O nama

Izdvajanjem delatnosti kulture iz Kulturno-informativnog centra „Lukijan Mušicki“, početkom 2015. godine nastao je Kulturni centar opštine Temerin (KCOT). Za realizaciju kulturnih programa, Kulturni centar raspolaže prostorom površine 600 m², koji čine pozorišna i bioskopska sala sa 320 mesta, galerija i kancelarijski prostor. Osim tradicionalnih manifestacija, u redovne aktivnosti Kulturnog centra sada se ubraja i saradnja sa veoma uspešnim pozorišnim ansamblima i umetnicima od nacionalnog značaja. Pored organizovanja književnih večeri, uz tradicionalnu likovnu koloniju „Jegrička“, Kulturni centar nastavlja sa uspešnom praksom organizovanja samostalnih i grupnih izložbi, čiji su autori iz najrazličitijih krajeva AP Vojvodine i Republike Srbije.

Kulturni sadržaji namenjeni našim najmlađim sugrađanima i realizovani na oba jezika takođe su jedan od najvažnijih prioriteta. Organizuju se dečije predstave, likovne radionice i Dečja nedelja. Ne treba zaboraviti ni „Kolibri star“, dečji festival na kojem mališani školskog uzrasta pred brojnom publikom demonstriraju svoje pevačko i scensko umeće. Finalno takmičenje pokrajinske smotre dečijeg scenskog stvaralaštva u organizaciji Zavoda za kulturu Vojvodine „Majski susreti“ se tradicionalno održavaju u Kulturnom centru.

U novembru 2016. godine tadašnji Kulturni centar opštine Temerin potpisao je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Muzejom Vojvodine. Ovim ugovorom predviđa se realizacija kulturnih sadržaja u depandansu Muzeja Vojvodine, Etno-parku „Brvnara“ u Bačkom Jarku.

Od aprila 2018. godine Kulturni centar opštine Temerin promenio je ime u Kulturni centar "Lukijan Mušicki" Temerin.