Музејска играоница "Новогодишње зимзарије"

У оквиру новогодишње претпразничне атмосфере, педагошка служба Етно-парка „Брвнара“, у просторијама ОШ „Славко Родић“ у Бачком Јарку, за ученике I разреда организовала је музејску играоницу „Новогодишње зимзарије“. Уз претходну причу-легенду о пореклу и кићењу новогодишње јелке, у креативном делу, ученици су израдили разне новогодишње украсе и тиме обогатили и украсили своју јелку и дом.

Музејска радионица „Рециклирајмо заједно“

У оквиру Дечије недеље, дана 04. октобра, педагошка служба Етно-парка „Брвнара“ у сарадњи са ОШ „Славко Родић“ из Бачког Јарка организовала је креативно-едукативни програм  за ученике на тему „Рециклирајмо заједно“. Основни циљ програма био је усмерен на активно учешће ученика у креативно-едукативним програмима кроз које су се ближе упознали са значајем рециклирања и екологије за нашу планету.

Основни задатак програма је мотивисање деце да својим радом, маштом и талентом направе продукте од отпада и да кроз њих укажу на очување средине у којој живе. На радионицама, заједно са својим учитељицама, учествовали су ученици другог, трећег и четвртог разреда ОШ „Славко Родић“ (165 ученика).

Настави са читањем

Музејска радионица “Културно наслеђе и природа”

Поводом обележавања Дана Европске баштине, 13. септембра 2017. године, у Етно–парку “Брвнара” одржана је музејска радионица на тему “Културно наслеђе и природа”. У оквиру предвиђене теме, а након упознавања са сталном поставком Етно–парка, ученици првог разреда ОШ “Славко Родић” из Бачког Јарка су на занимљив, едукативан и маштовит начин украшавали дрвене предмете (дрвене кашике) и направили занимљиво дрво од папирних кеса.

Настави са читањем

Музејска играоница „Салвет техника“

Салвет техника, произашла из декупажа, као посебна техника у којој се искључиво салвета лепи на предмет који се декорише, објашњен је на још једној у низу музејској играоници за децу старости од 5 до 10 година. Брижљивом преданошћу у лепљењу и декорисању разних цветних делова салвета, учесници играонице израдили су нове подметаче за чаше и тим поклоном обрадовали чланове своје породице.

Настави са читањем

Музејска играоница „Стари занати“

У суботу, 15.07. у Етно – парку “Брвнара” одржана је музејска играоница посвећена старим занатима, занатлијама и начинима израде и украшавања истих. Учесницима музејске играонице објашњени су начини израде појединих заната као што су: шеширџијски занат, кожухарски, корпарски, казанџијски, кројачки, ткачки и др. У креативном делу, деца су осмислила и израдила за чланове својих најближих - држаче за кључеве.

Настави са читањем

Музејска играоница „Посуђе кроз време“

Музејска играоница “Посуђе кроз време” одржана је 08.07. у простору Етно – парка “Брвнара” у Бачком Јарку. Путем едукативног дела деца су се ближе упознала са исхраном некад и сад, начином припремања хране, њиховом складиштењу и обрађивањем земље. У практичном делу, уз помоћ глинамола обликовали су и темперама украсили своје посуде за храну.

Настави са читањем

  • 1
  • 2