Izložba slika Gige Djuragića Dileta

Otvaranje izložbe slika Gige Đuragića Dileta biće održana 11. maja 2018. godine od 19 časova u galeriji Kulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin. Izložbu će otvoriti Dragan Jovanović Danilov, književnik i istoričar umetnosti.

Giga Đuragić rođen je u Kovilju 1946. godine. Osnovnu školu završio je u Kovilju, a srednju tehničku u Novom Sadu. Od 1963. počinje da slika. Završio je studije likovnog vaspitanja VPŠ u Novom Sadu. U Kovilju, 1972. godine osniva atelje i radionicu za tkanje tapiserija. 80-ih godina osniva Likovnu koloniju Kovilj u manastiru Kovilj. Do sada je priredio 103 samostalne izložbe u zemlji i inostranstvu, učestvovao na preko 750 kolektivnih izložbi. Za svoj stvaralački rad primio 26 nagrada i priznanja. Aktivno je učestvovao u radu oko 260 likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Osnivač je i vodi „Likovnu koloniju Kovilj“ i „Kovilj – Asocijacija za razvoj kulture i turizma“.

Izložba slika Milivoja Mirića

U utorak, 17. aprila od 19.00 časova u galeriji Kulturnog centra opštine Temerin biće otvorena izložba slika Milivoja Mirića iz Bečeja, povodom pedesetogodišnjice slikarskog rada posvećene nastavniku likovnog izražavanja Branislavu Perčinkovskom, kao i obeležavanju godišnjice streljanja rodoljuba u Sirigu. 

Izložba slika Tomislava Suheckog

Otvaranje izložbe slika Tomislava Suheckog biće održano 30. marta 2018. godine od 18 časova u galeriji Kulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin. Izložbu će otvoriti Aleksandar Bogdanović.

Tomislav Suhecki rođen je 1950. godine. Završio je akademiju u Novom Sadu, a postdiplomske studije u Beogradu, u klasi prof. Zorana Petrovića. Radi u Visokoj strukovnoj školi za obrazovanje vaspitača Vršac. Do sada je imao preko 85 samostalnih i preko 500 zajedničkih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je 17 nagrada i priznanja. Osim likovnog rada piše prikaze izložbi, predgovore za kataloge. Objavio je oko 15 stručnih radova.

Uskršnja izložba

U susret velikom prazniku, Kulturni centar "Lukijan Mušicki" Temerin organizuje "Opštinsko takmičenje u farbanju jaja". Kompozicije sa oslikanim uskršnjim jajima dostavljaju se na adresu KCO Temerin do 19. marta 2018. godine. Stručni žiri će odlučiti koji radovi zaslužuju prvu, drugu i treću nagradu. Od prispelih radova, 23. marta u 15.30 časova organizovaće se otvaranje izložbe. Rezultati, sa imenima nagrađenih učesnika, biće objavljeni do 9. aprila na veb adresi: www.kctemerin.org.rs, dok će se svečana dodela nagrada i priznanja održati 11. aprila 2018. u 12 časova.

 

 

Za ovo takmičenje kompozicije sa oslikanim uskršnjim jajima dostavili su učenici osnovnih škola „Petar Kočić“, „Kokai Imre“ iz Temerina, „Slavko Rodić“ iz Bačkog Jarka, „Danilo Zelenović“ iz Siriga, kao i PU „Veljko Vlahović“. Po odluci umetnice i nastavnice Valerije Kase, odlučeno je koji radovi zaslužuju prvu, drugu i treću nagradu na ovom takmičenju.

 

 

U prvoj kategoriji koju čine predškolske ustanove:

prvu nagradio osvojila je grupa koju predvodi vaspitačica Kovač Kornelia iz objekta „Suncokret“;
drugu nagradu osvojila je grupa koju predvode vaspitačice Tijana Mišković i Ema Erdei Križan iz objekta „Pčelica“
treću nagradu osvojila je grupa koju predvodi vaspitačica Kučera Varga Ilona iz objekta „Pčelica“

U drugoj kategoriji koju čine odeljenja od I do IV razreda OŠ sa područja opštine Temerin:

prvu nagradu je osvojilo odeljenje IV a, OŠ “Kokai Imre
drugu nagradu je osvojilo odeljenje IV 1 OŠ, „Danilo Zelenović“ iz Siriga
treću nagradu je osvojilo odeljenje III c, OŠ “Kokai Imre


U trećoj kategoriji koju čine odeljenja od V do VIII razreda OŠ sa područja opštine Temerin:

prvu nagradu je osvojilo odeljenje VIII 1 i VIII 2, „Danilo Zelenović“ iz Siriga
drugu nagradu je osvojilo odeljenje V e, OŠ “Kokai Imre
treću nagradu su osvojile Ana Merković i Oroš Lucia, učenice V b odeljenja, OŠ “Kokai Imre“.

Izložba slika Snežane Trajković

U petak, 9. marta od 19.00 časova u galeriji Kulturnog centra opštine Temerin biće otvorena izložba slika Snežane Trajković. Posetioci će imati priliku da pogledaju oko 30 slika (tehnika ulje na platnu, ugljen i pastel). Izložbu će otvoriti predsednik Umetničkog saveta Kulturnog centra opštine Temerin Dimitrije Kolarević.

Biografija
Snežana Trajković je rođena 1960. godine. Diplomirala je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, Univerzitet u Beogradu. Član je udruženja likovnih umetnika „Sirmijum“ od 1986. godine. Od 1990. god. izlaže u galerijama i muzejima, na kolektivnim izložbama i samostalno. Učesnik je više značajnih slikarskih kolonija međunarodnog karaktera. Dobitnik je SPECIJALNE NAGRADE II BIJENALA AKVARELA JUGOSLAVIJE – „BAJ 95“, 1995. god. Kreator je likovnih kolonija u Sremskoj Mitrovici 2006, 2007, 2008, 2009; u Somoboru 2010. i u Sremskoj Mitrovici, 2011. godine. Bavila se podagoškim radom; i dalje uspešno sarađuje sa obrazovnim i vaspitnim ustanovama i drugim ustanovama kulture. Učesnik je u akcijama humanitarnog karaktera; darodavac više umetničkih slika domovima učenika; darodavac većeg broja knjiga za školske biblioteke i škole u slabo razvijenim područjima. Učesnik je u aukcijama slika organizovanim u dobrotvorne svrhe. Ilustrator je nekoliko knjiga.

Izložba akvarela Dimitrija Кolarevića

U petak, 09. februara od 19.00 časova u galeriji Кulturnog centra opštine Temerin biće održano otvaranje izložbe akvarela predsednika Umetničkog saveta Кulturnog centra opštine Temerin, Dimitrija Кolarevića. Tom prilikom posetioci će imati priliku da pogledaju preko 40 akvarela ovog autora. Izložbu će otvoriti slikar Viktor Zubko.

Dimitrije Кolarević - Biografija

Dimitrije Кolarević rođen je u Кralupima (BiH), 14. marta 1951. godine. Srednju školu za likovne tehničare završio je u Novom Sadu 1972. godine. Višu pedagošku – odsek likovne kulture u Novom Sadu 1974, a Akademiju umetnosti – slikarski odsek u Novom Sadu završio 1978. godine. Živi u Bačkom Jarku. Učesnik je mnogih likovnih kolonija i dobitnik mnogih nagrada. Član je udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Trenutno je zaposlen u Ministarstvu prosvete Republike Srbije kao prosvetni savetnik za Južnobački i sremski okrug – Školska uprava Novi Sad.

Slikarstvom se bavi od 1972. godine, kada je imao i svoju prvu samostalnu izložbu. Slika u tehnikama ulje na platnu, pastel i akvarel. Glavna izražajna tehnika u poslednjih 20 godina je akvarel. Motivi koje slika u tehnici akvarel su: pejzaži, portreti, aktovi i životinje. Na sajtu Dimitrija Кolarevića mogu se videti isključivo akvareli koji su nastali u poslednjih 20 godina.