Ликовна колонија "Јегричка 2022"

Kултурни центар дуги низ година успешно организује Ликовну колонију на простору парка природе у општини Темерин. Ове године у раду ликовне колоније учествује 16 уметника, припадници различитих генерација и уметничког образовања. Ликовна колонија организоваће се у хотелу “Моја Чарда” на обали парка природе Јегричка у Темерину у периоду од 21. до 24. јула. Kао и сваке године и ове, ликовну колонију отварамо изложбом слика са прошлогодишње ликовне колоније, 22. јула од 18.00 часова у галерији Kултурног центра "Лукијан Мушицки" Темерин. Међу насталим радовима, преовлађује мотив пејзажа, поред жанр-сцена, мртве природе и портрета у форми стрипа, што потврђује чињеницу да се овај амбијент интензивно одразио у уметничкој транспозицији и показује непосредну инспирацију и широку изражајну могућност, како аутора, тако и амбијента у коме су дела настала. Утисак је да изражавање пиктуралним елементима иде од благих реалистичких визура, преко поетско-интимистичке интонације до експресионизма који се испољава различитим интензитетом без обзира да ли је дело у техници акрила, уљаних боја или акварела.

Ликовна колонија "Јегричка 2018"

Kултурни центар дуги низ година успешно организује ликовну колонију “Јегричка” на простору парка природе у општини Темерин. Ове године у раду ликовне колоније учествује 13 уметника, припадници различитих генерација и уметничког образовања. По први пут на овогодишњој ликовној колонији учествује и двоје уметника из Египта. Ликовна колонија организоваће се у хотелу “Моја Чарда” на обали парка природе Јегричка у Темерину у периоду од 17. до 21. јула. Kао и сваке године и ове, ликовну колонију отварамо изложбом слика са прошлогодишње ликовне колоније, 19. јула од 19.00 часова у галерији Kултурног центра "Лукијан Мушицки" Темерин. Међу насталим радовима, преовлађује мотив пејзажа, поред жанр-сцена, мртве природе и портрета у форми стрипа, што потврђује чињеницу да се овај амбијент интензивно одразио у уметничкој транспозицији и показује непосредну инспирацију и широку изражајну могућност, како аутора, тако и амбијента у коме су дела настала. Утисак је да изражавање пиктуралним елементима иде од благих реалистичких визура, преко поетско-интимистичке интонације до експресионизма који се испољава различитим интензитетом без обзира да ли је дело у техници акрила, уљаних боја или акварела.

 

 

Колибри стар 2019.

На основу правилника Дечијег музичког фестивала „Колибри стар“, Културни центар „Лукијан Мушицки“ Темерин расписује конкурс за учешће на фестивалу „Колибри стар 2019“, који ће се одржати 25. маја 2019. године у великој сали Културног центра „Лукијан Мушицки“ Темерин.

Циљеви музичког фестивала су:
- кроз образовно-музичке активности пружити деци прилику да изразе свој уметнички таленат и креативност,
- промовисање међународног културног дијалога и заједничког стваралаштва,
- доприност развоју музичке културе учесника и публике,
- подстицање школских управа да дају већу подршку мзичком школском раду.

На фестивалу могу да учествују деца од 5 до 14 година, која ће бити подељена у категорије.
Попуњене пријавне форумуларе треба доставити у канцеларију КЦ „Лукијан Мушицки“ Темерин до 5. априла 2019. године. Учесници ће бити лично обавештени о тачном термину наступа на аудицији, где треба да понесу УСБ са изабраном музичком подлогом песме коју певају. Дечије песме, матрице и пријавни листићи могу да се нађу на сајту КЦ „Лукијан Мушицки“ Темерин на адреси www.kctemerin.org.rs.
Песме које се изводе морају бити искључиво на српском или мађарском језику.
Наступ такмичара може да прати плесна тачка које изводе предшколска или школска деца, по извођачу највише четворо деце.
Стручни жири након преслушаних тонских снимака са аудиције доноси одлуку о финалистима. На финалном такмичењу деца наступају са песмом прилагођеном њиховом узрасту.
Стручни жири од пет чланова на финалном такмичењу додељује трећу, другу и прву награду по категоријама. Проглашава се победник публике. Сви извођачи добијају захвалнице.
На основу пријавних листића сва деца ће бити појединачно обавештена о тачном термину наступа на аудицији.
Детаљне информације можете добити на броју 021/843-883 или 069/718-016.

Колибри стар 2018.

Музички фестивал “Колибри стар” ове године биће одржан 2. јуна 2018. године у великој сали Културног центра "Лукијан Мушицки" Темерин. Право на учешће на фестивалу имају деца предшколске установе и основних школа са територије наше општине.
Циљеви ове манифестације су да кроз образовно-музичке активности пружи деци прилику да изразе свој уметнички таленат и креативност, да промовише међународни културни дијалог и заједничко стваралаштво као и развој музичке културе.

Дечији музички фестива организује се у три категорије:
прва категорија – предшколска деца (5 и 6 година) као и деца првог и другог разреда основних школа
друга категорија – трећи, четврти и пети разреди основних школа
трећа категорија – штести, седми и осми разреди основних школа

Попуњене пријаве и формуларе треба доставити у канцеларији КЦ Темерин до 27. априла. Аудиција ће бити одржана 3. и 4. маја у великој сали КЦ-а. Учесници ће лично бити обавештени о тачном термину наступа на аудицији, на којој морају да понесу УСБ са изабраном музичком подлогом песме коју певају.
Матрице и пријавни лист за овај фестивал могу се преузети на нашем сајт у рубрици Вести.
Песме које се изводе могу бити само на српском и мађарском језику, а плесна група учесника који наступа може да чини највише четворо извођача.

Због Ускршњих празника, као и оних који нам предстоје музички фестивал “Колибри стар” по први пут ове године неће бити одржан последњег викенда у мају, већ 2. јуна како би такмичари имали довољно времена да се пријаве и припреме. Све остале информације заинтересовани могу да виде у правилнику овог музичког такмичења.

Мајски сусрети 2018.

Покрајинска смотра дечијег сценског стваралаштва „Мајски сусрети“ биће одржана 61. пут 09., 10.и 11. маја 2018. године у Културном центру „Лукијан Мушицки“ у Темерину. У оквиру програма овогодишњих „Мајских сусрета“ биће приказано 13 представа из следећих војвођанских места: Бачке Тополе, Црвенке, Крушчића, Куле, Ковина, Инђије, Телечке, Старе Пазове, Пећинаца, Руме и Мачванске Митровице. Представе ће се одржати по следећем распореду:

СРЕДА 09.05.2018.
11,00 сати – ОТВАРАЊЕ СМОТРЕ

1. 11.05 сати:
ЗРЕЊ.АНИН – ЦЕКОМ - „Капетан Џон Пиплфокс“
Аутор дела: Душко Радовић, режија Смиљана Туцаков, 12 учесника, 40 мин.

2. 12.20 сати:
БАЧКА ТОПОЛА – Луткарска секција Дома Културе - „Доја“
Народна прича, режија Хајверт Лоди Андреа, 23 учесника, 25 мин., мађарски језик

3. 13.20 сати:
КОВИН – Драмска секција ОШ „Ђура Јакшић“ и Центар за културу - „Наша прича“
Аутор и режија Марија Михајлов Ђорђевић,
27 учесника, за средњи узраст (7-8. разреди), 40 минута

 

4. 14.50 сати:
БАЧКА ТОПОЛА – Српски културни центар „Вук Караџић“ - „Од бебе до себе“
Аутор: Тоде Николетић, режија Станислава Мировић , 16 учесника, 50 мин.

ЧЕТВРТАК 10.5.2018.

1. 10.00 сати:
ЦРВЕНКА – Дом Културе, позориште „Стеван Сремац“ - „Пепељуга“
По мотивима текста Шарла Пероа, режија Зоран Радуловић, 18 учесника,
за млађи узраст (1-6. разреда), 40 минута

2. 11,20 сати:
ИНЂИЈА – ОШ „Петар Кочић“ – „Аудиција“
Аутор дела и режија Слободанка Опарница , 12 учесника, 30 мин.

3. 12,15 сати:
ТЕЛЕЧКА – МКД „Петефи Шандор“ - „Акварел“
Аутор Лазар Ервин, режија Имелда Ворос
11 учесника, мађарски језик, 25 минута

4. 13.20 сати:
СТАРА ПАЗОВА – ОШ и СКУД „Херој Јанко Чмелик“ - „Пометња у књизи“
аутор: Ањичка Балаж и Марина Харван, режија: Ањичка Балаж, Иван Јечмен, Марина Хавран и Лидија Гедељовски, 25 учесника, 30 минута, на словачком језику

5. 14.20 сати:
ПЕЋИНЦИ – Драмска секција КЦ Пећинци – „Времеплов“
Аутор и режија: Драгана Кнежевић, 25 учесника, 30 минута


ПЕТАК 11.5.2018.

1. 10.00 сати:
КРУШЧИЋ – ОШ „Вељко Влаховић“ и КУД „Крушчић“ – „Мала сирена“
Адаптација дела и режија Баџа Мирјана, 21 учесник, 45 минута

2. 11.45 сати:
КУЛА – КУЛТУРНИ ЦЕНТАР - „Лепотица и звер“
Аутор дела Жељко Хубач, режија Слободан Ногавица
15 учесника, за средњи узраст (5-8. разреда), 35 мин.

3. 13.00 сати:
РУМА – Градско Позориште, дечија сцена - „Шиги-Миги и чаробни пољубац“
аутор Тоде Николетић (адаптација текста и мотива Золтан Фридман и Сара Стрижак),
режија Золтан Фридман, 15 учесника, 40 мин.

4. 14.20 сати:
МАЧВАНСКА МИТРОВИЦА – Креативни студио и театар „Гартел“ – „Откачена бајка“
Аутор и режија Гордана Лукић
11 учесника, 35 минута