76. godišnjica oslobođenja Opštine Temerin

Svečana akademija 76. godišnjice oslobođenja Opštine Temerin održaće se u petak, 23. oktobra u 12 časova kod spomenika Slobode u centru Temerina u organizaciji SUBNOR-a Opštine Temerin, Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin i Društva srpsko-ruskog prijateljstva iz Temerina.

Promocija romana "Kći Rigoroza"

U Galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin, u četvrtak 22. oktobra od 17 časova održaće se promocija knjige "Кći Rigoroza" (Uputstvo za upotrebu puberteta za decu i odrasle). O romanu govori autor Predrag Ž. Vajagić i moderator Branislav Zukić.

Promocija knjige Zorana Bosnića

U Galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin, 2. oktobra sa početkom u 19 časova održaće se promocija knjige "Nepodojeni sneg" autora Zorana Bosnića. O knjizi će govoriti autor i recenzent Marija Bjelica.

Petru za Petrovdan 2020.

Manifestacija "Petru za Petrovdan" održaće se 1. oktobra sa početkom u 11.30 časova u Etno-parku "Brvnara" u Bačkom Jarku. Na svečanoj akademiji biće uručene plakete Mlađenu Cicoviću, šefu Predstavništva R. Srpske, Aleksandru Vulinu, ministru odbrane R. Srbije i Igoru Miroviću, predsedniku Vlade AP Vojvodine.

 

Promocija knjige


U sali bioskopa КC "Lukijan Mušicki" Temerin, u petak 18. septembra od 17 časova održaće se promocija knjige "Opština Oštra Luka i okolina u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1991-1995. godine". O knjizi će govoriti Branko Predojević i autor Lazar Кaranović.

Srbija danas - izazovi i perspektive


U sali Prve mesne zajednice (Novosadska 403), u sredu 9. oktobra sa početkom od 19 časova održaće se geopolitička tribina "Srbija danas - izazovi i perspektive". O aktuelnoj temi govoriće Milenko Jovanov, pokrajinski poslanik i Đorđe Vukmirović, novinar i publicista. Moderator tribine je Milovan Balaban.