Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/Kolibri_Star_2018.

Kolibri star 2018.

Muzički festival “Kolibri star” ove godine biće održan 2. juna 2018. godine u velikoj sali Kulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin. Pravo na učešće na festivalu imaju deca predškolske ustanove i osnovnih škola sa teritorije naše opštine.
Ciljevi ove manifestacije su da kroz obrazovno-muzičke aktivnosti pruži deci priliku da izraze svoj umetnički talenat i kreativnost, da promoviše međunarodni kulturni dijalog i zajedničko stvaralaštvo kao i razvoj muzičke kulture.

Dečiji muzički festiva organizuje se u tri kategorije:
prva kategorija – predškolska deca (5 i 6 godina) kao i deca prvog i drugog razreda osnovnih škola
druga kategorija – treći, četvrti i peti razredi osnovnih škola
treća kategorija – štesti, sedmi i osmi razredi osnovnih škola

Popunjene prijave i formulare treba dostaviti u kancelariji KC Temerin do 27. aprila. Audicija će biti održana 3. i 4. maja u velikoj sali KC-a. Učesnici će lično biti obavešteni o tačnom terminu nastupa na audiciji, na kojoj moraju da ponesu USB sa izabranom muzičkom podlogom pesme koju pevaju.
Matrice i prijavni list za ovaj festival mogu se preuzeti na našem sajt u rubrici Vesti.
Pesme koje se izvode mogu biti samo na srpskom i mađarskom jeziku, a plesna grupa učesnika koji nastupa može da čini najviše četvoro izvođača.

Zbog Uskršnjih praznika, kao i onih koji nam predstoje muzički festival “Kolibri star” po prvi put ove godine neće biti održan poslednjeg vikenda u maju, već 2. juna kako bi takmičari imali dovoljno vremena da se prijave i pripreme. Sve ostale informacije zainteresovani mogu da vide u pravilniku ovog muzičkog takmičenja.

{gallery}fotogalerija/Kolibri_Star_2018.{/gallery}

Kolibri star 2017.

Dvadesetog maja 2017. godine u 19 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra opštine Temerin održan je osmi dečiji muzički festival “Kolibri star”. Tokom aprila su održane audicije na kojima se prijavilo 60 dece, a stručni žiri odabrao je 16 finalista, koji su se publici predstavili na finalnoj večeri festivala. Finaliste je izabrao Marko Rodić, stručni saradnik u oblasti muzike.  Tokom aprila i maja svakodnevno su održavane i probe, na kojima je decu za scenski nastup pripremao koreograf Anđelko Đukić. O pobednicima je na finalnoj večeri odlučivao žiri u sastavu: Rita Varga, stručna saradnica, Anđelko Đukić, koreograf, i Marko Rodić, stručni saradnik, vlasnik škole muzike “Music Harmony”. Dodeljeno je ukupno sedam nagrada, proglašeni su pobednici u dve uzrasne kategorije, prvo, drugo i treće mesto i nagrađen je pobednik festivala prema glasovima publike. Program festivala trajao je dva sata, a osim finalista, publici su se predstavili izvođači revijalnog dela festivala, učenici škole “Music Harmony”, učenici plesne škole “Maestro” i jedna od pobednica sa prošlogodišnjeg festivala “Kolibri star”, Marija Knežević. Kompletan program festivala bio je dvojezičan, na srpskom i mađarskom jeziku.

Nastavi sa čitanjem