Изложба акварела Александра Богдановића

Културни центар „Лукијан Мушицки“ Темерин Вас позива да присуствујете отварању изложбе Александра Саше Богдановића „Акварели“ која ће се одржати у петак 2. новембра 2018. године са почетком у 18.00 часова. Уметник ће излагати слике великих формата у техници енглеског акварела. Тематика изложбе односи се на појам куће и амбијента живљења који као мотиви сведоче о људима, времену и судбинама. Изложбу ће отворити Димитрије Коларевић, председник Уметничког савета Културног центра „Лукијан Мушицки“.


Биографија
Александар Саша Богдановић рођен је 7.7.1947. године у Вршцу. Вишу педагошку школу – ликовни одсек у Београду завршио је 1968. године у класи проф. Анте Аврамовића. Од 1968. године ради као графички дизајнер у Горњем Милановцу у фирми „Типопластика“, затим у Бањoj Луци у „Инцелу“, у Вршцу у фирмама „Банат“ и „Уча“. У УЛУВ је примљен 1996. године и од тада редовно излаже.

Учесник је многобројних колонија у земљи и иностранству: Италија, Мађарска, Бугарска. Оснивач колоније „Трагом Паје Јовановића“ у Вршцу. Радови му се налазе у многим приватним збиркама у Канади, САД, Холандији, Италији, Румунији, Немачкој, као и у музејима у земљи и иностранству: Музеју акварела у Бугарској у Трговишту, Градском музеју Вршац, Музеју Војводине у Новом Саду, Музеју у Будимпешти.