Likovna kolonija "Jegrička 2022"

Кulturni centar dugi niz godina uspešno organizuje Likovnu koloniju na prostoru parka prirode u opštini Temerin. Ove godine u radu likovne kolonije učestvuje 16 umetnika, pripadnici različitih generacija i umetničkog obrazovanja. Likovna kolonija organizovaće se u hotelu “Moja Čarda” na obali parka prirode Jegrička u Temerinu u periodu od 21. do 24. jula. Кao i svake godine i ove, likovnu koloniju otvaramo izložbom slika sa prošlogodišnje likovne kolonije, 22. jula od 18.00 časova u galeriji Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin. Među nastalim radovima, preovlađuje motiv pejzaža, pored žanr-scena, mrtve prirode i portreta u formi stripa, što potvrđuje činjenicu da se ovaj ambijent intenzivno odrazio u umetničkoj transpoziciji i pokazuje neposrednu inspiraciju i široku izražajnu mogućnost, kako autora, tako i ambijenta u kome su dela nastala. Utisak je da izražavanje pikturalnim elementima ide od blagih realističkih vizura, preko poetsko-intimističke intonacije do ekspresionizma koji se ispoljava različitim intenzitetom bez obzira da li je delo u tehnici akrila, uljanih boja ili akvarela.

Likovna kolonija "Jegrička 2018"

Kulturni centar dugi niz godina uspešno organizuje likovnu koloniju “Jegrička” na prostoru parka prirode u opštini Temerin. Ove godine u radu likovne kolonije učestvuje 13 umetnika, pripadnici različitih generacija i umetničkog obrazovanja. Po prvi put na ovogodišnjoj likovnoj koloniji učestvuje i dvoje umetnika iz Egipta. Likovna kolonija organizovaće se u hotelu “Moja Čarda” na obali parka prirode Jegrička u Temerinu u periodu od 17. do 21. jula. Kao i svake godine i ove, likovnu koloniju otvaramo izložbom slika sa prošlogodišnje likovne kolonije, 19. jula od 19.00 časova u galeriji Kulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin. Među nastalim radovima, preovlađuje motiv pejzaža, pored žanr-scena, mrtve prirode i portreta u formi stripa, što potvrđuje činjenicu da se ovaj ambijent intenzivno odrazio u umetničkoj transpoziciji i pokazuje neposrednu inspiraciju i široku izražajnu mogućnost, kako autora, tako i ambijenta u kome su dela nastala. Utisak je da izražavanje pikturalnim elementima ide od blagih realističkih vizura, preko poetsko-intimističke intonacije do ekspresionizma koji se ispoljava različitim intenzitetom bez obzira da li je delo u tehnici akrila, uljanih boja ili akvarela.

 

 

Kolibri star 2019.

Na osnovu pravilnika Dečijeg muzičkog festivala „Кolibri star“, Кulturni centar „Lukijan Mušicki“ Temerin raspisuje konkurs za učešće na festivalu „Кolibri star 2019“, koji će se održati 25. maja 2019. godine u velikoj sali Кulturnog centra „Lukijan Mušicki“ Temerin.

Ciljevi muzičkog festivala su:
- kroz obrazovno-muzičke aktivnosti pružiti deci priliku da izraze svoj umetnički talenat i kreativnost,
- promovisanje međunarodnog kulturnog dijaloga i zajedničkog stvaralaštva,
- doprinost razvoju muzičke kulture učesnika i publike,
- podsticanje školskih uprava da daju veću podršku mzičkom školskom radu.

Na festivalu mogu da učestvuju deca od 5 do 14 godina, koja će biti podeljena u kategorije.
Popunjene prijavne forumulare treba dostaviti u kancelariju КC „Lukijan Mušicki“ Temerin do 5. aprila 2019. godine. Učesnici će biti lično obavešteni o tačnom terminu nastupa na audiciji, gde treba da ponesu USB sa izabranom muzičkom podlogom pesme koju pevaju. Dečije pesme, matrice i prijavni listići mogu da se nađu na sajtu КC „Lukijan Mušicki“ Temerin na adresi www.kctemerin.org.rs.
Pesme koje se izvode moraju biti isključivo na srpskom ili mađarskom jeziku.
Nastup takmičara može da prati plesna tačka koje izvode predškolska ili školska deca, po izvođaču najviše četvoro dece.
Stručni žiri nakon preslušanih tonskih snimaka sa audicije donosi odluku o finalistima. Na finalnom takmičenju deca nastupaju sa pesmom prilagođenom njihovom uzrastu.
Stručni žiri od pet članova na finalnom takmičenju dodeljuje treću, drugu i prvu nagradu po kategorijama. Proglašava se pobednik publike. Svi izvođači dobijaju zahvalnice.
Na osnovu prijavnih listića sva deca će biti pojedinačno obaveštena o tačnom terminu nastupa na audiciji.
Detaljne informacije možete dobiti na broju 021/843-883 ili 069/718-016.

Kolibri star 2018.

Muzički festival “Kolibri star” ove godine biće održan 2. juna 2018. godine u velikoj sali Kulturnog centra "Lukijan Mušicki" Temerin. Pravo na učešće na festivalu imaju deca predškolske ustanove i osnovnih škola sa teritorije naše opštine.
Ciljevi ove manifestacije su da kroz obrazovno-muzičke aktivnosti pruži deci priliku da izraze svoj umetnički talenat i kreativnost, da promoviše međunarodni kulturni dijalog i zajedničko stvaralaštvo kao i razvoj muzičke kulture.

Dečiji muzički festiva organizuje se u tri kategorije:
prva kategorija – predškolska deca (5 i 6 godina) kao i deca prvog i drugog razreda osnovnih škola
druga kategorija – treći, četvrti i peti razredi osnovnih škola
treća kategorija – štesti, sedmi i osmi razredi osnovnih škola

Popunjene prijave i formulare treba dostaviti u kancelariji KC Temerin do 27. aprila. Audicija će biti održana 3. i 4. maja u velikoj sali KC-a. Učesnici će lično biti obavešteni o tačnom terminu nastupa na audiciji, na kojoj moraju da ponesu USB sa izabranom muzičkom podlogom pesme koju pevaju.
Matrice i prijavni list za ovaj festival mogu se preuzeti na našem sajt u rubrici Vesti.
Pesme koje se izvode mogu biti samo na srpskom i mađarskom jeziku, a plesna grupa učesnika koji nastupa može da čini najviše četvoro izvođača.

Zbog Uskršnjih praznika, kao i onih koji nam predstoje muzički festival “Kolibri star” po prvi put ove godine neće biti održan poslednjeg vikenda u maju, već 2. juna kako bi takmičari imali dovoljno vremena da se prijave i pripreme. Sve ostale informacije zainteresovani mogu da vide u pravilniku ovog muzičkog takmičenja.

Majski susreti 2018.

Pokrajinska smotra dečijeg scenskog stvaralaštva „Majski susreti“ biće održana 61. put 09., 10.i 11. maja 2018. godine u Kulturnom centru „Lukijan Mušicki“ u Temerinu. U okviru programa ovogodišnjih „Majskih susreta“ biće prikazano 13 predstava iz sledećih vojvođanskih mesta: Bačke Topole, Crvenke, Kruščića, Kule, Kovina, Inđije, Telečke, Stare Pazove, Pećinaca, Rume i Mačvanske Mitrovice. Predstave će se održati po sledećem rasporedu:

SREDA 09.05.2018.
11,00 sati – OTVARANjE SMOTRE

1. 11.05 sati:
ZRENj.ANIN – CEKOM - „Kapetan Džon Piplfoks“
Autor dela: Duško Radović, režija Smiljana Tucakov, 12 učesnika, 40 min.

2. 12.20 sati:
BAČKA TOPOLA – Lutkarska sekcija Doma Kulture - „Doja“
Narodna priča, režija Hajvert Lodi Andrea, 23 učesnika, 25 min., mađarski jezik

3. 13.20 sati:
KOVIN – Dramska sekcija OŠ „Đura Jakšić“ i Centar za kulturu - „Naša priča“
Autor i režija Marija Mihajlov Đorđević,
27 učesnika, za srednji uzrast (7-8. razredi), 40 minuta

 

4. 14.50 sati:
BAČKA TOPOLA – Srpski kulturni centar „Vuk Karadžić“ - „Od bebe do sebe“
Autor: Tode Nikoletić, režija Stanislava Mirović , 16 učesnika, 50 min.

ČETVRTAK 10.5.2018.

1. 10.00 sati:
CRVENKA – Dom Kulture, pozorište „Stevan Sremac“ - „Pepeljuga“
Po motivima teksta Šarla Peroa, režija Zoran Radulović, 18 učesnika,
za mlađi uzrast (1-6. razreda), 40 minuta

2. 11,20 sati:
INĐIJA – OŠ „Petar Kočić“ – „Audicija“
Autor dela i režija Slobodanka Oparnica , 12 učesnika, 30 min.

3. 12,15 sati:
TELEČKA – MKD „Petefi Šandor“ - „Akvarel“
Autor Lazar Ervin, režija Imelda Voros
11 učesnika, mađarski jezik, 25 minuta

4. 13.20 sati:
STARA PAZOVA – OŠ i SKUD „Heroj Janko Čmelik“ - „Pometnja u knjizi“
autor: Anjička Balaž i Marina Harvan, režija: Anjička Balaž, Ivan Ječmen, Marina Havran i Lidija Gedeljovski, 25 učesnika, 30 minuta, na slovačkom jeziku

5. 14.20 sati:
PEĆINCI – Dramska sekcija KC Pećinci – „Vremeplov“
Autor i režija: Dragana Knežević, 25 učesnika, 30 minuta


PETAK 11.5.2018.

1. 10.00 sati:
KRUŠČIĆ – OŠ „Veljko Vlahović“ i KUD „Kruščić“ – „Mala sirena“
Adaptacija dela i režija Badža Mirjana, 21 učesnik, 45 minuta

2. 11.45 sati:
KULA – KULTURNI CENTAR - „Lepotica i zver“
Autor dela Željko Hubač, režija Slobodan Nogavica
15 učesnika, za srednji uzrast (5-8. razreda), 35 min.

3. 13.00 sati:
RUMA – Gradsko Pozorište, dečija scena - „Šigi-Migi i čarobni poljubac“
autor Tode Nikoletić (adaptacija teksta i motiva Zoltan Fridman i Sara Strižak),
režija Zoltan Fridman, 15 učesnika, 40 min.

4. 14.20 sati:
MAČVANSKA MITROVICA – Kreativni studio i teatar „Gartel“ – „Otkačena bajka“
Autor i režija Gordana Lukić
11 učesnika, 35 minuta

 

 

  • 1
  • 2