Opera za decu "Pepeljuga"

U pozorišnoj sali Kulturnog centra opštine Temerin, 20. marta 2018. godine, u terminima od 10, 12 i 14 časova biće izvedena opera za decu „Pepeljuga“. Operska predstava se organizuje u saradnji sa Udruženjem umetnika „Visoko C“ iz Novog Sada. Cena ulaznice je 150 dinara.

Zbog loših vremenskih uslova, opera za decu "Pepeljuga" biće odložena do daljnjeg.

Audicija za hor KCO Temerin

U cilju promovisanja horske muzike i podizanja kvaliteta lokalne muzičke scene, Kulturni centar opštine Temerin organizuje AUDICIJU ZA HOR.

Za audiciju su potrebni muški i ženski glasovi sa prethodno pripremljenom solo pesmom po izboru. Primer:

- izvorna narodna pesma (na srpskom ili mađarskom),
- starogradska pesma,
- ruska romansa

Prijave se primaju u galeriji KCO Temerin od 9 do 18 časova, najkasnije do 15. marta. Audicija će se održati u nedelju 25. marta u 18 časova.
Za odabrane članove hora obezbeđena je mesečna nadoknada.

Novogodišnja predstava „Izokrenuta bajka“

Dramska sekcija Kulturnog centra opštine Temerin u okviru programa „Buđenje dečije kulture“ izvešće novogodišnju pozorišnu predstavu „Izokrenuta bajka“. Predstava će biti odigrana 14. decembra u terminu od 10,00; 12,00 i 14,30 časova i 15. decembra u terminu od 12,00 i 14,30 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra. Predstavu je režirala Divna Maksić, a namenjena je deci predškolskog i školskog uzrasta. Cena ulaznice je 100 dinara.

Napomena: organizovana je poseta učenika osnovnih škola i predškolskih ustanova

Humanitarna predstava za Pavla Đurđevića

U pozorišnoj sali Kulturnog centra opštine Temerin, 5. decembra 2017. godine, biće odigrana humanitarna dečja predstava “Suđenje Deda Mrazu”. Predstava se realizuje u saradnji sa studiom “Eclair” iz Beograda. Cena ulaznice je 100 dinara. Ostvareni prihod biće namenjen Pavlu Đurđeviću (starosti 13 godina), koji boluje od cerebralne paralize.

Pavle Đurđević je rođen 19.10.2004. godine u Novom Sadu. Pohađa OŠ „Milan Petrović“ u Novom Sadu, kao primeran učenik 7. razreda. Po rođenju je ostao bez kiseonika i od tad počinje njegova borba za život. Već u prvom mesecu života postavljena mu je konačna dijagnoza: cerebralna paraliza. Više puta je operisan i lečen u zdravstvenim i rehabilitacionim centrima u Srbiji i inostranstvu. Uključen je u program Rehabilitacionog centra „Renona Suite“ (Rehabilitationszentrum Renona) iz Austrije, gde treba da obnovi terapiju. Pod konstantnim je nadzorom lekara, prima medikamente koji utiču na poboljšanje njegovog stanja, što iziskuje ogromne materijalne troškove od strane porodice.

Pozivamo vas da nam se pridružite u realizaciji predstave humanitarnog karaktera, da bismo svojim učešćem obezbedili dalje lečenje i doprineli poboljšanju zdravstvenog stanja našeg mladog sugrađanina Pavla.

Predstava "Ljubav u doba kokaina"

Predstava „Ljubav u doba kokaina“ odigraće se 1. decembra 2017. godine u 13 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra opštine Temerin. U saradnji sa produkcijom „Prizor“, po romanu Simonide Milojković, predstavu za mlade režirao je Rade Vukotić, a igraju Marijana Mićić i Marko Marković.

Napomena: organizovana je predstava za učenike srednjih škola

Predstava "Jesenjin"

U pozorišnoj sali KCO Temerin, u petak, 10. novembra sa početkom u 19 časova u prvom gostovanju Novosadskog Pozorišta u jesenjoj pozorišnoj sezoni, održaće se predstava "Jesenjin", u režiji Milana Belegišanina. Tekst za ovu predstavio napisao je Lenard Robert, a muziku Kornelije Kovač. Ulaznice za predstavu po ceni od 350 dinara mogu se kupiti u prostorijama Kulturnog centra.