Likovna kolonija "Jegrička 2022"

Кulturni centar dugi niz godina uspešno organizuje Likovnu koloniju na prostoru parka prirode u opštini Temerin. Ove godine u radu likovne kolonije učestvuje 16 umetnika, pripadnici različitih generacija i umetničkog obrazovanja. Likovna kolonija organizovaće se u hotelu “Moja Čarda” na obali parka prirode Jegrička u Temerinu u periodu od 21. do 24. jula. Кao i svake godine i ove, likovnu koloniju otvaramo izložbom slika sa prošlogodišnje likovne kolonije, 22. jula od 18.00 časova u galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin. Među nastalim radovima, preovlađuje motiv pejzaža, pored žanr-scena, mrtve prirode i portreta u formi stripa, što potvrđuje činjenicu da se ovaj ambijent intenzivno odrazio u umetničkoj transpoziciji i pokazuje neposrednu inspiraciju i široku izražajnu mogućnost, kako autora, tako i ambijenta u kome su dela nastala. Utisak je da izražavanje pikturalnim elementima ide od blagih realističkih vizura, preko poetsko-intimističke intonacije do ekspresionizma koji se ispoljava različitim intenzitetom bez obzira da li je delo u tehnici akrila, uljanih boja ili akvarela.

Likovna kolonija "Jegrička 2018"

Kulturni centar dugi niz godina uspešno organizuje likovnu koloniju “Jegrička” na prostoru parka prirode u opštini Temerin. Ove godine u radu likovne kolonije učestvuje 13 umetnika, pripadnici različitih generacija i umetničkog obrazovanja. Po prvi put na ovogodišnjoj likovnoj koloniji učestvuje i dvoje umetnika iz Egipta. Likovna kolonija organizovaće se u hotelu “Moja Čarda” na obali parka prirode Jegrička u Temerinu u periodu od 17. do 21. jula. Kao i svake godine i ove, likovnu koloniju otvaramo izložbom slika sa prošlogodišnje likovne kolonije, 19. jula od 19.00 časova u galeriji Kulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin. Među nastalim radovima, preovlađuje motiv pejzaža, pored žanr-scena, mrtve prirode i portreta u formi stripa, što potvrđuje činjenicu da se ovaj ambijent intenzivno odrazio u umetničkoj transpoziciji i pokazuje neposrednu inspiraciju i široku izražajnu mogućnost, kako autora, tako i ambijenta u kome su dela nastala. Utisak je da izražavanje pikturalnim elementima ide od blagih realističkih vizura, preko poetsko-intimističke intonacije do ekspresionizma koji se ispoljava različitim intenzitetom bez obzira da li je delo u tehnici akrila, uljanih boja ili akvarela.

 

 

Likovna kolonija "Jegrička 2017."

Likovna kolonija "Jegrička 2017" u Temerinu održana je od 27. do 30. jula na Čardi, a na njoj je učestvovalo 14 umetnika iz cele Srbije. Kolonija je počela svečanim otvaranjem izložbe slika sa likovne kolonije "Jegrička 2016" u četvrtak 27. jula u 10.30 časova u galeriji Kulturnog centra. Izložbu je otvorio predsednik umetničkog saveta Kulturnog centra Dimitrije Kolarević. Na predlog Umetničkog saveta KCO Temerin sastavljen je spisak učesnika ovogodišnje likovne kolonije. Među umetnicima koji su učestvovali na koloniji su Dragoslav Husar, Olgica Marković, Vilmoš Harmoš, Dimitrije Kolarević, Nela Novaković, Valerija Kasa, Sonja Bregun, Nebojša Mitrović, Konstantin Gušić, Jovan Arambašić, Aleksandar Bogdanović, Snežana Trajković, Stanko Rodić i Snežana Mandić. Počasan gost likovne kolonije bio je istaknuti umetnik Josip Kler. Umetnička dela nastala na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji biće izložena u julu mesecu sledeće 2018. godine u prostorijama galerije Kulturnog centra opštine Temerin.

Nastavi sa čitanjem