Kolibri star 2018.

Muzički festival “Kolibri star” ove godine biće održan 2. juna 2018. godine u velikoj sali Kulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin. Pravo na učešće na festivalu imaju deca predškolske ustanove i osnovnih škola sa teritorije naše opštine.
Ciljevi ove manifestacije su da kroz obrazovno-muzičke aktivnosti pruži deci priliku da izraze svoj umetnički talenat i kreativnost, da promoviše međunarodni kulturni dijalog i zajedničko stvaralaštvo kao i razvoj muzičke kulture.

Dečiji muzički festiva organizuje se u tri kategorije:
prva kategorija – predškolska deca (5 i 6 godina) kao i deca prvog i drugog razreda osnovnih škola
druga kategorija – treći, četvrti i peti razredi osnovnih škola
treća kategorija – štesti, sedmi i osmi razredi osnovnih škola

Popunjene prijave i formulare treba dostaviti u kancelariji KC Temerin do 27. aprila. Audicija će biti održana 3. i 4. maja u velikoj sali KC-a. Učesnici će lično biti obavešteni o tačnom terminu nastupa na audiciji, na kojoj moraju da ponesu USB sa izabranom muzičkom podlogom pesme koju pevaju.
Matrice i prijavni list za ovaj festival mogu se preuzeti na našem sajt u rubrici Vesti.
Pesme koje se izvode mogu biti samo na srpskom i mađarskom jeziku, a plesna grupa učesnika koji nastupa može da čini najviše četvoro izvođača.

Zbog Uskršnjih praznika, kao i onih koji nam predstoje muzički festival “Kolibri star” po prvi put ove godine neće biti održan poslednjeg vikenda u maju, već 2. juna kako bi takmičari imali dovoljno vremena da se prijave i pripreme. Sve ostale informacije zainteresovani mogu da vide u pravilniku ovog muzičkog takmičenja.

Kolibri star 2017.

Dvadesetog maja 2017. godine u 19 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra opštine Temerin održan je osmi dečiji muzički festival “Kolibri star”. Tokom aprila su održane audicije na kojima se prijavilo 60 dece, a stručni žiri odabrao je 16 finalista, koji su se publici predstavili na finalnoj večeri festivala. Finaliste je izabrao Marko Rodić, stručni saradnik u oblasti muzike.  Tokom aprila i maja svakodnevno su održavane i probe, na kojima je decu za scenski nastup pripremao koreograf Anđelko Đukić. O pobednicima je na finalnoj večeri odlučivao žiri u sastavu: Rita Varga, stručna saradnica, Anđelko Đukić, koreograf, i Marko Rodić, stručni saradnik, vlasnik škole muzike “Music Harmony”. Dodeljeno je ukupno sedam nagrada, proglašeni su pobednici u dve uzrasne kategorije, prvo, drugo i treće mesto i nagrađen je pobednik festivala prema glasovima publike. Program festivala trajao je dva sata, a osim finalista, publici su se predstavili izvođači revijalnog dela festivala, učenici škole “Music Harmony”, učenici plesne škole “Maestro” i jedna od pobednica sa prošlogodišnjeg festivala “Kolibri star”, Marija Knežević. Kompletan program festivala bio je dvojezičan, na srpskom i mađarskom jeziku.

Nastavi sa čitanjem