''Srpske arhitektonske znamenitosti''

 

Poštovani,

U okviru građevinske platforme Daibau International postoji Magazin posvećen arhitekturi. Prošle godine pokrenut je projekat pod nazivom ''Srpske arhitektonske znamenitosti''. Cilj ovog projekta je da u saradnji sa gradovima i opštinama Srbije ukažu na arhitektonska bogatstva koja se nalaze u Srbiji. Projekat je realizovan i sa Turističkom organizacijom opštine Temerin. Napisan je članak o arhitektonskim bogatstvima opštine, koji možete pogledati na sledećem linku:

https://www.daibau.rs/clanak/1511/opstina_temerin_bogato_kulturno_nasledje_na_jugoistoku_backe

Svetovi Dostojevskog u pripoveci "San smešnog čoveka"

U četvrtak 29. juna u 19 časova u galeriji KC "Lukijan Mušicki" održaće se predavanje "Svetovi Dostojevskog u pripoveci "San smesnog coveka"". O temi govori Milovan Balaban, istoricar i publicista. Ulaz je slobodan.

Promocija zbirke pesama Vere Mijatović

Srdačno Vas očekujemo na promociji zbirke pesama "Samo me zagrli" autorke Vere Mijatović. Promocija će se održati u galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" u Temerinu, 24. juna od 19 časova. Ulaz je slobodan.

Vera Mijatović je rođena 12.03.1949. godine u Кovilju, u kome provodi jedan deo detinjstva. Potom odlazi u Erdevik, a zatim u Novi Sad u kome završava Hemijsko-tehnološku školu, hemijsko analitički smer. Nakon toga upisuje se u КUD "Svetozar Marković" iz Novog Sada, kada počinje da piše svoje prve stihove. Zbirka pesama "Samo me zagrli" je njena prva objavljena knjiga.

Promocija knjige Svetozara Radisica "10 kodova duse"

Promocija knjige Svetozara Radišića "10 kodova duše" biće upriličena u petak 21. aprila od 19 časova u galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin. Tom prilikom održaće se i predavanje na temu "Ljudi su programirana bića". Ulaz je slobodan.

78. godisnjica oslobodjenja opstine Temerin

U ponedeljak, 24. oktobra u centru Temerina kod spomenika Slobode obeležiće se 78. godišnjica oslobođenja opštine Temerin. Polaganje venaca održaće se od 11 časova, a svečana akademija od 11.30 časova u galeriji КC "Lukijan Mušicki" Temerin.