Promocija knjige pesama "Neznani junaci" autora Zorana Bosnića

U nedelju, 03. juna od 19 časova u galeriji Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin održaće se promocija knjige pesama Zorana Bosnića „Neznani junaci“. O knjizi će govoriti Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu i autor.

Zoran Bosnić je rođen 1965. godine u Titelu. Završio je Višu geodetsku školu u Beogradu i Poljoprivredni fakultet (smer Uređenje voda) u Novom Sadu. Prvu knjigu, prvu zbirku pesama „Apologija prepoznavanja“ objavio je 2007. godine, drugu „Prevoji“ 2008. godine, a treću zbirku pesama „Dub“ je objavio 2014. godine.

 

Dani slovenske pismenosti KC

U okviru dana Ćirila i Metodija - slovenske pismenosti i kulture, 26. maja u 19 časova u galeriji Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin, održaće se predavanje na temu „Politički članci Miloša Crnjanskog“. Predavač je prof. dr Milo Lompar, profesor srpske književnosti i Kulturne istorije Srba, istoričar književnosti i filozof i predsednik Zadužbine Miloša Crnjanskog.

 

Dani slovenske pismenosti

U okviru dana Ćirila i Metodija - slovenske pismenosti i kulture, 25. maja u 19 časova u galeriji Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin, održaće se predavanje na temu „Razgovori o ideološkom razmatranju srpske književnosti“. Predavač je prof. dr književnih nauka Boris Bulatović, dobitnik nagrade „Pečat vremena“ za nauku i društvenu teoriju za 2017. godinu za knjigu „Oklevetana književnost“.

Audio-vizuelna promocija biografije glumca Petra Kralja

U galeriji Kulturnog centra “Lukijan Mušicki“ u ponedeljak 23. aprila u 18 časova održaće se audio-vizuelna promocija monografije glumca Petra Kralja, autorke Anite Panić.

„Ovo nije bajka, ali je priča o jednom Kralju, o vladaru pozorišne scene, čudesnih stihova i ljudske dobrote, i to od one posebne sorte, koja se retko sreće u ovom dvadeset i prvom veku. Živeo je Kralj u svom neobičnom kraljevstvu u neprestanoj potrazi za onim što je lepo. Uvek nas je svojom glumačkom igrom podsećao na to da u sebi nismo dovoljno odnegovali sposobnost da se RADUJEMO I IGRAMO“. Anita Panić

Književna tribina "Geopolitika destrukcije"

Književna tribina „Geopolitika desktrukcije“ biće održana 8. februara od 19 časova, u galeriji Kulturnog centra opštine Temerin. Na tribini će biti promovisana istoimena knjiga, o kojoj će govoriti autor, Ljubiša Despotović, profesor Fakulteta za evropske pravno-političke studije u Novom Sadu.

Sremačko poetsko-muzičko veče


U galeriji Кulturnog centra opštine Temerin, 02. februara 2018. godine sa početkom u 19 časova održaće se Sremačko poetsko-muzičko veče u organizaciji Кnjiževne zajednice „Fruška gora“.
Tokom večeri, nakon uvodnog predstavljanja predsednice Janike Peči o dosadašnjoj delatnosti Кnjiževne zajednice, poštovaocima književnosti i kulture obratiće se osam do deset članova zajednice i upriličiti prijatno poetsko-muzičko druženje.