"Koncert o ljubavi"


U galeriji Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin, 06. juna od 19 časova održaće se veče klasične muzike pod nazivom „Koncert o ljubavi“.
Učesnici: solisti Opere Srpskog narodnog pozorišta Marija Cvijić, sopran i Branislav Cvijić, tenor, uz klavirsku pratnju Strahinje Đokića. Ulaz slobodan.

Koncert ansambla iz Rusije

U danima obeležavanja slovenske kulture i pismenosti, u pozorišnoj sali Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin, u petak 31. maja u 20 časova održaće se koncert folklornog ansambla „Кудыкина Гора“ i narodnog koreografskog ansambla „Mozaika“ iz Kostrome, Rusija.

Organizatori koncerta su Društvo srpsko-ruskog prijateljstva i KUD „Vuk Karadžić“ iz Temerina, pod pokroviteljstvom Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin. Ulaz je besplatan.

Humanitarni koncert za Petru Kaluđerović

U sali bioskopa Kulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin 26. aprila 2018. godine u tri termina od 10, 11 i 12.30 časova održaće se humanitarni koncert za Petru Kaluđerović iz Temerina koja boluje od cerebralne paralize. Cena ulaznice je 100 din. Humanitarni prilog bio bi namenjen operaciji koja je planirana u junu i za koju je potrebno izdvojiti 3000 evra.
Petra ima 3,5 godine i usporenog je psiho motornog razvoja, ima nestabilan hod, slabije koristi desnu ruku i desnu nogu iako je po prirodi veoma živahna i radoznala devojčica. Povremeno nosi proteze, koristi rehabilitaciju u Dečijoj bolnici, Dnevnom centru, banjama i sl. Očekuje se da bi pomenuta operacija tetiva pomogla njenom motoričkom razvoju i olakšala kretanje (od prve godine, uz pomoć fizioterapeuta, intenzivno vežba).

Konkurs za stručno lice vođenja hora

Kulturni centar "Lukijan Mušicki" Temerin u svojoj aktivnosti oko opštinskog hora traži lica za stručno vođstvo lokalnog hora odobrenog na audiciji od 25.03.2018.


Stručno vođstvo mogu biti najviše dve osobe:
- jedna kao dirigent, korepetitor, vokalni pedagog
- druga kao organizator, asistent dirigenta, vokalni pedagog
Prednost će imati insturmentalisti (klavir, violina i sl.).


Zainteresovani kandidati ponudu sa programom rada hora i mesečnom cenom, treba da dostave na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 10. aprila.

Novogodišnji koncert

Novogodišnji poklon koncert Opštine Temerin u izvođenju Dragice Radosavljević Cakane i pevačke grupe „Šara“ održaće se 22. decembra 2017. u bioskopskoj sali Кulturnog centra opštine Temerin sa početkom u 20 časova. Ulaz je besplatan.

  • 1
  • 2