Izložba slika Likovne kolonije "Duga" Bečej

U galeriji KC "Lukijan Mušicki" Temerin u četvrtak 7. novembra u 18 časova otvoriće se izložba slika 26 umetnika - amatera Likovne sekcije "Duga" iz Bečeja.

Likovna sekcija "Duga" koja radi u okviru Mađarskog kulturnog društva "Petefi Šandor" iz Bečeja, osnovana je 2002. godine. Momentalno broji trideset članova pretežno iz Bečeja, ali ima i šest članova iz Temerina i jednog člana iz Sremske Kamenice. Svi smo amateri. Radi zajedničkog slikanja sastajemo se jednom nedeljno. Imamo dve izložbe godišnje u Bečeju, po pozivu po Vojvodini i susednoj Madjarskoj i učestvujemo na kolektivnim izložbama u raznim gradovima. Pojedini članovi "Duge" su se pokazali pred publikom i samostalno. Zajednički rad u velikoj meri učvršćuje grupu. Tako se kroz niz godina stvorila jedna velika porodica istog interesa. U njoj, uz medjusobnu pomoć, svako se izražava na svoj način, poštovajući drugog člana. Sa ljubavlju čuvamo i negujemo medjuljudske odnose, što je na žalost, sve redja karakteristika današnjice. Želja nam je da sačuvamo sve što je pozitivno u "Dugi", da unapredjujemo svoje znanje i slikamo za našu dušu i radost ostalih ljubitelja umetnosti.

Izložba fotografija Centra Ruskog geografskog društva u Srbiji

Kulturni centar "Lukijan Mušicki" Temerin poziva Vas da prisustvujete otvaranju izložbe fotografija Centra Ruskog geografskog društva u Srbiji "Najlepša zemlja" u četvrtak 19. septembra od 18 časova. O funkcionisanju Centra i nastalim radovima govoriće redovni profesor Geografskog fakulteta i direktor Ruskog centra, gdin Miroljub Milinčić.

 

Izložba akvarela Maćaša Nemeta

Кulturni centar "Lukijan Mušicki" Temerin Vas poziva da prisustvujete otvaranju izložbe akvarela Maćaša Nemeta u četvrtak, 27. juna 2019. godine sa početkom u 19 časova.

Izložba fotografija "Deca Donbasa"

Otvaranje izložbe fotografija "Deca Donbasa", autora Irene Laškevič i Dena Levija održaće se 31. maja od 19 časova u galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin u organizaciji Društva srpsko-ruskog prijateljstva Temerin.

Izložba Igora Smiljanića "Terakote"

Кulturni centar "Lukijan Mušicki" Temerin Vas poziva da prisustvujete otvaranju izložbe "Terakote" autora Igora Smiljanića u ponedeljak, 13. maja 2019. godine sa početkom u 18 časova.

BIOGRAFIJA

Igor Smiljanić je rođen 06. jula 1977. godine u Кikindi. Gimnaziju “Dušan Vasiljev” u Кikindi, prirodno matematički smer završio je 1996. godine, a Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju, smer vajarstvo, 2002. godine. Master studije Akademije umetnosti u Novom Sadu, vajarski smer, završio je 2015. godine, a od 2017. student je doktorskih studija na prethodno pomenutoj Akademiji. U periodu od 2003-2016. godine radio je kao profesor u Osnovnoj školi ''Đura Jakšić’’ u Кikindi i Osnovnoj školi ’’dr Tihomir Ostojić’’ u Ostojićevu. Od 2003. godine saradnik je na internacionalnom simpozijumu skulpture Tera u Кikindi. Bio je asistent na projektu Teratorija, Кikinda-Beograd, a od 2016. godine angažovan je kao stručni saradnik na katedri za vajarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Uskršnja radost

U susret velikom prazniku, Кulturni centar "Lukijan Mušicki" Temerin organizuje takmičenje u farbanju jaja "Uskršnja radost". Кompozicije sa oslikanim uskršnjim jajima dostavljaju se na adresu КC "Lukijan Mušicki" Temerin do 12. aprila 2019. godine. Stručni žiri će odlučiti koji radovi zaslužuju prvu, drugu i treću nagradu. Od prispelih radova, 18. aprila u 11.00 časova organizovaće se otvaranje izložbe, svečana dodela nagrada i priznanja.

Po odluci umetnice Milice Zelenović iz Temerina, odlučeno je koji radovi zaslužuju prvu, drugu i treću nagradu na ovom takmičenju:

U prvoj kategoriji koju čine predškolske ustanove:

- prvu nagradu osvojila je grupa koju predvodi vaspitačica Teodora Oros Lahoš iz objekta Pčelica
- drugu nagradu osvojila je grupa koju predvodi vaspitačica Kučera Varga Ilona iz objekta Pčelica
- treću nagradu osvojila je grupa koju predvodi vaspitačica Dragana Zec iz objekta Đurđevak

U drugoj kategoriji koju čine odeljenja od I do IV razreda OŠ sa područja opštine Temerin:

- prvu nagradu osvojilo je odeljenje I1, OŠ Danilo Zelenović iz Siriga (učiteljica Dragana Lahoš)
- drugu nagradu osvojilo je odeljenje IVa, OŠ Kokai Imre iz Temerina (učiteljica Feher Hajnalka)
- treću nagradu osvojilo je odeljenje IVc, OŠ Kokai Imre iz Temerina (učiteljica Karanović Izabella)

U trećoj kategoriji koju čine odeljenja od V do VIII razreda OŠ sa područja opštine Temerin:

- prvu nagradu osvojilo je odeljenje Va, OŠ Petar Kočić iz Temerina (nastavnica Valerija Kasa)
- drugu nagradu osvojilo je odeljenje VII2, OŠ Danilo Zelenović iz Siriga (nastavnica Anđelka Hajduk)
- treću nagradu osvojilo je odeljenje VI1, OŠ Slavko Rodić iz Bačkog Jarka (nastavnica Svetlana Matović)