Maj u mome kraju, Etno-park "Brvnara"

U prostoru Etno - parka "Brvnara" 11. maja u 19 časova biće održano veče posvećeno negovanju tradicionalnih narodnih pesama. U zabavnomuzičkom programu učestvovaće: instrumentalista i pevač Milan Vašalić, "Zvuci s kamena", "Jarački jarani", Pevačka grupa "Dar zavičaja" iz Mladenova, Ženska pevačka grupa "Čelarevčanke" i Muška pevačka grupa KUD "dr Mladen Stojanović" iz Bačkog Jarka. Domaćin večeri je Milivoje Beštić.

Manifestacija „Maj u mome kraju“

13.05. u Etno - parku "Brvnara" održano je veče posvećeno negovanju tradicionalnih narodnih pesama. U zabavnomuzičkom programu učestvovali su: "Zvuci s kamena", "Jarački jarani", Pevačka grupa "Dar zavičaja" iz Mladenova, Ženska pevačka grupa "Čelarevčanke" i Muška pevačka grupa KUD "dr Mladen Stojanović" iz Bačkog Jarka.

Nastavi sa čitanjem

Manifestacija „Petru za Petrovdan“

Deceniju unazad, manifestacija "Petru za Petrovdan" tradicionalno se održava u Bačkom Jarku u Etno parku "Brvnara". U sredu, 12. jula, uz podršku Društva srpsko-ruskog prijateljstva  održano je poetsko veče na temu Petrovdana i Petra Kočića, nastupila je i pevačka grupa "Jarački jarani", a ove godine svečano je otkrivena spomen-ploča Mili Marčeti, zaslužnom za osnivanje Etno-parka "Brvnara". Prisutnima se obratio direktor Muzeja Vojvodine, dr Drago Njegovan, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu Dragan Kojić, dok je stihove o Petru Kočiću kazivala pesnikinja Marina Žinić Ilić.

Nastavi sa čitanjem