Slike starih vremena

U petak, 03. jula u 18 časova u galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin otvoriće se izložba fotografija  "Slike starih vremena" u organizaciji Centra za kulturu "Cnesa" iz Кanjiže. Izložba je posvećena životu i radu kubikaša, izrađivača zidova od naboja i čerpićara.

Proslava dana državnosti Republike Srbije

    Povodom dana državnosti Republike Srbije, u subotu 15. februara u Kulturnom centru "Lukijan Mušicki"        Temerin organizovaće se sledeće manifestacije:

15. februar od 18 časova - izložba Milana Stojkova "Kraljevi Srbije" u galeriji KC
15. februar od 19 časova - povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i u znak podrške braniocima pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori koncert ansambla Srbski pravoslavni pojci - pozorišna sala KC.

Izložba slika "Exist-um" Valentina Varge

U četvrtak, 12. decembra u 20 časova u galeriji Kulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin otvoriće se izložba slika i skulptura "Exsit-um" autora Valentina Varge.

Biografija
Varga Valentin rođen 20.02.1990. godine u Novom Sadu. 2008. godine završava srednju školu„Bogdan Šuput“ za dizajn u Novom Sadu, kao likovni tehničar. 2010. godine upisuje Akademiju Likovnih Umetnosti u Sarajevu, gde je diplomirao 2014.godine na odseku slikarstvo u klasi Amera Bakšića. Jedno vreme radio kao professor likovne kulture u srednjoj školi „Lukijan Mušicki“ u Temerinu. Do sada je predstavio svoje radove na dve samostalne i više kolektivnih izložba.Učestvovao na brojnim kolonijama umetnika u Srbiji i u inostranstvo.Jedan od osnivača umetničke grupe CtrlV. Od 2015. Godine organizator likovne kolonije „TAKT“ (Temerinska Likovna Stvaralačka Kolonija). Trenutnu je na master studijama na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo.

Samostalne izložbe:
• 2007. Samostalna izložba-Novosadsko Pozorište (Novi Sad)
• 2017. „Privremena konfguracija – Galerija Klein House (Subotica,
Srbija)
Važnije grupne izložbe:
• 2008. Izložba povodom dridesetogodišnjice od osnivanja likovne
kolonije „TAKT“ (Galerija“ Lukijan Mušicki“) (Temerin, Srbija)
• Godišnja izložba „TAKT“-a (od 2009 do 2018 godine) (Temerin,
Srbija)
• 2013. Izožba dobitnika Raiffeisen nagrade (Galerija Raiffeisen
banke, Sarajevo, BiH)
• 2013. Izložba Grafčke kolonije „Jelet hagyni“ (Kiskőrös,
Mađarska)
• 2014. Zajednička izložba studenata Akademije likovnih
umjetnosti Univerziteta u Sarajevu (Sarajevo)
• 2014. „In Paralel“, Galerija ARTiS (Grac, Austrija)
• 2014. “In Paralel“, Galerija ALU (Sarajevo, BiH)
• 2014. Izložba Grupe „Ctrl V“, Magyar Műhely Galéria (Budimpešta,
Mađarska)
• 2015. “Subotica grad kupatila“, Izložba grupe „Ctrl V“ Klein House
Galerija (Subotica, Srbija)
• 2016/2019 Umetnička kolonija Dombos Visual u okviru Dombos
Festa (Mali Iđoš, Srbija)
• 2018 “More”- Izložba likovne kolonije Klein House-Galerija Klein
House (Subotica, Srbija)
• 2018 Likovna Kolonija 9+1 (Stara Moravica, Srbija)
• 2019 VMTDK Art izložba, Rektorat Univerziteta u Novom Sadu
(Novi Sad)
Likovne kolonije:
• 2008-2019 TAKT (Temerinska Likovna Stvaralačka Kolonija /
Temerin, Srbija)
• 2016/2019 Umetnička kolonija Dombos Visual (Mali Iđos, Srbija)
• 2018 Likovna kolonija Klein House (Orom, Srbija 2018)
• 2018 Likovna Kolonija 9+1 (Stara Moravica, Srbija 2018)
• 2013 Grafčka kolonija “Jelet hagyni” (Kiskőrös, Mađarska)
• 2014 “In Paralel” (Grac, Austrija)
Priznanja:
• Stipendija Raifaisen banke za likovne umetnike
• Srebrna značka Akademije likovnih Umjetnosti – Sarajevo
• Prva nagrada “Trash Art Hungary 2018. (Zajedno sa Sabolč Vaš,
Adrian Klajo, Robert Lak) (Gedele, Mađarska)

Izložba slika "Čuvari raskovnika"

U četvrtak, 28. novembra u 18 časova u galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin otvorće se izložba slika "Čuvari raskovnika" autorke Olgice Stefanović.


Biografija

Grafički dizajner, slikar i ikonopisac, član Udruženja likovnih umetnika Srbije i Vojvodine (ULUS-a i SULUV-a) i Ekslibris društva Vojvodine. Živi i stvara u Novom Sadu. Imala je preko 35 samostalnih izložbi u Srbiji, Rusiji, Кanadi, Sloveniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori, a svojim radovima iz oblasti grafike - ekslibrisa, ilustracije i ikonopisa predstavljala je Srbiju na mnogim međunarodnim izložbama u našoj zemlji i inostranstvu (Finskoj, Belgiji, Francuskoj, Grčkoj, Кini, Кanadi, Meksiku, Poljskoj, Argentini, Nemačkoj, SAD-u...). U sklopu svog projekta „Moja ćirilica“ održava likovne radionice za decu. Autor je „Slikovnog bukvara pravoslavlja“ u izdanju Gradske Biblioteke iz Novog Sada, 2017.

Izložba slika Likovne kolonije "Duga" Bečej

U galeriji KC "Lukijan Mušicki" Temerin u četvrtak 7. novembra u 18 časova otvoriće se izložba slika 26 umetnika - amatera Likovne sekcije "Duga" iz Bečeja.

Likovna sekcija "Duga" koja radi u okviru Mađarskog kulturnog društva "Petefi Šandor" iz Bečeja, osnovana je 2002. godine. Momentalno broji trideset članova pretežno iz Bečeja, ali ima i šest članova iz Temerina i jednog člana iz Sremske Kamenice. Svi smo amateri. Radi zajedničkog slikanja sastajemo se jednom nedeljno. Imamo dve izložbe godišnje u Bečeju, po pozivu po Vojvodini i susednoj Madjarskoj i učestvujemo na kolektivnim izložbama u raznim gradovima. Pojedini članovi "Duge" su se pokazali pred publikom i samostalno. Zajednički rad u velikoj meri učvršćuje grupu. Tako se kroz niz godina stvorila jedna velika porodica istog interesa. U njoj, uz medjusobnu pomoć, svako se izražava na svoj način, poštovajući drugog člana. Sa ljubavlju čuvamo i negujemo medjuljudske odnose, što je na žalost, sve redja karakteristika današnjice. Želja nam je da sačuvamo sve što je pozitivno u "Dugi", da unapredjujemo svoje znanje i slikamo za našu dušu i radost ostalih ljubitelja umetnosti.

Izložba fotografija Centra Ruskog geografskog društva u Srbiji

Kulturni centar "Lukijan Mušicki" Temerin poziva Vas da prisustvujete otvaranju izložbe fotografija Centra Ruskog geografskog društva u Srbiji "Najlepša zemlja" u četvrtak 19. septembra od 18 časova. O funkcionisanju Centra i nastalim radovima govoriće redovni profesor Geografskog fakulteta i direktor Ruskog centra, gdin Miroljub Milinčić.