Kонцерт традиционалне и локалне иранске музике у извођењу састава „Дарваг“

Културни центар Исламске Републике Иран и Културни центар “Лукијан Мушицки” Темерин позивају Вас на концерт традиционалне и локалне иранске музике у извођењу састава „Дарваг“ у суботу, 10. фебруара у 18 часова у позоришној сали КЦ “Лукијан Мушицки” Темерин. Улаз је слободан.


Групу „Дарваг“ формирао је Хамид Реза Сеједнија 1999. године са циљем представљања аутентичне и традиционалне уметности Ирана. Оваj састав има могућност да изводи традиционалне и локалне песме са подручја Хорасана користећи различите инструменте као што су томбак(дарабука) и деф (дајира), тар и сетар (жичани), и дувачке инструменте попут неја (тршчана фрула) и кушме (двојница).  Његови чланови наступали су у различитим земљама као што су Швајцарска, Македонија, Јужна Кореја, Уругвај, Бразил, Авганистан, Словенија и Хрватска. Чланови групе су: (женскио део) - Фаизе Мехрган (сантур бас и даире) и Дарса Резванифар (сантур) и Хамид Реза Сеједнија (деф и сантур), Сејед Милад Сејед Нија (тар и сетар), Јусуф Сабиза (неј и бас тар) и Али Натеги (вокални солиста).

Изложба "Јасеновачке сузе"

У галерији Kултурног центра "Лукијан Мушицки" у Темерину, у среду, 7. фебруара од 19 часова отвориће се изложба "Јасеновачке сузе" у организацији ученика Гимназије и Стручне школе "Светозар Милетић" у Србобрану. Улаз је слободан.

Изложба Руска емиграција и њихови потомци у Срему и Сремској Митровици

У галерији Kултурног центра "Лукијан Мушицки" у Темерину, у четвртак, 25. јануара од 18 часова отвориће се изложба "Руска емиграција и њихови потомци у Срему и Сремској Митровици" у организацији Историјског архива Срем. Улаз је слободан.

Изложба слика Младена Ардалића "Ретроспектива"

У галерији Културног центра "Лукијан Мушицки" у Темерину, у суботу, 23. септембра од 18 часова отвориће се изложба слика "Ретроспектива" аутора Младена Ардалића. Улаз је слободан.

Младен Ардалић је рођен у Београду. Сликарством се бави још од малих ногу. Слика коју је насликао још у школским данима излагана је на светским изложбама дечијих радова. Младен је излагао своје слике на многим групним и самосталним изложбама у земљи и иностранству. Најдражи су му акварели, а цртеже доживљава као најснажнији начин изражавања. Радио је као професор друштвених наука у Осијеку до 1991. године. Данас ради и живи у Новом Саду и Темерину где активно игра и подучава тенис на својим теренима. Обожава спорт и шах. Пријатељства и дружења су му изузетно важна. Ожењен Јадранком, има двоје деце и троје унука.

35 година Вина продукције Стуартс галерије (1988-2023)

У галерији Културног центра "Лукијан Мушицки" у Темерину, у четвртак, 7. септембра од 18 часова отвориће се изложба посвећена 35-огодишњем деловању Вина продукције Стуартс галерије (1988-2023) колекционара и директора Вина продукције, Небојше Бошњака из Новог Сада.

Продукцијска кућа ВИНА се бави излагачком, издавачком и продуцентском делатношћу од 1988. године у Паризу. Основана првобитно као Галерија Цинé Фолиес, а ужа специјаност је била организација изложби и штампање каталога филмских плаката. Од 2002. године под именом Вина наставља са галеријском активношћу и организује изложбе и објављује каталоге и монографије. Од 2017. године наставља активност у Новом Саду у оквиру галерије СТУАРТС. За 35 година активности организовано је 74 изложби (8 музејских), и сарађивано са преко 50 сликара. Објављено је 38 каталога и 10 монографија. За изложбу у KЦ Темерин, поводом 35 година рада, одабрано је 14 сликара и 22 њихове слике.