bajka“. Predstava će biti odigrana 14. decembra u terminu od 10,00; 12,00 i 14,30 časova i 15. decembra u terminu od 12,00 i 14,30 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra. Predstavu je režirala Divna Maksić, a namenjena je deci predškolskog i školskog uzrasta. Cena ulaznice je 100 dinara.

Napomena: organizovana je poseta učenika osnovnih škola i predškolskih ustanova