Tribina "Radosna vest slovenskih apostola"

Tribina pod nazivom „Radosna vest slovenskih apostola (u početku behu Ćirilo i Metodije)“ biće održana u četvrtak, 9. maja od 19 časova, u galeriji Кulturnog centra „Lukijan Mušicki“. O različitim aspektima prosvetiteljskog i misionarskog rada Ćirila i Metodija govoriće moderator i domaćin tribine Milovan Balaban, istoričar, kao i Nikolina Tutuš, doktorand srpske književnosti.

Veče poezije i proze

Pesnici iz Saveza književnika u otadžbini i rasejanju održaće veče poezije i proze u prostoru galerije KC "Lukijan Mušicki" u Temerinu 7. maja od 19 časova. Učesnici večeri su: Mirko Stikić, Dana Radulović, Danijela Mirosavljević, Vera Aleksandrić, Miloš Ivetić, Dušan Kovačević Batulja, Ljiljana Kovačević, Maja Gračan Livada, Jovan Plačkić.

Bezbednost dece i odraslih na internetu

U četvrtak, 25. aprila 2019. godine od 19 časova u galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" održaće se tribina "Bezbednost dece i odraslih na internetu. Na ovu temu govoriće: Željko Injac, internet novinar i Predrag Filipović, medijski inženjer.

Kulturno veče književnih stvaralaca opštine Temerin

U galeriji KC "Lukijan Mušicki" Temerin, u četvrtak, 04. aprila od 19 časova, održaće se kulturno veče književnih stvaralaca opštine Temerin. Posetiocima će se predstaviti Draženka Trbović, Rade Knežević, Jovan Plačkić, Zoran Bosnić, Vladislava Grče, Zdravko Ivanković, Mladen Bastaja i Marko Jovičić. 

Od Sarajeva do Kompijenja

U utorak, 26. marta od 19 časova u galeriji KC "Lukijan Mušicki" Temerin održaće se svečana akademija povodom stogodišnjice od kraja Prvog svetskog rata pod nazivom "Od Sarajeva do Kompijenja". Na ovu temu posetiocima će se obratiti prof. Radojka Tmušić Stepanov, a u muzičkom delu programa učestvuje muški vokalni sastav "HERUVIMI" iz Novog Sada.