''Српске архитектонске знаменитости''

Поштовани,

У оквиру грађевинске платформе Даибау Интернатионал постоји Магазин посвећен архитектури. Прошле године покренут је пројекат под називом ''Српске архитектонске знаменитости''. Циљ овог пројекта је да у сарадњи са градовима и општинама Србије укажу на архитектонска богатства која се налазе у Србији. Пројекат је реализован и са Туристичком организацијом општине Темерин. Написан је чланак о архитектонским богатствима општине, који можете погледати на следећем линку:

 

https://www.daibau.rs/clanak/1511/opstina_temerin_bogato_kulturno_nasledje_na_jugoistoku_backe

Светови Достојевског у приповеци "Сан смешног човека"

У четвртак 29. јуна у 19 часова у галерији KЦ "Лукијан Мушицки" одржаће се предавање "Светови Достојевског у приповеци "Сан смесног цовека"". О теми говори Милован Балабан, историцар и публициста. Улаз је слободан.

Промоција збирке песама Вере Мијатовић

Срдачно Вас очекујемо на промоцији збирке песама "Само ме загрли" ауторке Вере Мијатовић. Промоција ће се одржати у галерији Културног центра "Лукијан Мушицки" у Темерину, 24. јуна од 19 часова. Улаз је слободан.

Вера Мијатовић је рођена 12.03.1949. године у Ковиљу, у коме проводи један део детињства. Потом одлази у Ердевик, а затим у Нови Сад у коме завршава Хемијско-технолошку школу, хемијско аналитички смер. Након тога уписује се у КУД "Светозар Марковић" из Новог Сада, када почиње да пише своје прве стихове. Збирка песама "Само ме загрли" је њена прва објављена књига.

Промоција књиге Светозара Радишића "10 кодова душе"

Промоција књиге Светозара Радишића "10 кодова душе" биће уприличена у петак 21. априла од 19 часова у галерији КЦ "Лукијан Мушицки" Темерин. Том приликом одржаће се и предавање на тему "Људи су програмирана бића". Улаз је слободан.

78. годишњица ослобођења општине Темерин

У понедељак, 24. октобра у центру Темерина код споменика Слободе обележиће се 78. годишњица ослобођења општине Темерин. Полагање венаца одржаће се од 11 часова, а свечана академија од 11.30 часова у галерији КЦ "Лукијан Мушицки" Темерин.