Колибри стар 2018.

Музички фестивал “Колибри стар” ове године биће одржан 2. јуна 2018. године у великој сали Културног центра "Лукијан Мушицки" Темерин. Право на учешће на фестивалу имају деца предшколске установе и основних школа са територије наше општине.
Циљеви ове манифестације су да кроз образовно-музичке активности пружи деци прилику да изразе свој уметнички таленат и креативност, да промовише међународни културни дијалог и заједничко стваралаштво као и развој музичке културе.

Дечији музички фестива организује се у три категорије:
прва категорија – предшколска деца (5 и 6 година) као и деца првог и другог разреда основних школа
друга категорија – трећи, четврти и пети разреди основних школа
трећа категорија – штести, седми и осми разреди основних школа

Попуњене пријаве и формуларе треба доставити у канцеларији КЦ Темерин до 27. априла. Аудиција ће бити одржана 3. и 4. маја у великој сали КЦ-а. Учесници ће лично бити обавештени о тачном термину наступа на аудицији, на којој морају да понесу УСБ са изабраном музичком подлогом песме коју певају.
Матрице и пријавни лист за овај фестивал могу се преузети на нашем сајт у рубрици Вести.
Песме које се изводе могу бити само на српском и мађарском језику, а плесна група учесника који наступа може да чини највише четворо извођача.

Због Ускршњих празника, као и оних који нам предстоје музички фестивал “Колибри стар” по први пут ове године неће бити одржан последњег викенда у мају, већ 2. јуна како би такмичари имали довољно времена да се пријаве и припреме. Све остале информације заинтересовани могу да виде у правилнику овог музичког такмичења.

Колибри стар 2017.

Двадесетог маја 2017. године у 19 часова у позоришној сали Културног центра општине Темерин одржан је осми дечији музички фестивал “Колибри стар”. Током априла су одржане аудиције на којима се пријавило 60 деце, а стручни жири одабрао је 16 финалиста, који су се публици представили на финалној вечери фестивала. Финалисте је изабрао Марко Родић, стручни сарадник у области музике.  Током априла и маја свакодневно су одржаване и пробе, на којима је децу за сценски наступ припремао кореограф Анђелко Ђукић. О победницима је на финалној вечери одлучивао жири у саставу: Рита Варга, стручна сарадница, Анђелко Ђукић, кореограф, и Марко Родић, стручни сарадник, власник школе музике “Music Harmony”. Додељено је укупно седам награда, проглашени су победници у две узрасне категорије, прво, друго и треће место и награђен је победник фестивала према гласовима публике. Програм фестивала трајао је два сата, а осим финалиста, публици су се представили извођачи ревијалног дела фестивала, ученици школе “Music Harmony”, ученици плесне школе “Маестро” и једна од победница са прошлогодишњег фестивала “Колибри стар”, Марија Кнежевић. Комплетан програм фестивала био је двојезичан, на српском и мађарском језику.

Настави са читањем