Колибри стар 2019.

На основу правилника Дечијег музичког фестивала „Колибри стар“, Културни центар „Лукијан Мушицки“ Темерин расписује конкурс за учешће на фестивалу „Колибри стар 2019“, који ће се одржати 25. маја 2019. године у великој сали Културног центра „Лукијан Мушицки“ Темерин.

Циљеви музичког фестивала су:
- кроз образовно-музичке активности пружити деци прилику да изразе свој уметнички таленат и креативност,
- промовисање међународног културног дијалога и заједничког стваралаштва,
- доприност развоју музичке културе учесника и публике,
- подстицање школских управа да дају већу подршку мзичком школском раду.

На фестивалу могу да учествују деца од 5 до 14 година, која ће бити подељена у категорије.
Попуњене пријавне форумуларе треба доставити у канцеларију КЦ „Лукијан Мушицки“ Темерин до 5. априла 2019. године. Учесници ће бити лично обавештени о тачном термину наступа на аудицији, где треба да понесу УСБ са изабраном музичком подлогом песме коју певају. Дечије песме, матрице и пријавни листићи могу да се нађу на сајту КЦ „Лукијан Мушицки“ Темерин на адреси www.kctemerin.org.rs.
Песме које се изводе морају бити искључиво на српском или мађарском језику.
Наступ такмичара може да прати плесна тачка које изводе предшколска или школска деца, по извођачу највише четворо деце.
Стручни жири након преслушаних тонских снимака са аудиције доноси одлуку о финалистима. На финалном такмичењу деца наступају са песмом прилагођеном њиховом узрасту.
Стручни жири од пет чланова на финалном такмичењу додељује трећу, другу и прву награду по категоријама. Проглашава се победник публике. Сви извођачи добијају захвалнице.
На основу пријавних листића сва деца ће бити појединачно обавештена о тачном термину наступа на аудицији.
Детаљне информације можете добити на броју 021/843-883 или 069/718-016.

Колибри стар 2018.

Музички фестивал “Колибри стар” ове године биће одржан 2. јуна 2018. године у великој сали Културног центра "Лукијан Мушицки" Темерин. Право на учешће на фестивалу имају деца предшколске установе и основних школа са територије наше општине.
Циљеви ове манифестације су да кроз образовно-музичке активности пружи деци прилику да изразе свој уметнички таленат и креативност, да промовише међународни културни дијалог и заједничко стваралаштво као и развој музичке културе.

Дечији музички фестива организује се у три категорије:
прва категорија – предшколска деца (5 и 6 година) као и деца првог и другог разреда основних школа
друга категорија – трећи, четврти и пети разреди основних школа
трећа категорија – штести, седми и осми разреди основних школа

Попуњене пријаве и формуларе треба доставити у канцеларији КЦ Темерин до 27. априла. Аудиција ће бити одржана 3. и 4. маја у великој сали КЦ-а. Учесници ће лично бити обавештени о тачном термину наступа на аудицији, на којој морају да понесу УСБ са изабраном музичком подлогом песме коју певају.
Матрице и пријавни лист за овај фестивал могу се преузети на нашем сајт у рубрици Вести.
Песме које се изводе могу бити само на српском и мађарском језику, а плесна група учесника који наступа може да чини највише четворо извођача.

Због Ускршњих празника, као и оних који нам предстоје музички фестивал “Колибри стар” по први пут ове године неће бити одржан последњег викенда у мају, већ 2. јуна како би такмичари имали довољно времена да се пријаве и припреме. Све остале информације заинтересовани могу да виде у правилнику овог музичког такмичења.

  • 1
  • 2