Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/maj_u_mome_kraju

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/igraonica_nov_zimzarije

Maj u mome kraju, Etno-park "Brvnara"

U prostoru Etno - parka "Brvnara" 11. maja u 19 časova biće održano veče posvećeno negovanju tradicionalnih narodnih pesama. U zabavnomuzičkom programu učestvovaće: instrumentalista i pevač Milan Vašalić, "Zvuci s kamena", "Jarački jarani", Pevačka grupa "Dar zavičaja" iz Mladenova, Ženska pevačka grupa "Čelarevčanke" i Muška pevačka grupa KUD "dr Mladen Stojanović" iz Bačkog Jarka. Domaćin večeri je Milivoje Beštić.

{gallery}fotogalerija/maj_u_mome_kraju{/gallery}

Manifestacija „Maj u mome kraju“

13.05. u Etno - parku "Brvnara" održano je veče posvećeno negovanju tradicionalnih narodnih pesama. U zabavnomuzičkom programu učestvovali su: "Zvuci s kamena", "Jarački jarani", Pevačka grupa "Dar zavičaja" iz Mladenova, Ženska pevačka grupa "Čelarevčanke" i Muška pevačka grupa KUD "dr Mladen Stojanović" iz Bačkog Jarka.

Nastavi sa čitanjem

Manifestacija „Petru za Petrovdan“

Deceniju unazad, manifestacija "Petru za Petrovdan" tradicionalno se održava u Bačkom Jarku u Etno parku "Brvnara". U sredu, 12. jula, uz podršku Društva srpsko-ruskog prijateljstva  održano je poetsko veče na temu Petrovdana i Petra Kočića, nastupila je i pevačka grupa "Jarački jarani", a ove godine svečano je otkrivena spomen-ploča Mili Marčeti, zaslužnom za osnivanje Etno-parka "Brvnara". Prisutnima se obratio direktor Muzeja Vojvodine, dr Drago Njegovan, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu Dragan Kojić, dok je stihove o Petru Kočiću kazivala pesnikinja Marina Žinić Ilić.

Nastavi sa čitanjem

Muzejska igraonica “Novogodišnje zimzarije“

U okviru novogodišnje pretpraznične atmosfere, pedagoška služba Etno-parka „Brvnara“, u prostorijama OŠ „Slavko Rodić“ u Bačkom Jarku, za učenike I razreda organizovala je muzejsku igraonicu „Novogodišnje zimzarije“. Uz prethodnu priču-legendu o poreklu i kićenju novogodišnje jelke, u kreativnom delu, učenici su izradili razne novogodišnje ukrase i time obogatili i ukrasili svoju jelku i dom.

{gallery}fotogalerija/igraonica_nov_zimzarije{/gallery}

Muzejska radionica „Reciklirajmo zajedno"

U okviru Dečije nedelje, dana 04. oktobra, pedagoška služba Etno-parka „Brvnara“ u saradnji sa OŠ „Slavko Rodić“ iz Bačkog Jarka organizovala je kreativno-edukativni program  za učenike na temu „Reciklirajmo zajedno“. Osnovni cilj programa bio je usmeren na aktivno učešće učenika u kreativno-edukativnim programima kroz koje su se bliže upoznali sa značajem recikliranja i ekologije za našu planetu.

Osnovni zadatak programa je motivisanje dece da svojim radom, maštom i talentom naprave produkte od otpada i da kroz njih ukažu na očuvanje sredine u kojoj žive. Na radionicama, zajedno sa svojim učiteljicama, učestvovali su učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda OŠ „Slavko Rodić“ (165 učenika).

Nastavi sa čitanjem

Muzejska radionica “Kulturno nasleđe i priroda”

Povodom obeležavanja Dana Evropske baštine, 13. septembra 2017. godine, u Etno–parku “Brvnara” održana je muzejska radionica na temu “Kulturno nasleđe i priroda”. U okviru predviđene teme, a nakon upoznavanja sa stalnom postavkom Etno–parka, učenici prvog razreda OŠ “Slavko Rodić” iz Bačkog Jarka su na zanimljiv, edukativan i maštovit način ukrašavali drvene predmete (drvene kašike) i napravili zanimljivo drvo od papirnih kesa.

Nastavi sa čitanjem