Obeležavanje Međunarodnog dana žena

U saradnji sa KC "Lukijan Mušicki" Temerin, Kancelarije za mlade opštine Temerin i Udruženja građana "Centar kreativnog okupljanja Temerin" u prostoru galerije KC "Lukijan Mušicki" Temerin, 08. marta od 18 časova, obeležiće se Međunarodni dan žena izložbom "Ženske perspektive danas". Autorke izložbe su: Dorotea Dimitrijević iz Temerina i Korana Braun iz Novog Sada, a Koncert o ljubavi izvešće Marija Cvijić, sopran i Branislav Cvijić, tenor - solisti opere SNP-a uz podršku Marine Mikić (klavirske saradnice).
Program je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu kao i institucije Pokrajinskog ombudsmana.

Izložba skulptura Milice Milinović Zelenović

Кulturni centar „Lukijan Mušicki“ Temerin Vas poziva da prisustvujete otvaranju izložbe skulptura „Zgužvana forma – Zbijeni prikaz prostornog oblika“ autorke Milice Milinović Zelenović u petak 8. februara 2019. godine sa početkom u 18.00 časova.

Biografija

Rođena 10.04.1991 godine u Novom Sadu. Diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek vajarstvo u klasi profesora Mladena Marinkova. U toku osnovnih studija učestvovala na više grupnih izložbi i projekata. Diplomirala 2014 godine. Iste godine upisala master studije koje pohađa na Univerzitetu u Ljubljani, Akademija umetnosti i oblikovanja, odsek kiparstvo, primljena kao stipendista Tempus fondacije, u okviru programa studenata pod pokroviteljstvom Evropske Unije- Erasmus Mundus/ Basileus. Pod mentorstvom profesora Matjaža Počivavšeka. U toku studija u Ljubljani učestvovala na više umetničkih radionica. Master rad pod nazivom Zgužvana forma/ Zbijeni prikaz prostornog oblika odbranila 2018 godine, pod mentorstvom prof. Mirjane Blagojev. Trenutno student na Specijalističkim akademskim studijama/Skulptura u terakoti, na Akademiji umetnosti Novi Sad. Živi i radi u Temerinu. Takođe, dobitnik stipendije Opštine Temerin u toku osnovnih i master studija, kao i stipendije Ministarsva prosvete.

Izložba slika "Rađanje" Ljubiše Đurića

Kulturni centar „Lukijan Mušicki“ Temerin Vas poziva da prisustvujete otvaranju izložbe Ljubiše Đurića Izložba slika „Rađanje“ koja će se održati u petak 21. decembra 2018. godine sa početkom u 18.00 časova. Umetnik će izlagati slike velikih formata u kombinovanoj tehnici.

Biografija
Rođen 30.04.1949. Godine 1975. diplomirao na višoj pedagoškoj školi u Beogradu. 1980. diplomirao na akademiji umetnosti slikarstvo u klasi profesora Petrovića. Magistrirao 1985. slikarstvo u klasi profesora Lubarde. Studirao je istoriju umetnosti na filozofskom fakultetu u Beogradu.Član je udruženja likovnih umetnika Srbije. Član je udruženja francuskih umetnika „La maison des artistes“, Pariz. Bio je član „Suluj“, savez udruženja likovnih umetnika Jugoslavije. Bio je stipendista fonda za mlade talente, „Moša Pijade“, Beograd.

Dani egipatske kulture u KC "Lukijan Musicki" Temerin


U Kulturnom centru „Lukijan Mušicki“ Temerin, 14. decembra 2018. godine u 18 časova, otvara se izložba dokumenata „Srpsko/jugoslovensko-egipatski odnosi“, a povodom 110 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje. Izložbu, koja je realizovana u saradnji Arhiva Srbije i Arhiva Jugoslavije sa Kulturnim centrom, otvoriće ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji, Njegova ekselencija gospodin Amr Alguveili.

Dokumenta iz Arhiva Srbije i Arhiva Jugoslavije, predstavljena na izložbi, svedoče o periodu od 1906. godine, kada je pokrenuta inicijativa da se osnuje srpsko diplomatsko predstavništvo u Egiptu, do avgusta 1984. godine, kada je Hosni Mubarak, predsednik Arapske Republike Egipat posetio Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju. Uz ukaze kralja Petra I Karađorđevića o postavljenju prvog srpskog diplomatskog agenta u Egiptu, kralja Aleksandra I Karađorđevića o otvaranju Generalnog konzulata Kraljevine SHS u Kairu, Josipa Broza Tita o postavljenju izvanrednih i opunomoćenih ambasadora FNRJ i SFRJ u Egiptu, dokumenata o brojnim međusobnim posetama državnika dve zemlje i razgovorima o važnim međunarodnim pitanjima. Postavka sadrži i fotografije srpskih i egipatskih zvaničnika iz vremena Kraljevine Srbije, Kraljevine Jugoslavije, Federativne Narodne Republike Jugoslavije i Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Izložbu prate flajeri sa popisom izloženih dokumenata, na srpskom i mađarskom jeziku. Izložba će biti otvorena do 19. decembra 2018. godine.

Izložba crteža i slika Maje Stojanović

Izložba crteža i slika autorke Maje Stojanović biće otvorena 16. novembra u 18 časova u galeriji Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin. Izložbu će otvoriti Lazar Marković, akademski slikar, grafičar i vajar.

Biografija:

Rođena 1989. godine u Pirotu. Diplomirala na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu 2012. godine i završila master studije 2015. godine na istom fakultetu. Učesnik više grupnih i žiriranih izložbi u zemlji i inostranstvu.

 

 

 

Izložbe:

2018. Grupna izložba pod nazivom „Božićna izložba“ u Sokolskom domu u Sremskim Karlovcima;
2015. Grupna izložba Društva likovnih umetnika i pedagoga u Galeriji „Čedomir Krstić“;
2015. Bijenale minijature u Gornjem Milanovcu, grupna izložba;
2013. Međunarodna izložba u Skorenovcu;
2013. Druga Međunarodna izložba malog formata, Galerija Univerziteta Novi Pazar;
2012. Četvrta Međunarodna studentska kolonija u Novom Pazaru;
2010. 8. Bijenale portreta, Kulturni centar Šabac;

Izložba akvarela Aleksandra Bogdanovića

Kulturni centar „Lukijan Mušicki“ Temerin Vas poziva da prisustvujete otvaranju izložbe Aleksandra Saše Bogdanovića „Akvareli“ koja će se održati u petak 2. novembra 2018. godine sa početkom u 18.00 časova. Umetnik će izlagati slike velikih formata u tehnici engleskog akvarela. Tematika izložbe odnosi se na pojam kuće i ambijenta življenja koji kao motivi svedoče o ljudima, vremenu i sudbinama. Izložbu će otvoriti Dimitrije Kolarević, predsednik Umetničkog saveta Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“.


Biografija
Aleksandar Saša Bogdanović rođen je 7.7.1947. godine u Vršcu. Višu pedagošku školu – likovni odsek u Beogradu završio je 1968. godine u klasi prof. Ante Avramovića. Od 1968. godine radi kao grafički dizajner u Gornjem Milanovcu u firmi „Tipoplastika“, zatim u Banjoj Luci u „Incelu“, u Vršcu u firmama „Banat“ i „Uča“. U ULUV je primljen 1996. godine i od tada redovno izlaže.

Učesnik je mnogobrojnih kolonija u zemlji i inostranstvu: Italija, Mađarska, Bugarska. Osnivač kolonije „Tragom Paje Jovanovića“ u Vršcu. Radovi mu se nalaze u mnogim privatnim zbirkama u Kanadi, SAD, Holandiji, Italiji, Rumuniji, Nemačkoj, kao i u muzejima u zemlji i inostranstvu: Muzeju akvarela u Bugarskoj u Trgovištu, Gradskom muzeju Vršac, Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, Muzeju u Budimpešti.