Мајски сусрети 2017.

Pokrajinska smotra dečijeg scenskog stvaralaštva „Majski susreti“ održana je 60. put 9, 10. i 11. maja 2017. godine u Kulturnom centru opštine Temerin. U okviru programa ovogodišnjih „Majskih susreta“ prikazano je 12 predstava i to iz sledećih vojvođanskih mesta: Čuruga, Bačke Topole, Šida, Šimanovaca, Crvenke, Kruščića, Kule, Ruskog Krstura, Radičevića, Kovina, Laćarka i Stare Pazove.

Smotru je otvorio član Opštinskog veća zadužen za resor kulture Dejan Bradaš. Posle 12 odgledanih predstava na Majskim susretima u Temerinu od 9-11. maja 2017. godine, žiri u sastavu: dr Miljan Vojnović, Sonja Stipić, glumica i Marko Suharevski, teatrolog, doneo je jednoglasnu odluku i dodelio sledeća PRIZNANjA za ostvareni plasman:

  • Treće mesto: DOM KULTURE BAČKA TOPOLA, PREDSTAVA “ZEMLjA ČUDA“
  • Drugo mesto: ROMSKO UDRUŽENjE „PARNO ROMORO“ IZ LAĆARKA, PREDSTAVA „VERUJEM U LjUBAV“
  • Prvo mesto: POZORIŠTE „STEVAN SREMAC“ IZ CRVENKE, PREDSTAVA „POBUNA U BIBLIOTECI“

Diplome su najboljima dodelili Savo Mučibabić, sekretar Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i Dejan Bradaš, član Opštinskog veća – resor za kulturu, civilne organizacije i omladinu. Na kraju manifestacije prisutnima se obratio predsednik žirija dr Miljan Vojinović.